• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt yapan şeyler

Gonulemegimm

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2022
38
12
18
21
Merhaba herkese
Sütüm az geliyor bol süt yapan şeyler yiyecek icecek neler var belki kesfettiginiz birseyler vardir benimle paylaşabilirmisiniz?
Simdiden Allah razi olsun

Tahin helvası bol su tahin pekmez bulgur pilavı ben bunları denedim bence ise yarıyor ve bolca pozitif düşünce hep sütüm var ve yetiyor diye düşün güzel dusun güzel olsun

Anne değilim. Duyduklarımı okuduklarımı yazıyorum. Malt, bol su içmek, bol yeşillik yemek, galactago ve bestlak takviye (hekime danışılmalı)

Merhaba herkese
Sütüm az geliyor bol süt yapan şeyler yiyecek icecek neler var belki kesfettiginiz birseyler vardir benimle paylaşabilirmisiniz?
En önemlisi bol su sonra yeşillik, tavuk aşırı Süt yapıyor özellikle çorbası yapılırsa bende etkisi olan en net şey, bulgur pilavı, incir

Bol su,uyku,sık emzirme. Birde az geldiğini neye göre düşündüğünüzü merak ettim
Sol göğüsümde çok az cunku sağa göre küçük ve yumuşak onu zorla emzirdikten sonra doymadigini anliyorum sağ göğüsümü veriyorum.
Sürekli sağı emzirdikçede sanki süt kalmamis gibi hissediyorum yumusacik oluyor bos gibi

Merhaba herkese
Naneden uzak dur

Yeşil soğan bol sıvı ve malt bira bol süt yapıyor en önemlisi dinlen ve uyu sütün akar bile dinlen sakınleştirici müzık açardım ben yağmur sesi gibi iyi gelirdi birde bol bol sıvı

Sol göğüsümde çok az cunku sağa göre küçük ve yumuşak onu zorla emzirdikten sonra doymadigini anliyorum sağ göğüsümü veriyorum.
Sürekli sağı emzirdikçede sanki süt kalmamis gibi hissediyorum yumusacik oluyor bos gibi
Yumuşak olmasının sebebi biriken sütü bebeğin çekiyor ama süt gelmeye devam ediyor

Bebek emmeyince göğüs tekrar dolup şişiyor

Sütün var kafana takma emdikçe süt daha da geliyor

Yumuşak göğüs iyidir artık düzene girmiş bebeğe yeterli sütü veriyor demektir. Benim oğlumda hep çift meme emdi kilosuda hep güzel gitti 9 aylık olduğunda ek gıda istemediği halde doktor sütün yeterli geliyor yeterli kiloyu almış dedi. Ek gıdaya düzenli başladık yediği gıda miktarıyla doymaması imkansızken üzerine birde çift memeden emiyordu. Yani herşey yazılan biçilen gibi olmaz bir meme 15 dk emecek diğer memeye geçilecek yazar her yerde benim oğlum 3 er dakika maksimum emerdi ama kilo alıyordu ve göğüslerimde yumuşaktı zaten olması gereken bu düzene giriyor. Böyle şeylere takılmayın huzurlu mu emdikten sonra sakinleşiyor mu kilo takibi yeterli seviyede mi önemli olan kısım bunlar kimi bebek emer 4 saat aramaz kimisi emer saati gelmeden yine ister belli bir kalıp yok kafanıza takarsanız ozaman olan sütünüz çekilir.

Merhaba herkese
Her yolu denedim ama en cok sekerli suyun faydasini gördüm günde 3 su bardagi sabah ögle aksam ictim bide tahin helvasi ve bol su

Merhaba herkese
Benim çok çok azdı. Kaliteli tahin helvası acaip, süt yapıyor. Veya kuru üncir ve habuç suyu kaynatıp mek de süt yapıyor.. Ama en hızlo artıran tahin helvası. Şifa olsun imşaallah

Back