• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Süt sağma ve meme başı çatlağı yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aydirik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
169
1
116
İstanbul
Merhaba hanımlar 1 hafta önce yavrukuşum dünyaya geldi sezeryanla.göğüslerimde çok fazla ağrı ve meme başı çatlağı var krem sürüyorum bella b diye bir marka ayrıca lansinohta denedim açıkçası kesin çözüm sağlamadı ikiside bu konuda ne önerirsiniz? ikincisi göğüslerimi rahatlatmak ve bebeğe olurda süt veremez isem (hastalık v.s) sağmak için manuel bebedor pompa aldım bir kez pompaladım sanki canımı çektiler devam edemedim:( acaba bütün pompalarda aynı acıyı yaşarmıyım yoksa elektirikli veya başka bir önereceğiniz manuel popmpa varmı? :18:

hayırlı olsun, güle güle büyüt bebeğini.
lansinoh elektrikli pompa. 9 aydır kullanıyorum. İşe başladım işyerinde de kullanıyorum. süper:46:

süt sağmak zamanla öğreniliyor, ilk başlarda çoğu annenin canı yanıyor. zamanla alışırsın umarım

medela kullanıyorum çok memnunum, birde sağdıkça kanallar açılacak ve daha rahat edşceksin , sabret... bende inanılmaz acı çektim doğumdan sonra
sağamadım, emziremedim, ama geçti şimdi normale döndü:37:

Canım hayırlı olsun. Ben de çok acı çektim ilk zamanlarda emzirirken. Çatlaklar oldu. Ağlayarak emzirdim. Şimdi 13,5 aylık yine çatlaklar oluştu. Lansinosh krem kullandım hemen kullanır kullanmaz geçmiyor tabi ama biraz faydasını görüyorum. Süt sağma olarak da medelanın mini elektrikli pompasını kullandım, çok memnun kaldım. Ama çatlak varken sağma işlemi biraz acı verebilir her makinada.
Allah kolaylık versin emzirme işi sabır gerektiriyor sakın pes etme.

Kremlerin hiçbiri şıp diye kesin çözüm olmuuyor maalesef. Ama ben en çok Lansinoh'un faydasını görmüştüm. Bu işin tek çaresi bol bol bol bol emzirmek. Acısa da emzirmek, gözünden yaş gelse de emzirmek. Çok kısa süre sonra bebeğin emmeyi öğrenecek sen de emzirmeyi ve emzirmek müthiş bir keyif haline gelecek. Şimdi ben akşamı iplke çekiyorum bebeğimi emzirebilmek için. Sabır birazcık. Buna değer göreceksin.
Ha bir de çatlaklar ilk günlerde normal ama aylarca süren çatlakların kronikleşme nedeni yanlış emzirme. Bebek göğsünün kahverengi kısmının tamamını ağzına alsın, sadece emem ucunu tutarsa canın çok yanar.
Pompaya gelince el pompaları ile süt daha az çıkıyor ve daha çok can yakıyor. Medela'dan çok memnunum. Süt miktarı da sağdıkça ve emzirdikçe bebeğinin ihtiyacına göre artacak. Ben ilk pompayı oğlum üç aylıkken almıştım. Saatlerce sağıyordum süt biriktirebilmek için işe başlamaya hazırlık olsun diye. Ama o kadar az çıkıyordu ki, ağlıyordum. Meğerse hem bebeğimin ihtiyacı o kadarmış hem de ben farkında olmadan zaten bebeğim bol bol emdiği için kalmıyormuş süt. Şimdi işyerinde -nazar değmesin- tek seferde 150 ml sağdığım oluyor. Senin de olacak, bollaşacak sütün.
Ama bebeğinin yanındayken mümkünse emzir. Pompa en son tercihin olsun. Emmenin yerini tutamaz hiçbir pompa.

cnm allah yardımcın olsun benim tam 3 4 kez yara oldu oğlum yaralı yaralı kanlı kanlı emiyordu ben kan ağlıyordum abartsısız aylarca sürdü çok feci 10 doğum yapsam bu kadar acımaz diyordum kabir azabı gibiydi ben daha sonra şu kremi keşfettim lansolin lanolin kremle kurtuldım inşallah sanada iyi gelir

Canım güle güle büyüt bebişini, göğüs yara ve çatlakları için elinde bulunan kremlerle birlikte (ki ileride kreme de ihtiyaç duymayacaksın) silikon göğüs ucunu sana şiddetle tavsiye edebilirim. Eczanelerde satılan silikon göğüs uçlarından al bir çift ve sürekli göğüsünde takılı tut. Emzirmeden emzirmeye çıkart uçları. Gün boyu silikon uçlarla dolaşman gerekiyor ama o acıyı çekmektense bu formül değer bence. Arkadaşlarıma da tavsiye etmiştim, gerçekten işe yarıyor.

Bir de her meme verdikten sonra kendi sütünü meme ucuna sürüp orada kurumasini saglayabilirsin. Kendi sûtümüzünde iyile$tirme özelligi var. Ben öyle yapiyorum daha sonra krem sürüyorum.

Back