Tatlı Tarifi sütlaççç mmmMMMmm

iklim

canim kizlarim
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
9.980
17
basitt nefiss

dibini tutturmayın ve taşmasın koyu olursada nişastadan sonra az az sulandırın

1 su bardağı pirinç
1 litre su
1 litre süt
2.5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Ayıklanıp yıkanmış pirinci 1 litre su ile ocağa koyup, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ekleyip arada karıştırarak 5 dk kaynatın. Diğer tarafta bir kase içerisinde 1 su bardağı soğuk su ile nişastayı karıştırın. Kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe ilave edip karıştırarak ılınmasını sağlayıp, tencereye karıştırarak ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dk pişirin. Şekeri ve vanilyayı ekleyip 5 dk kaynatın.
Sütlacı kaselere paylaştırıp oda ısısına geldiğinde buzdolabında soğutup tarçınla süsleyerek servis yapın.
Afiyet bal şeker olsun.

15700_1375014264848_1516586690_942950_3924431_n.jpg

ya bende şuan sütlaç yiyodum sizin ki de pek güzel görünüyor neyse bnim ki bitsin sizin ki ni de yerim:teytey: ben tarçın katmamıştım ama kalkıpta katayım :smiley-cool:

hhe ne güzel denk gelmiş seninde ellerine sağlık canım tarçın ekle mutlaka tarçınsız sade olur

bende yeni evliyim canım nasıl sütlaç çekiodu da yapılışını bilmiyodum bak süper oldu valla elinize sağlık mmm:)

benimde 2. deneyişim eşim çok sever bayılıcak birazdan :))
dene çoook kolay :)

hhe ne güzel denk gelmiş seninde ellerine sağlık canım tarçın ekle mutlaka tarçınsız sade olur

üşenmeden kattım güzel oldu bizim ki ni annem yapmış sağolsun o sütlaça su katmıyormuş. ben pek beceremem:eek: bu işleri ama güzel yerimcokacimcoookcokacimcoook

Son düzenleme:
ne alaka ama ben şimdi şekerpare yaptım o bitsin de bunu yapıcam muhakkak:)çok severim.aklımda sıraya koyuyorum yapıcaklarımı:) sıradakiiiii sütlaaçççç mis gibi tarçınlıı:)

ne alaka ama ben şimdi şekerpare yaptım o bitsin de bunu yapıcam muhakkak:)çok severim.aklımda sıraya koyuyorum yapıcaklarımı:) sıradakiiiii sütlaaçççç mis gibi tarçınlıı:)
ŞenizŞeniz
üşenmeden kattım güzel oldu bizim ki ni annem yapmış sağolsun o sütlaça su katmıyormuş. ben pek beceremem:eek: bu işleri ama güzel yerimcokacimcoookcokacimcoook

:roflol::roflol: onuda yaparsın canım sende bendensin demekki bende görüdüğümü en kısa zamanda yapıyorum beğendiysem Şeniz

canım çekti çook sana gelince sütlaç istiyom ona görezemuszemus

ayy canım benim sen gel yeterki en güzelini yaparım sana bitanemmmmm ŞenizŞeniz havalar iyileşiyo artık yakın zamanda gelirsinn çok istiyorum gelmeni olumunekankayizsmile

deli yaa
yapmışta burayada eklemişşş
ellerne sağlık bidenemmm
:roflol:

ya inan canim cekti
cok severek yedigim
fakat birtürlü kendim yapmaya cesaret edemedigim bir lezzet
tutturamam diye korkuyorum
bol tarcinli offffff
ellerine emegine saglik canim benim

canım benim bu tarif tam oluyo bende denedim oldu dene derim çok lezzetli oldu :) saol yorumuna incim muck

YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA........................
Ben niye yapamıyorum bu tatlıyı bi türlü anlamadım tam tarifine göre yapıyorum ama bi türlü olmuyor. neyi eksik yapıyorum anlamadım..... Püf noktası ne bu tarifin. benimkiler tam koyu olmuyor....

yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........................
Ben niye yapamıyorum bu tatlıyı bi türlü anlamadım tam tarifine göre yapıyorum ama bi türlü olmuyor. Neyi eksik yapıyorum anlamadım..... Püf noktası ne bu tarifin. Benimkiler tam koyu olmuyor....

cnm o zaman nişastayla suyu karıştır en son ekle fokurdat bide böle dene

Olsada yesek şimdi nasılda canım çekti cokacimcoook
Ellerinize sağlıkkk.

bende yeni evliyim ve hayatımda hiç sütlaç yapmadım:kedi:..çok canım istiyordu bu gün yapmaya
karar verdim tarif ararken de sizinkine rastladım ..deniycem ellerinize sağlık.

X