- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
- Konu Sahibi kronik_unutkan
Merhabalar, kızım dün itibariyle 8. ayını doldurdu. İlk doğduğundan bu yana birkez bile mutlu uyuduğunu ve çığlık atmadan ağlamadan uyandığını görmedim. Dünyaya gelmesine vesile oldum ama mutlu edemiyorum derdine derman olamıyorum diye depresyondayım artık. Genel olarak uykudan nefret eden bir bebek şöyleki gece 1 de ancak uyutabiliyorum uzun ağlama seansları sonrasında en fazla yarım saat sürüyor. Sabaha kadar en fazla 1 saat ara vererek acı çekiyor gibi çığlıklarla ağlayarak uyanıyor. 2. Ayında süt alerjisi teşhisi konuldu. Kan ve deri testi yaptırmadık sadece gaitada calprotectin değerine bakılarak ve deneme yoluyla teşhis netleşti. Benim en başından bu yana bebeğime yetecek kadar sütüm olmadı mama destekli gidiyorduk. Evolvia, hipp, golden goat gibi mamalarda kızım gaz çıkarırken bile saatlerce ağlardı hele kaka yapması geçit töreni gibi 5 saat önceden ağlamaya başlardı. Teşhis sonrası özel mamaya geçtik eski çığlıklar azaldı ama bitmedi. Doktoru bunu bana bağlıyor süt ürünleri ve tereyağ yumurta yemedigim halde, çoklu besin alerjisi var ve birşeyleri kaçırıyorsun diyor. Bugün kontroldeydik anne sütünü tamamen kesmemi istedi kızım emmeyi çok seviyor bu yüzden kıyamıyorum. Alerjik bebek anneleri nasıl bir yol izlediniz neleri yemediniz ek gıdada nasıl bir yol izlediniz? Diyete dikkat edince bebeğinizin uyku problemi düzeldi mi ? Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz alerji uzmanı çocuk doktoru var mı? Bu arada diş huysuzluğu olabilir diyenler için 8 dişi var su anda bu kadar uzun sürermi bilemiyorum. Sürekli ağladığı için durduk yerde bende ağlamaya başlıyorum. Çalışıyorum ve 15 dk uyumadan işe gidiyorum. Fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim