• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütten kesmeyle ilgili? Çok kararsız kaldım...

İlk 5 ay emzik kullandık aslında biliyordu ama bıraktı bir daha istemedi.benim üzüldüğüm nokta şu ki anne sütüne güvenip hiçbir gıda almak istememesi ve bu sebeple gelişme geriliği yaşamasından korkmam çünkü kilosu olması gereken kilodan düşük. Aşıya aile hekimine doktora kontrole gitsek hemen diyorlar biraz düşük kilosu diye. Ne yoğurt ne çorba ne sebze yer. Bir de anne sütü evet çok faydalı iyi ki emzirdim emziriyorum ama zaten ek gıdaya ihtiyacı var bebeklerin çünkü anne sütü tek başına yetersiz kalıyor 6. Aydan sonra. Bilemiyorum 18. Ayı da bekleyip öyle karar vereceğim. Zaten dediğiniz gibi artık sadece birlikte vakit geçirme amacıyla emziriyorum kendisi de öyle.
Isterseniz araştırın anne sütü stabil bir şey değil. Bebeğinizin ihtiyacına göre değişkenlik gösteriyor. Kuran'da bile 2 seneye kadar bebeğin emme hakkı olduğunu söyler Allah. Aslında bunu avantaj olarak görün bence. Çocuğunuz ek gıdaları şu an fazla tüketmiyorsa emmesi çok iyi. Benim de oğlum bebekken çok tombikti sonrasında geliştikçe daha zayıfladı. Çevremdekiler de aç muamelesi yapıyorlardı. Oğlum da süt,peynir,zeytin,domates gibi şeyleri sonradan tüketmeye başladı. Çok seçiciydi. Ancak şimdilerde az az tüketmeye başladı. Fakat zorlamadım yesin diye. Aksi takdirde yemeye karşı antipatisi olabilir. Herkesin bebeği iştahla her şeyi her dönem yiyecek diye bir şey yok. Zamanla istekleri ve tercihleri de değişiyor. 2 yaşına kadar emmeyi kısmaya uğraşmayın size tavsiyem. Sonrasında ek gıda da istemezse daha zor olur sizin için.

Back