• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi süt saklama poşetleri hakkında bilgi istiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

delimsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
22
0
86
Konya
kızlar benm bebiş 3 aylık ve ben haftaya işe başlıyorum.sütümü sağıp saklıyayım dedim ama bu poşetleri nasıl kullanacağımı bilmiyorum.yani her sağışta ayrı poşete mi koycam yoksa sağıp buzluğa koyayım iki saat sonra sağdığımı da onun üstüne ekleyebilir miyim.umarım derdimi anlatabilmişimdir.lütfen yardım edin bana...

ben ılk sagmaya basaldıgımda cok fazla cıkmıyordu
ılk zamanlar bır posetı dolduracak kadar cok olmayınca doktorumuzun onerısı
sagdıgınız ılk sutu agzı kapalı bır bıberon ıcınde doabın alt rafına koyun
2 saat sonra sagdıgınız sutu yıne aynı baska bıberonda alt rafa koyun
ıkısının sogukluk derecesı aynı oldugunda 1-2 saat ıcerısınde posete bosaltıp uzerıne tarıh atarak 10 gun kadar kullandım

ama sureklı ve duzenlı sagma ıslemı yapınca bır keresınde posete konulacak kadar sut oluyordu ve hemen posetle dolaba kaldırıyordum

bir öneride benden :
madikalcilerden alacabileceğiniz örnek kapları var. hem fiyatı uygun hemde kapla beraber ılık suya oturttuğunuzda hemen ılınır ve bebeğinize verebilirsiniz. (acıbadem hastanesinde hemşirelerden öğrendik)

ben medelanın küçük plastik şişelerini kullandım..100 cc alıyor az ama tek kullanımlık değil sterilize edebiliyorsunuz hemde..

canım bende chicconun saklama kabını kullanıyorum içinde 4 adet var 1 adette kauçuk biberon başlığı var fiyatı 30tl poşetleri 1 kez kullanıp atıyosun ama bunları istediğin kadar kullanırsın ayrıca poşetler ne kadar steril olursa olsun çözdürmek için sıcak suya koyunca poşetin maddesi süte karışıyomuş diye duymuştum bence be daha mantıklı...

Canım ben ilk lansinoh un 25 li lerinden kullandım bir paketi 30-35 tl arasında değişiyor. Şimdi medelaya geçtim 20 li paketini 22 tl ye aldım. poşet doldurma işini aynen mnik kalimero nun dediği gibi yapıyorum. Ama şimdi medela poşet medela pompaya direkt takılabildiği için ondan aldım.

Back