• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sütlü piinçli kaşık maması...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
kızlar sütlü pirinççli kaşık maması veriyorum ğluma daha yeni başladım ama üzerindeki tarife göre yaptığım mama çok geliyor..iikinci defa vermeyin diyor ..nasıl az yapacağız?

canım önce kaseye bebeğinin yediği kadar ılık suyu koy sonra kutudan mamayı yavaş yavaş boşalt muhallebi kıvamına gelince olmuştur.

Ben bu sütlü pirinçli mamayı sabah veriyordum (aynen kutudaki miktarı asla yiyemez, 2 aydır uğraşıyorum, bu sabah 2 silme çorba kaşığı kadarını yedi yemedi sayılır, ilk defa bu kadar bitime yaklaştık)

kahvaltıda ne veriyosunuz sütlü pirinçli mamayı akşam verince?

çok geç saatte vermemek gerek. ben en geç 19:30-20:00 gibi veriyorum. yoksa gece rahatsız ediyor bebeğimi. gece en son öğünün emzirme olmasına dikkat ediyorum.

merhaba bebeğiniz kaç aylık. benim kızım 4,5 aylık milupa sütlü pirinç ve armutlu portakallı ek gıdasından veriyorum günde bir defa , doktorumuz öyle dedi birgün pirinçli birgün meyveli. birkaç tanıdık sağlıklı olmadığını söylüyor hazır mamaların moralimi bozdular ama ne yedireyim kızıma çünkü artık sütüm onu tok tutmuyor.birde mamayı yedirdikten sonra özellikle yüzünde kızarıklıklar oluşuyo alerji yapıyor sanırım 1saat içinde geçiyor ama mamayıda çok güzel yiyor sizdede oluyor mu?

Ben bu sütlü pirinçli mamayı sabah veriyordum (aynen kutudaki miktarı asla yiyemez, 2 aydır uğraşıyorum, bu sabah 2 silme çorba kaşığı kadarını yedi yemedi sayılır, ilk defa bu kadar bitime yaklaştık)

kahvaltıda ne veriyosunuz sütlü pirinçli mamayı akşam verince?

10 aylık oğlumun kahvaltısı (6 aydan beri aynı zaten sadece cevizi yeni ekledim):
100 gr devam sütü içine; (önceden kendi sütümle hazırlıyordum ama artık sütüm o kadar yok)
3 haşlanmış kuru kayısı
1 ceviz
4-5 bebe bisküvisi
Akşamdan tuzu alınmış keçi peyniri
Azıcık tereyağı
2 günde bir yumurta sarısı
Milupa tahıllı ballı kahvaltı mamasından 1-1,5 tatlı kaşığı (çok sulu olduğu için yoğunluk katsın diye koyuyorum)

Back