Konuya ilk yazdığım mesajdan bu yana süt miktarımda düzelme oldu. İlk sütüm azaldığından bu yana bir yandan iyiye inanmaya çalışıp sütümü artırmak için bir sürü şey denerken bir yandan da psikolojik olarak kesilmesine kendimi hazırlıyordum.
Fakat haftasonuna doğru yaptıklarım işe yaradı sanırım ki sütüm tam eskiye dönmese de baya arttı. Bu sabah oldukça sertti göğsüm. Konuya bakan olur belki birilerinin işine yarar diye yaptıklarımı yazayım.
Saraçoğlu'nun tarifi: Yarım litre suda 7-8 yemekkaşığı dut kurusunu kaynatıp ılıyınca iki üç sefere bölerek içtim. (Dut kaynar suya atılacak 10 dakika ağzı kapalı kaynatılacak.)
Dereotu yedim bol bol.
Günde 3 kupa rezene içtim. Yalnız poşet değil. Aktardan aldığım rezene. Zaten ilk aylarda çok içerdim de bir süredir ihmal ediyordum. Yalnız ben rezeneye yarı yarıya anason da ekliyorum. Mesela 100 gr rezene 50 gr anason alıyorum, güzelce harmanlıyorum. Bir kupa sıcak suya bir tatlı kaşığı bu karışımdan atıyorum.
Malt içeceği içtim. Eczenedne aldım, Royal Malt. Daha önce marketten Maltana almıştım pek işe yaramamıştı.
Haftasonu fırsatından istifade açık havada yürüdük, stresten yorgunluktan uzaklşamaya çalıştım.
Günde bir bardka sıcak süt içtim.
Bol bol su içtim.
Nane, maydanoz, nişasta sütü azaltıyor, onlardan uzak durdum; tuzu azalttım, turşu yemedim.
Bunlardan rezene hariç diğerlerini çok da düzenli kullanamadım. Sıra gelemdi bile hepsine. :)) Gene de elimden geldiğince hepsinden faydalanmaya çalıştım. Ama sanırım en çok işe yarayan rezene oldu.
Bir de en önemlisi işyerinde bana stres veren bir konu vardı, ne yapıp edip o konuyu çözdüm.
Umarım bir faydası olur.
ah canım yaa olmazmı hemde nasıl oldu hemen bu akşam uygulamaya başlıyorum. bende işe başlayalı 3 olmasına rağmen 250-200 cc sağdığım sütüm 100-80 e düştü allahtan minik bir depom vardı buzlukta. hemen evdeki rezenemi işyerine taşıyorum maltı pek sevmedim ama humana iyi geliyor ondan da alayım bari çok sağol :))