• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt parası hakkında bılgınız varmı

irem tuana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2008
163
0
96
İstanbul
evet dogum yapan guzel annısler kısmetse bende yakında dogurcam bısey merak ettım esının sıgortasından yararlananlar sut parası aldınızmı .aldıysanız ne kadar aldınız acaba bılgı verırmısınız

memur olupta emekli sandığından süt parası alan var mı? ben işyerime başvuru yapmıştım ama henüz ses çıkmadı.

Sosyal Güvenlik Reformu Tasarısı’nın 16 maddesi komisyonda kabul edildi. Anne olan kadınlara doğum tarihinde geçerli olan asgari ücretin 3’te biri tutarında (202 YTL) bir seferlik emzirme ödeneği verilecek. Emzirme yardımından sigortalı kadın, sigortalı erkeğin çalışmayan eşi ile Bağ-Kur’lular da yararlanacak.

Böyle yazıyor internette ne kadar doğru bilmem niye 50 ytl diyor ozaman herkes.

ben alalı daha 1 ay bile olmadı, 50 ytl aldım.

baya çok vermişler canım, bebeğin geleceğine yatırım yaparsın!! kaydirigubbakcemile5
buarada geçen 2 yıl içinde doğum yapmış birini tanıyorum. SSK dan doğum parası olarak 1,5 milyar almış.
CADIARZU sanırım birileri bizimle dalga geçiyor.

memur olupta emekli sandığından süt parası alan var mı? ben işyerime başvuru yapmıştım ama henüz ses çıkmadı.

emekli sandığı süt parası adı altında değil ama doğum yaptığın için başka bi ad altında 160küsür milyon veriyor yanlış bilmiyorsam
bana öyle dendi

Son düzenleyen: Moderatör:
baya çok vermişler canım, bebeğin geleceğine yatırım yaparsın!! kaydirigubbakcemile5
buarada geçen 2 yıl içinde doğum yapmış birini tanıyorum. SSK dan doğum parası olarak 1,5 milyar almış.
CADIARZU sanırım birileri bizimle dalga geçiyor.

canım o aldığı süt parası değil doğum parasıdır hani 32 .ve 37 . haftada raporlar alıp doğum kağıdınla birlikte sigortaya başvuru yapıyorsunya öyle almıştır

canım o aldığı süt parası değil doğum parasıdır hani 32 .ve 37 . haftada raporlar alıp doğum kağıdınla birlikte sigortaya başvuru yapıyorsunya öyle almıştır

yalnız şunu gözden kaçırmamak lazım burada çalışan sigortalı ile çalışmayan eşinden sigortalı olanlar arasında fark var. buna dikkat etmek lazım. başlığı açan arkadaş eşinden sigortalı
1,5 milyar çalıştığı için tabii ki sigortası ödeyecektir.
yeni sağlık reformu ile çok şey değişti. çok şey karıştı.

evet içinde büyük ihtimal süt parası da vardır.
işgörmezlik ödeneği diye geçiyor zaten raporlu günler karşılık ama süt parasınıda içine ekşemiş olabilirler.

emekli sandığı süt parası adı altında değil ama doğum yaptığın için başka bi ad altında 160küsür milyon veriyor yanlış bilmiyorsam
bana öyle dendi

eşler de alabiliyormuş. yani bu parayı eşlerden birine veriyorlar. bi arkadaşımın eşi doğum parası olarak 118 ytl almış. anlaşılan bu işin standart bi uygulaması yok.:bbo:

evet haklısın doğum parası.. süt parası aylık mı veriliyor?

evet haklısın doğum parası.. süt parası aylık mı veriliyor?[/QUOTE]

sut parasi 1 yil boyunca her ay asgari ucretin ucte biri kadar verilecekti, ama cok sevgili eski cumhurbaskanimiz yasayi kabul etmeyip meclise geri gonderdigi icin sut parasini 1 kere vermek sartina bagladilar. yani 1 kereligine 200 ytl civari bir para alacagiz.. diger bahsedilen para, halk arasinda "dogum parasi" olarak bilinen ancak resmi adi" isgoremezlik parasi" olan paradir. izinde oldugumuz donem boyunca maasimizi isyerimiz odemez (adi ucretli izin oldugu halde), bu parayi sskden aliriz (ssk'da gorunen brut maasin 2/3u kadar). sadece dogumda degil, 15 gunu gecen her hastalik raporumuzda o surenin maasini "isgoremezlik parasi" altinda ssk'dan aliriz.

Çalışan ssk kadınlar doğum iznine ayrıldıkları için maaş alamadıklarından ssk onlara aylık maaşının 3/2 si kadar bir tutur öder 4 ay buna doğum parasıda deriz ama süt parası farklı birşey süt parasını çalışmayan eşi ssk lı olan eşinden faydalanan kadında alabilir ben süt parasını bir sefere mahsus 202 ytl biliyordum son kabul edilen yasayla öyle oldu biliyordum ama baksanıza bir sefere mahsus 50 ytl imiş hala.

1 ekimden sonra dogum yapanlar 200ytl alacaklar...ben temmuzda dogum yaptım, 50ytl aldık...

Ben önümüzdeki hafta ssk ya rapor parası için evrak götürmeye gideceğim ozaman sorarım arkadaşlar şu süt parasının kaç para olduğunu yazarım.Ama evet bende acayip merak ediyorum ekimden sonra doğum yapıpda parasını alan oldumu eğer doğum iznini bitmesini bekliyorsa zaten alan olmamışdır daha.

Back