- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
-
- Konu Sahibi kronik_unutkan
Süt, yoğurt,tereyağ, peynir, yumurta ve bunların girdiği paketli gıdaları yemiyorum. 1 hafta gluten ve et ürünlerinide kestim ama faydası olmadı. 15 er güne çıkaracağım şimdiIki kızımda alerjik biri çok yüksek süt ve yumurta alerjisi ve çoklu gıda vardı diğeri o kadar değil.ilkindr bayağı katı diyet yapmak gerekti bir ara gluteni de kestim.cok yavaş ilerledik.siz neleri yemiyorsunuz? Genel alerjenleri kesmiştim öncelikle süt ürünleri et yumurta tavuk kuruyemiş balık paketli gıdalar, kırmızı meyve ve sebzeler, tropik meyveler gibi.daha sonra salçayı da kestik.
1 hafta kestim gluteni bir fark olmadı. Aslında 2 prof, 1 çocuk gastro 2 çocuk doktoru görüşü aldım ama hepsinin ortak düşüncesi kan ve deri testi negatif çıkarsa alerji yok diyemeyiz netlik yoktur idigluteni kesmeyi denediniz mi? ya da fruktozlu şeyleri
bu kadar küçük bebekte alerji duymamıştım ama büyük bir üniversite hastanesinde prof a götürseniz de tam neye alerjisi var testlerle tespit etseniz belki biraz rahatlarsınız
Süt, yoğurt,tereyağ, peynir, yumurta ve bunların girdiği paketli gıdaları yemiyorum. 1 hafta gluten ve et ürünlerinide kestim ama faydası olmadı. 15 er güne çıkaracağım şimdi
1 hafta kestim gluteni bir fark olmadı. Aslında 2 prof, 1 çocuk gastro 2 çocuk doktoru görüşü aldım ama hepsinin ortak düşüncesi kan ve deri testi negatif çıkarsa alerji yok diyemeyiz netlik yoktur idi
Bu kadarına dikkat etmiyorum ben şoka girdim su an, peki etkisi oluyormuydu olumlu anlamda. Düzelme ne kadarlıkken başladı. Yasında alerji hafifler diyorlar dogruluk payı varmı sizce?Evet testlerin negatif olması alerjinin olmadığı anlamına gelmiyor.diyet 21 gün bir ay gibi bir sürede etki ediyor zaten.bu yüzden 1 haftalık deneme zaten sonuç almanız yeterli değil.diyetiniz de gözden kaçan birşeyler olabilir.mesela margarin,kaymak , tarhana gibi.ben diyet yaparken fırında yumurtalı bir ürün piştiyse fırın silinmeden kendime birsey yapmıyordum mesela.ya da yemek yaparken kullandigim kesme tahtam bile ayrıydı ki bulaşma olmasın diye.
Sekiz diş mi var maşallah benim oğlum 23.06.2018 doğumlu hiç dişimiz yok henüz o dişlerde çıkarken yormuştur minnagı ben sütten kesmeyin siz beslenmenizi değiştirin hazır mamalar daha kötü yaparMerhabalar, kızım dün itibariyle 8. ayını doldurdu. İlk doğduğundan bu yana birkez bile mutlu uyuduğunu ve çığlık atmadan ağlamadan uyandığını görmedim. Dünyaya gelmesine vesile oldum ama mutlu edemiyorum derdine derman olamıyorum diye depresyondayım artık. Genel olarak uykudan nefret eden bir bebek şöyleki gece 1 de ancak uyutabiliyorum uzun ağlama seansları sonrasında en fazla yarım saat sürüyor. Sabaha kadar en fazla 1 saat ara vererek acı çekiyor gibi çığlıklarla ağlayarak uyanıyor. 2. Ayında süt alerjisi teşhisi konuldu. Kan ve deri testi yaptırmadık sadece gaitada calprotectin değerine bakılarak ve deneme yoluyla teşhis netleşti. Benim en başından bu yana bebeğime yetecek kadar sütüm olmadı mama destekli gidiyorduk. Evolvia, hipp, golden goat gibi mamalarda kızım gaz çıkarırken bile saatlerce ağlardı hele kaka yapması geçit töreni gibi 5 saat önceden ağlamaya başlardı. Teşhis sonrası özel mamaya geçtik eski çığlıklar azaldı ama bitmedi. Doktoru bunu bana bağlıyor süt ürünleri ve tereyağ yumurta yemedigim halde, çoklu besin alerjisi var ve birşeyleri kaçırıyorsun diyor. Bugün kontroldeydik anne sütünü tamamen kesmemi istedi kızım emmeyi çok seviyor bu yüzden kıyamıyorum. Alerjik bebek anneleri nasıl bir yol izlediniz neleri yemediniz ek gıdada nasıl bir yol izlediniz? Diyete dikkat edince bebeğinizin uyku problemi düzeldi mi ? Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz alerji uzmanı çocuk doktoru var mı? Bu arada diş huysuzluğu olabilir diyenler için 8 dişi var su anda bu kadar uzun sürermi bilemiyorum. Sürekli ağladığı için durduk yerde bende ağlamaya başlıyorum. Çalışıyorum ve 15 dk uyumadan işe gidiyorum. Fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim
Bu kadarına dikkat etmiyorum ben şoka girdim su an, peki etkisi oluyormuydu olumlu anlamda. Düzelme ne kadarlıkken başladı. Yasında alerji hafifler diyorlar dogruluk payı varmı sizce?
Merhaba, durumunuz bizimkiyle aynı. Bizde de sadece mukuslu kaka ve noktacık şeklinde kan oluyordu. Onun haricinde döküntü vs yoktu.Iki kızımda alerjik biri çok yüksek süt ve yumurta alerjisi ve çoklu gıda vardı diğeri o kadar değil.ilkindr bayağı katı diyet yapmak gerekti bir ara gluteni de kestim.cok yavaş ilerledik.siz neleri yemiyorsunuz? Genel alerjenleri kesmiştim öncelikle süt ürünleri et yumurta tavuk kuruyemiş balık paketli gıdalar, kırmızı meyve ve sebzeler, tropik meyveler gibi.daha sonra salçayı da kestik.