Bebek Beslenmesi sut pompasıyla sagmakmı saglıklı ,bebegımın emmesımıı saglıklıı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

delimavi86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2012
364
16
118
Bolu
merhaba arkadslarr!!sıze bı sorum olacak!!bebegımın emmesınde hıc bı sorun yok,meme basımda gayet guzel,cok rahat kavrıyor meme basımı..hamıle ıken gogus pompası almıstım bı arkadas tavsıyesı ıle...ılk haftalarda ıkı kez denedım hıc sut gelemdı pompaya..moralım bozulmustuu...bebegımı doktora gor-turdum kılo alımı gayet guel,sutunuz yarıyor demııstıı...ama yıne de korkum vardı.,acaba yetmıyormu dıyee...bugun tekrardan denedım 10 dakıkada 50 ml sut cıktı..belkı ugrassam daha cok cıkacaktıı..ılk gun fazla yıprtamayyım dedım... sorum suu acaba bebegım uyurken gogsumu pompayla bosaltmalımıyım,yoksa bebebgımın kendı bosaltmasını,kendı emmesını mı beklemelıyımm!kımı yerde ıkı saatte bı bosaltın,pompyala!ne kadar cok bosaltırsanız okdar beyıne uyaraı gıder,,sut yap,sut yetmıyor dıyee..kımı yerdede bebegınız kendısı emsın dıyeee..sızce ne yapmalıyımm..

pompa göğüs ucunu kavrayamayan bebekler veya göğüs ucu biraz içeride olan kadınlar için kullanıma uygundur tabi zaman zaman bebeği sağlıklı bir şekilde emen annelerde kullanıyor.fakat bana kalırsa bebeğiniz emiyorsa kullanmayın derim eğer bebeğinizde sık sık emiyorsa hiç bir sorun olmaz.benim bebeğim çok sık emiyordu özelliklede ilk 3 ay felaket günler geçirdim.göğüs uçlarımda çatlamalar ve kanamalar olmuştu çocuğu emzirmek işkence gibi geliyordu bende pompa aldım ve denedim o bebeğin emmesindende daha çok acıtıyor.benim bebeğimde çok iyi kavrıyordu fakat yara olmuştu.eğer sizde hiç bir sorun yoksa kullanmanıza gerekte yok derim.tabiki bebek ne kadar sık emerse o kadar daha çok süt gelir ama bebek emdikçe sütün kalitesi daha çok artar diye bişey yok zaten kilo alımı normal demişsiniz doktor sütünüzün yaradığınıda söylemiş o zaman sorun yok demektir.zaten bebek uzun bir süre emmediği zaman göğüsler dolup kendi kendine akmaya başlıyor.siz sütünüzün kalitesini kendi yedikleriniz ve içtiklerinizle arttırabilirsiniz ama sütümde çok olsun dersen bebekte sık sık emmiyosa pompayla az bir miktar sağabilirsin.

kızlar yorumlarınızı beklıyorumm!benım ıcın onemlı duusnduklerınız!sonucta hepımızı anneyız ve bılgılıyız bu konudaa...ben cok kararsız kaldımm..sonucta depoladıgım sutlerıde kızım ıcıcecek..ama 3 2 saatte bır sagarsamda sutummu azalır dıye de korkuyorumm..benım gıbı yapan varmııı

bende ılk sızın gıbı duusnuyordum!arkadasın tvasıyesı ıle hamılleık donemeınde almıstımm!!sukur bı sıkıkntım yok sımdı,kullanmasam kullanmam ama faydasını gorursemde nıye kulllanmayyayımdemı!!acaba pompyala bosaltırsam goguslerımde azalama olurmuu..kararsız bı durumm.. offff

sütünüzü pompa ile sağarsanız azalma olmaz aksine süt ne kadar emildikçe artar süt boşaldıkça yerine yenisi pompalanır süt kanallarından.daha öncede dediğim gibi eğer bebeğiniz sık ve güzel emiyorsa pompayı kullanmanıza gerek yok.süt pompasını ancak hasta olma ihtimalinize karşı kullanabilirsiniz.mesela internette anne sütü saklama poşetleri ve kapları var daha önceden sağmış olduğunuz sütünüzü buzlukta saklayabilir grip veya herhangi başka bulaşıcı bir hastalık geçirdiğiniz zaman bebeği emzirmeniz sakıncalı olacaktır o sütleri buzluktan alıp çözdürdükten sonra biberonla bebeğinize verebilirsiniz.hem bebeğiniz enfeksiyon kapmaz hemde siz daha çabuk iyileşebilmek için ilaç kullanabilirsiniz.

Pompa kullanmakta bir sakınca yok. Tek fark bebek daha çok süt çıkartır memeden. Bence bebek emerken pompa kullanmak yararlıdır. Süt üretimini arttırır. Pompadan çıkan süt miktarına aldanmayın, bebek çok daha fazlasını alır memeden. Ayrıca sağılan sütler buzlukta bekletilip acil durumlarda verilebilir. Yada bebek memeyi erken bırakırsa bir süre daha anne sütüyle beslenmesi sağlanabilir. Şu anda benim buzluğumda poşet poşet süt var. Kesinlikle öneririm.

Yalnız dikkat etmen gereken şey, bebeğinin öğününü sakın sağma. Yani bebeğin emsin emeceğini, sen kalanları sağ. Gün içinde baya süt birikiyor bu şekilde. Her emzirmeden sonra sağabilirsin.

Son düzenleme:

bende boyle dusunuyordum arkadasım!ama ıcımde de bı korku vardı,acaba yanlıs mı yapıyorum dıyee...sukur sımdı daha rahatım..yalnız bı sorumolacak..mesela bebegım emdı,gerıye kalan sutu sagdım, az bısey cıktı,dolaba koydum,sonra bıdaha emdı,bıdaha sagdım ..sagdıgım sutu oncekı sutun ustune mı koyacagım...bıde ne kadar sure buzdolabında duruyorr

Ben üst üste koyuyorum. 1 gün bekletiyorum en fazla. Ama bir keresinde 2 gün beklediği olmuştu. 2 gün beklemesinde sakınca yok. Genelde 100 ml şeklinde donduruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…