- 17 Mart 2022
- 2.274
- 2.037
- 63
- 39
1.5 aylıkken veriyordum işte 2 aylık kilo artışı iki katı olunca CC azalttım sonra öğünleri 3-4aylikken 180 veriyordum günlük 6 aylık olana kadarda verdim ya tek ya iki öğün yada hiç artık duruma göre. Önemli olan siz daha iyi anlarsınız bebeğinizin açlık icinmi agladigini .kilo artışına göre ilerle azaltarak sağım yapıp sütünü cogalt emzirme süresini arttır. Ben mamayı azalttigim zaman ki ay 3. Ay 550 Gr almıştı ama sonraki aylar 600 650 700 diye ilerledi yani giderek arttı süt miktarı . Sık sık emzir vakit bulduğunda sağım yap gece emzirmelerini atlama sağımda yap gece sütun emin ol artacak. Motive et kendini. Su iç bol bol.Ben buraya yazmıştım kim uydurmuş her annenin sütü bebeğine yeter sacmaligini diye.ama yetiyormus.100 ccyi kac aylikken veriyordunuz?
Ben 30*4 veriyordum artik yetmiyor 60 veriyorum bugun mesela toplam 180 ml verdim.Bana cok fazla mama veriyormusum gibi geliyor.Henuz 6 haftalik
1.5 aylıkken veriyordum işte 2 aylık kilo artışı iki katı olunca CC azalttım sonra öğünleri 3-4aylikken 180 veriyordum günlük 6 aylık olana kadarda verdim ya tek ya iki öğün yada hiç artık duruma göre. Önemli olan siz daha iyi anlarsınız bebeğinizin açlık icinmi agladigini .kilo artışına göre ilerle azaltarak sağım yapıp sütünü cogalt emzirme süresini arttır. Ben mamayı azalttigim zaman ki ay 3. Ay 550 Gr almıştı ama sonraki aylar 600 650 700 diye ilerledi yani giderek arttı süt miktarı . Sık sık emzir vakit bulduğunda sağım yap gece emzirmelerini atlama sağımda yap gece sütun emin ol artacak. Motive et kendini. Su iç bol bol.Ben buraya yazmıştım kim uydurmuş her annenin sütü bebeğine yeter sacmaligini diye.ama yetiyormus.
O iş öyle değil. Amaç süt arttirmak emzirdikten sonra çıkan veya çıkmayan süt senin memendeki sütun azaldığını göstermez. Belki o an bebeğin daha fazla emdi. Bebekler en güçlü pompadir sagdiginin daha fazlasını çekerler. Makinadan çıkan miktar makinanın cekebildigi miktardır. Elle sagmaya devam edersen süt gelmeye devam eder .yani memeler fabrikadir çektikçe gelir depo değildir. Sık sık boşalt memeniki daha hızlı dolsun . Nekadar bosaltirsan beyne çok süt lazım üret sinyali gider.2. aydan sonra arttırdım Üstelik sizden daha fazla mama veriyordum ben 800cc ben başardım. Sizin 180 CC eksik sütünüz eminiklmki sizde başarabilirsiniz.Motive etmekte zorlaniyorum galiba kendimi mama miktari artacak artacak ve sutum tamamen kesilecek endisesi tasiyorum.İlk hafta sagim yaptigimda 30 cc gormustum.Su an birkac gundur emzirme sonrasi 10-15 cc falan goruyorum.Bu bebek emdigi icin mi oluyor yoksa sut mu azaldi emin olamiyorum..Mama miktarini da artirinca iyice moral bozuklugu oluyor.Yazdiginiz cok iyi geldi ama tesekkur ederim.İlk 3 ay sut artmazsa bir daha artmaz diye dusunuyordum
Buydu canım ama bence gerek yok baya pahalı ..Kullandiginiz hap neydi?
Ben kullandım pek etkisini göremedim açıkçasıMaltanayi her gun kullandiniz mi yoksa ihtiyac duydukca mi ictiniz?
Yaa maşallah sizeVer sıkıntı yok için nasıl rahat ediyorsa. Bende her emzirme sonrası öğün 100 CC veriyordum her emzirme sonrası sagiyordum. Bazen sagdigim sütü biruktirip mama yerinede veriyordum. 2. Ay kilo alımı 2 katına çıktı 1700gr almış .mamayı azalttım günde önce 4 öğün sonra 3 öğün 60 CC indirdim . Derken günde 1 e indi ek gıdayla tamamen bitirdim 6. Ayda . Çok aglayinca durmayinca veriyordum ekstradan.Sıkıntı yok yani.Sonlara doğru verdiğim 60 CC doyuyormuyordu bence benim kafam rahat ediyordu .Yani zamanla azaltarak mama çıkabiliyor öyle pat diye kesemiyorsun. Sık sık her agladiginda emzir gece emzirmelerini ve sagimlarini atlama. Unutma verdiğin mama kadar sütun eksik memede sagimla sütünüzü arttırıp ,mamayı azaltincada emzirmeyi siklastirarak sütü yerine koyuyoruz sistem böyle ilerliyor.
Fakat benim bildiğim ilk 15 gün doktorlar en kotu bebeğin doğum kilosuna gelmesini bekler Neden mamaya başla demiş ki? Çok güzel ilerlemisiniz. Ben vaktim olduğunca sagdim. Gündüz sık sık 30-40 dk bir emdiginden vakit bulamıyordum fakat gece çok sık sağım yapiyordum mesela super sağım yapardım. 10dk dönüşümlü 3 tür sagardim memeleri akşamları. Gecede emzirme sonrası sagardim. Uyuduğu vakitler yani. İnanın artıyor siz mamayı azalttikca sagim ve emzirmeyi siklastirdikca sütte artıyor. Bol su için 3 litre mutlaka. İlk azalttigimda 3.ay 550 Gr alan bebeğim diğer aylar 600 -650-700 -750 Gr ları gördüm.ay gecdikce azalması lazimken kilo alımı artti hep . Ama çok şık emerdi gündüz gecede 2-3saatte bir kalkardı.Yaa maşallah size
Benim bebeğim de bugün tam 3 aylık oldu.Bende mama destekli beslenme yapıyorum ama bu ara sütümü artırmaya kafayı takmış durumdayım.
Bebeğim düşük kiloda doğdu, 15 günlük kilo kontrolünde kilo alımı olmadığı için mama başladık.İlk ay doktorun önerdiği şekilde günde 6-8 kez emzirme sonrası 60 ml verdim 2.aydan sonra emzirme sonrası istediği kadar dedi ama mama miktarı artması gerekirken bazı günler 5 kez bazı günler 6 kez 60 ml aldı mama miktarının azalmasını bebeğimin çenesi güçlenmesine emmeyi öğrenmesine bağlıyorum.Son 2 haftadır da baya azaldı günde 4e kadar düştü.Yani son günlerde toplam 240 ml mama ancak alıyor.Bende mama miktarı azalmışken tamamen bırakmak istiyorum, bir kaç gündür sütümü sağıyorum mama yerine sağdığım sütü biriktirip veriyorum.Bugün mesela 150 ml mama içti.
Mamayı tamamen bırakmak için sık emzirmek gerek ek mama verirsek de verdiğimiz mama kadar sağım yapmak gerek biliyorum ama bebekle birlikte sık sağım yapmak gerçekten çok zor oluyor günde 3 kez ancak sağım yapabiliyorum.
Siz nasıl sık sağım yapabildiniz?
Kaçar dk sağım yaptınız acaba?
Bebeğim 40.haftada 2780 gr doğru 15. günde doğum kilosuna ancak gelebildi doktorumuz da düşük kiloda doğduğu ve iki haftada sadece 100 gr ancak aldığı için mama başlayalım çabuk toplasın dedi.Çabuk topladı ama hala persentili yaşıtlarından düşük.Şu an3 aylık 5300 gr diye tahmin ediyorumFakat benim bildiğim ilk 15 gün doktorlar en kotu bebeğin doğum kilosuna gelmesini bekler Neden mamaya başla demiş ki? Çok güzel ilerlemisiniz. Ben vaktim olduğunca sagdim. Gündüz sık sık 30-40 dk bir emdiginden vakit bulamıyordum fakat gece çok sık sağım yapiyordum mesela super sağım yapardım. 10dk dönüşümlü 3 tür sagardim memeleri akşamları. Gecede emzirme sonrası sagardim. Uyuduğu vakitler yani. İnanın artıyor siz mamayı azalttikca sagim ve emzirmeyi siklastirdikca sütte artıyor. Bol su için 3 litre mutlaka. İlk azalttigimda 3.ay 550 Gr alan bebeğim diğer aylar 600 -650-700 -750 Gr ları gördüm.ay gecdikce azalması lazimken kilo alımı artti hep . Ama çok şık emerdi gündüz gecede 2-3saatte bir kalkardı.
. Sık sık emzirmeye devam edin sütünüz otamatik artacakti sagimlarla. Aynen ben emzirmeyi uzatıp sagimlar yaparak sütümü artırmayı başardım 6 aydan sonrada mama bitti zaten kutuyu bitiremiyorduk 4. Aydan sonra yarısı cöpe gidiyordu. Emzirme 40 dk bazen 1 saat dönüşümlü emzirin sonra sağım yapın. İns artar sütünüz ozamn.Bebeğim 40.haftada 2780 gr doğru 15. günde doğum kilosuna ancak gelebildi doktorumuz da düşük kiloda doğduğu ve iki haftada sadece 100 gr ancak aldığı için mama başlayalım çabuk toplasın dedi.Çabuk topladı ama hala persentili yaşıtlarından düşük.Şu an3 aylık 5300 gr diye tahmin ediyorumBebeğim ilk ay çok emmedi hep hen teklif ettim ama 8.hafta atağından sonra memeye düştü 2-3 saatte bir emziriyorum sanıyorum ki böyle olduğu için sütümde artma oldu.Son bir kaç gündür gece power pump sağım yapıyorum 20-10-5 dk şekilde bi memeyi 35 dk sağıyorum o daha çok uyarıyormuş memeyi, gün içinde de emzirme sonrası uyuduğu zaman 2-3 kez sağıyorum inşallah böyle böyle artacak.
Umarım biz de sizin gibi mamayı bırakırız ve kilo alımımız artar
. Sık sık emzirmeye devam edin sütünüz otamatik artacakti sagimlarla. Aynen ben emzirmeyi uzatıp sagimlar yaparak sütümü artırmayı başardım 6 aydan sonrada mama bitti zaten kutuyu bitiremiyorduk 4. Aydan sonra yarısı cöpe gidiyordu. Emzirme 40 dk bazen 1 saat dönüşümlü emzirin sonra sağım yapın. İns artar sütünüz ozamn.
Bebeğim şuan 14aylik memelerim sönük balon gibiSatilucky T Thepatriot okumak bana cok iyi geliyor donup donup okuyorum.Ins sutumuz srtacak.Ben T Thepatriot yazdiktan sonra daha sik sagmaya basladim.Birini emzirirken digerini sagiyorum ama asiri az rakamlar goruyorum ilk mesajimda da yazdigin gibi onu da bebek icmistir ondan yoktur diye kendimi motive ediyorum.Goguslerimdeki dolgunluk hissi epey azaldi o da haftalar ilerledikce oluyormuş galiba sizde de boyle miydi?
Bebeğim şuan 14aylik memelerim sönük balon gibibebeğim cuk cuk duyuyorum süt içiyor. Artık terbiye oluyor . Bebek cektikce geliyor. 1aylikkken başladı bende dolgunluk bitti. Ama 6aylikjen hatırlıyorum birini emerken diğerinden süt böyle fışkırıyordu tayzik sorunu vardı bende.yanlis anlama sütun fazlalagindan değil olan süt fiskirarak geliyordu . Oyuzden yatarak emzirebiliyordum. Hatta emerken ağzından çıkardığında elimle kapatıyordum kendi kendine deliklerden çıkıyordu havaya . Bu tayzik sorunuda sağımdan kaynaklanıyor. Sizinde başınıza gelebilir redde sebep oluyordu ağlıyordu hemen bırakıyordu mememi. Rakamlara takılma hatta çorap geçir biberona bakma. Sadece arttırmak için sagiyorsun çıkarsa ne ala biriktirip ver cikmazssa no problem de rahat ol. Ellede sağ sonra buda bonusu oluyor.
İnşallah sağım her zaman olmuyor ama günde 4 kez kesin yapmaya çalışıyorum emzirme süresini zaten uzattım bebeğim de emmek istiyor. Sık sık emzirmeye devam edin sütünüz otamatik artacakti sagimlarla. Aynen ben emzirmeyi uzatıp sagimlar yaparak sütümü artırmayı başardım 6 aydan sonrada mama bitti zaten kutuyu bitiremiyorduk 4. Aydan sonra yarısı cöpe gidiyordu. Emzirme 40 dk bazen 1 saat dönüşümlü emzirin sonra sağım yapın. İns artar sütünüz ozamn.
Sen gelen rakama takılma sağabildiğin kadar sağ amaç memeye uyarı verip süt üretimini artırmak.Çıkan sütleri de biriktirip mama yerine veriyorum ben o da mama alımını azaltıyor.Satilucky T Thepatriot okumak bana cok iyi geliyor donup donup okuyorum.Ins sutumuz srtacak.Ben T Thepatriot yazdiktan sonra daha sik sagmaya basladim.Birini emzirirken digerini sagiyorum ama asiri az rakamlar goruyorum ilk mesajimda da yazdigin gibi onu da bebek icmistir ondan yoktur diye kendimi motive ediyorum.Goguslerimdeki dolgunluk hissi epey azaldi o da haftalar ilerledikce oluyormuş galiba sizde de boyle miydi?
Bende sağdığımda bazen fışkırarak geliyor ama sanırım tazyik durumu bizim için şu an erken sonra ne olur bilemem tabi.Bebeğim şuan 14aylik memelerim sönük balon gibibebeğim cuk cuk duyuyorum süt içiyor. Artık terbiye oluyor . Bebek cektikce geliyor. 1aylikkken başladı bende dolgunluk bitti. Ama 6aylikjen hatırlıyorum birini emerken diğerinden süt böyle fışkırıyordu tayzik sorunu vardı bende.yanlis anlama sütun fazlalagindan değil olan süt fiskirarak geliyordu . Oyuzden yatarak emzirebiliyordum. Hatta emerken ağzından çıkardığında elimle kapatıyordum kendi kendine deliklerden çıkıyordu havaya . Bu tayzik sorunuda sağımdan kaynaklanıyor. Sizinde başınıza gelebilir redde sebep oluyordu ağlıyordu hemen bırakıyordu mememi. Rakamlara takılma hatta çorap geçir biberona bakma. Sadece arttırmak için sagiyorsun çıkarsa ne ala biriktirip ver cikmazssa no problem de rahat ol. Ellede sağ sonra buda bonusu oluyor.
Bebek makinadan her zaman daha çok çeker diyorlar ama sen sağmaya devam et sık sık emzir önemli olan uyarmakBenim de su an bi gogsum tamamen bombos
Sut geliyor ama cok az sagimda 10 cc falan bugun daha da az geldi mesela benek cektikce geliyor mu bilmiyorum dun gece daha fazla mama vermek zorunda kaldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?