Süt yumurta alerjisi sürecimiz

Dolunayyyyyy

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2024
18
8
27
16 temmuz 2023 te kızımı doğurdum, 6 saat suni sancı dan sonra kalbi durduğu için sezeryana alındım, ölü doğdu 10 dakika canlandırma yapılıp çok şükür kalbi atmaya başladı.
3 ay boyunca isiligi, pişiği asla geçmedi konak oluştu,mukuslu gürültülü kaka da vardı, ne yaparsam yapıyım geçmedi.Doktorlar bütün belirtilere rağmen isilik bu diyip eve gönderdi , alerjiden şüpheleniyorum dedim alerjide kanli kaka olur dediler test filan ısrarlarıma rağmen yapmadılar.Sonra meme reddi oluştu kilo almamaya başladı açlıktan ağlıyordu sütümde azaldı mama deneyin dedi doktor , Aptamil 1 aldık marketten icirttik 5 dakika sonra ağzı yüzü kabardı nefesi daraldı , bu olaydan sonra Deri testi yaptılar süt yumurta soya çıktı, alerji maması Aptamil pregomin syneo yazıldı , tadı baya kötüydü vanilya şurubu, pekmez ile tatlandırıp alıştırdım. 4 aylıkken hala kiloda ve belirtilerde ilerleme istediğimiz gibi olmadı ek gıdaya başlattı doktor.
Öncesinde yine deri testi kan testi yapıldı, sonuç aynı süt yumurta soya çıktı.
IgE değeri 239 çıktı.
3 gün kuralı yapmadan her gıdayı 1 gün dene,.Anne sütüyle ek gıdayı aç ve sende süt yumurta diyetine gir dedi.
Şampuan ve dus yağı olarak Bioderma , nemlendirici olarak larosheposey başladık.pisik kremi mustela hametan karışımı...
Bana ve ek gıdada kızımın yememesi gereken paketli gıdalarda olmaması gerekenlerin yazdığı listeler verildi.
Çok şükür 5.ay gibi meme reddide geçti.
Sütsüz yumurtasız biskuvi, şehriye herseyini marketlerde olmadığı için sadece Ankara ve İstanbul'da şubeleri bulunan biokent mağazasından alıyorum.
Her ay düzenli deri ve kan testi yapıldı.7.ayda şaşırtıcı bir şekilde yumurta deride çıkmadı ama kanda çıktı.
Süt değeri 5
Yumurta sarısı 7.45
Yumurta beyazı 27.40
IgE değeri de 153 lere düşmüştü
Ben evde kendim bı cesaretle ara sıra yoğurt ve yumurta denemeleri de yaptım.Cildinde kabarma kızarma olmadı.
Ve doktor artık sen kendi diyetini aç herşeyi ye öyle emzir dedi , emzirdim aşırı şekilde süt yumurta tuketmeme rağmen yine kızımda birşey olmadı.
8 ayda mama reddi oluştu, evolvia verdiler onuda icmedi anne sütü ve ekgida ile devam ediyoruz,herobaby nin kavanozlarıni ve hipp markasının 5 tahıllı kaşık mamasınida kullanıyorum bı sıkıntı yaşamadık.
9.ayda yumurta proteini içeren ve çok korktuğum kızamık aşısını hastanede gözlem altında vurdurduk.
Hiçbirsey olmadı.Ates döküntü vs hiç yaşamadık.
1 yaşında Doktorumuz yumurta sarısı randevusu verdi gözlem altında yedirdik ve testi geçtik ben evde denemeler yaptığım için kusma vs.ogurme yaşamadık genelde bunlar olunca test gecilmedi diyip 3 ay sonrasına gün veriliyormuş.
1 yaş aşısınida yine gözlem altında vurdurduk,
( bu arada ortada yanlış bir bilgi dolaşıyor KKK asisinda sadece yumurta değil süt proteini de var yumurta alerjimiz yok diye sakın saglik ocağında vurdurmayin arkadaşımin kızı kriz geçirdi) Özel kliniklerde belki farklıdır bilemiyorum
21 agustostada yoğurt denememiz var umarım herkesin süreci güzel ilerler ♥️

geçmiş olsun zor süreçlerden geçmişsiniz çok üzücü şeyler yaşamışsınız biz alerjik bebe anneleri için malesef herşey iki kat zor alerjiden dolayı ara ara meme reddi yasıyorum çok üzücü ben o kadar diyet yapıyorum aglayarak, kendisi beni reddiyor zoruma gidiyor😊aptamili de hiç sevmiyor seçenek de pek yok umarım ek gıdaya geçince biraz rahatlarız biz de ama ek gıda da yine seçeneklerimiz az ben bile pek birşey yiyemiyorken ne yedircem nasıl başlayacağım bilemiyorum

X