Süt Stoğu

herseygizlisakli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
110
17
98
38
İzmir
Günaydın hanımlar,
İlk günlerde sütüm az gelirken şükür şimdi yetecek düzeyde. Hatta 4 poşet kadar da buzlukta duruyor, malum mastit korkusuyla kendim de sağdım. Zaman geçtikçe de süt artıyor gördüğüm kadarıyla. İlerleyen dönemde, bebeğim 5-6 aylık olduğu zaman yine bebeğim emdikten sonra da sağmak zorunda kalıyor muyum acaba? Aslında takıldığım konu, her zaman bebeğin ihtiyaçlarından daha fazla süt gelecek ve mastit olmamak için sağmaya devam mı etmem gerekiyor?

Bir arkadaşım 1 hafta bebeğini annesine bıraktı, 7-8 aylık dı sanırım. Fazla sorgulamak da istemedim eleştirel görünmemek adına. Önden 1 taftalık süt sağıp buzluğa atılabiliyor mu gerçekten? Bu sağlıklı mıdır acaba

3-4.aylarda memeler terbiye oluyor. bebeğin ihtiyacı kadar süt üretimi oluyor. ben son 20 gündür falan hiç sağım yapmadım. buzluktaki sütlerle de bebeğimi yıkadım 🥰😂

3 4 aydan sonra sağıma gerek kalmıyor genelde. Benim bebeğim 4 aylıkken meme reddi oldu sonrasında sadece sağarak verdim. Buzluğa süt atmak mantıklı ama ben hep sütüm kesilirse biraz daha süt içsin mantığıyla doldurdum buzluğu. Gerçekten sütüm kesildiğinde de 1 yaşındayken 2 3 hafta daha süt içebildi. Kimseye o kadar takıntılı olmayı tavsiye etmem ama emiyorsa bebeğiniz arada siz yokken idare edecek kadar atın buzluğa o kadar. 1 haftalık değil de işiniz çıkar bir şey olur 1 2 günlük olsun mutlaka. İlaç kullanırken mesela çok işime yaramıştı buzluk stoğu.

Back
X