• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt sağımı ile soru

mersel

ikinci kez anne oluyorum
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
445
69
643
Merhaba arkadaşlar
Medelanın elektrikli süt sağma makinasını aldım yeni.
poşette aldım.
Sormak istediğim , sağdığımda poşete değil, bebeğimin biberonuna koymak istiyorum.
Süt sağdıktan sonra ne kadar sürede bebeğime vermeliyim. Dolaba mı koyayım yoksa dışarda bekleteyim mi , bozulur mu?
Bi de özel poşetinde dondurucuya koyduğum sütü, çıkarıp kaynamış suda mı bekleteceğim çözülsün diye.

ben poşet kullanmadım canım süt saklama kabı kullanım süt buzdolabında 24 saat dondurucuda 6 aydayanır .sütü ısıstmak yada eritmek için sıcak suya daldıracaksın yada biberon ısıtıcı makin kullanacaksın ama poşette nasıl olur bilmem

Bende medelanın elektrikli pompasını kullanıyorum.Biberona sütünü koyduktan sonra dışarıda 1 saatten fazla bekletme.Biberonu buzdolabında 24 saat muhafaza edebilirsin.Derin dondurucuda özel poşetlerde 6ay saklayabiliyorsun.Çözdürürken de "benmari" usülü dediğimiz şekilde kaynar suda bekletebilirsin.

ya kafama takildi,eltimin ebesi,derin dondurucuda 2 sene saklanabiliyormus sut dedi cok uzun bi sure deilmiki?

Back