• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütteki yağ miktarı

fidayday

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
30
1
36
Bingöl
kızım yeni 3.ayına girdi. emziriyorum uyuduğu zamanlarda da sütümü ssağıyorum. 1 ay öncesinde sağdığım 125ml sütün 50mlden fazlası yağken. şimdilerde sağdığım sütün 10ml bile yağ değil. kızıma sadece su içiriyomuşum gibi hissetyorum. tam tersi olması gerekmez mi? çocuk büyüdükçe yağ miktarı artmalı

ilk aylar cok yagli sut gelir ama sonraki aylarda sutteki yag miktari azaliyor benimde 3 ayina girecek bebegim ama bu senin yediklerinle alakali ben cok takip ettim yedimgim ictigimde fark olunca sut miktarindaki yagda azaliyor...

çok diikat ediyorum aslında, günlük sütümü yumurtamı cevizimi etimi vs. herşeyi yiyorum. ne farkettiriyo ki bu yağ miktarını

Sabah kahvaltısına 3 yemek kaşığı tahin ve gün içinde 1 küçük soğanda ekle.

canım yanlış dşünüyorsun.ilk aylarda sütün resmen sarı olur.sonra o yağ oranı azalır ama bu bebeğe yetmeyeceği anlamına gelmez.anne sütünün yüzde 70 i sudur zaten.sana has bir şey değil bu merak etme. sen yediklerine dikkat et önemli olan o.bol bol da emzir yağ oranına takılma sen ;)

benim kızım 4 aylık. ilk üç ay sağdığım sütümün rengi sarıyken bir kaç gündür sağdığım sütün rengi bembeyaz.bebeğimin kilo alımı iyi gidiyor. anne sütünün içeriği bebeğin ihtiyacına göre değiştiği söylenir.tabi yediklerimizde etkiliyordur.

teşekküe ederim cevaplarınız için. eşim bi prof.un kitap setini sipariş etmiş orada bir annenin farklı yaşlardaki iki bebeği emzirmemesi gerektiği sütün büyüğe göre ayarlandığı ve çok yağlı olacağı için küçüğün gereksiz yere kilo alacağı yazyodu. o yüzden yağ oranı artmalıymış gibi geldi. bide kızım 2-3 saatte bir emerken şimdi her saat başı istiyor. tabi üstüne eşiminde resmen su içiriyoruz o zaman yorumlarıda tuz biber.
ama sizlerde de aynı durum olduğuna göre normal heralde. genede tahini denicem teşekkür ederim

Hamileyken vucudumuz yağ bağlamıştı. İlk aylar, o yağlar eriyerek sütümüze karışıyor, sütümüz çok yağlı oluyordu. Şimdi o yağ rezervlerini yaktığımız icin artık o kadar yağlı değil sütler ama yine de bu besleyici olmadığı anlamına gelmez. Endişe etmeyin, bebeğinizin neye ihtiyacı varsa, sizin sütünüzde de o var :)

architect_83 bu yoruma katılamıcam zira yağlarım hala duruyo. daha nerdeyse 10kg vermem lazım malesef :))

Back