Bebek Beslenmesi Süt Miktarında Azalma

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

__ecrin__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
287
12
118
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Kızım şu an 3 aylık ama geçen ay sanki daha fazla sütüm vardı. bu ay azaldı. Geçen ay bir seferde 80-90 ml süt sağarken şimdi zar zor bu kadar çıkıyor. Bazen bu kadar bile çıkmıyor.
Eskiden bebeğim sürekli emmek isterdi. Ben de sürekli emzirdiğim için sütüm artardı ama artık daha uzun aralıklarla emmek istiyor dolayısıyla bu da benim sütümü azalttı sanırm.
Sorum şu olacak bebekler gitgide daha uzun aralıklarla emiyor. Dolayısıyla bizim sütümüz de gitgide azalacak mı?

bu konuda benim kafam da ço karışık.bebeğim 2 aylık.1 aydır emiyor önce sağarak veriyordum.herk sık sık emzir çoğalır diyor.benim kızım acıkmadan asla almıyor,ağlıyor.nerdeyse 2-3 saatten önce emziremiyorum.daha kısa sürede emince de sündürüyor zaten göğüslerimi,5-6 defa çekip bir kere yutuyor,yani göğüslerim dolmuyor.çok zormuş bebek bakmak bunu öğrendim.
sen neden sağıyorsun sütünü?

kızlar sütünüzün az mı çok mu olduğunu bebeğinizin kilosundan rahatlıkla anlayabilirsiniz .eğer kilosu yerindeyse sütünüz yeterli demektir ve moralinizi hep yüksek tutun...

çalışıyorum. ben işteyken anne sütü alsın diye sağıyorum.

Aynı şeyi ben de yaşıyorum. Benim ki birden bire azaldı. İşyerind etoplam 250-270 ml sağarken önce 180 ml'ye düştü. Dün sabah 110 öğleden sonra 20 ml sağdım. Bugün daha sabah sağmada bile sadece 20 çıktı. Kesiliyor galiba sütüm. Çok korkuyorum. Çok mutsuzum.

durumunu gerçekten çok iyi anlıyorum. Ne kadar moralimizi bozmayalım desekte bozuluyo işte Az önce işten geldim sütümü sağdım. 5 saattir sağmıyordum. Toplam 80 ml çıktı o da zar zor. Şu an sütlü bişeyler yiyorum bide rezene çayı alacam. inş. faydasını görürüm.

Son düzenleme:
kızlar benim oğluşum 5,5 aylık. 3.aydan sonra bende aynı düşünceye kapıldım. göğüslerim eskisi gibi sütle dolmuyor, sertleşmiyordu,sanki sönmüş balon gibiydi:)) fakat bebişimin kilosu gayet iyi seyretti. bebişlerimiz gittikçe büyüdüğü ve güçlendiği için daha iyi boşaltıyorlar göğüsü ve daha geç acıkıyorlar.

Yok ben işyerinde sağdığım için takip edebiliyorum. Benimki bariz azaldı. Dün 20 ml sağdım, önceden 150 ml sağarken.

kızlar bende 3 aydır emziriyorum bebişimi.size kesinlikle ayva kompostosunu tavsiye ederim.inanılmaz arttırıyor sütü.lütfen deneyin bebişleriniz için

benim de bebeğin kilosu iyi seyrediyor ama işe gittiğim için mecburen ona süt bırakmak zorundayım. bu yüzden zorlanıyorum. yoksa çalışmasam evde olsam süt yetiyor da bırakmaya yetmiyor. böyle giderse birkaç haftaya kadar hiç bırakamayabilirim. ne yapcam biimiyorum

Eğer normalde yetiyorsa işyerinde sağabilsen yeter aslında, hem daha geç kesilir.

benim bebeğim 3.5 aylık.sütümün yetmediğini düşünüyordum ve doğru çıktı.bebeğim tartı almadı.o yüzden mamaya başladım.kilo alışı normale döndü.tabi süt de veriyorum.ama arada mama takviyesi yapmak zorunda kalıyorum.

öğretmenim ben ve tenefüsler 10 dk gidip sağacak kadar vaktim olmuyo maalesef

Anladım ama süt iznini bun şekilde kullanamaz mısın? Ben işyerim evime 1 saat mesafede olduğu için süt izni kullanamıyorum ama o saatleri işyerinde sağarak değerlendiriyorum. İdare ile konuşsan aslında iki dersten 15'er dakika alsan yeter sana tenefüslerle birleştirip.

işte böyle bir duruma da imkan yok. eşimle birlikte bakıyoruz bebeğe. O da öğretmen ve derslerimiz ancak bu şekilde uygun oluyo:

işte böyle bir duruma da imkan yok. eşimle birlikte bakıyoruz bebeğe. O da öğretmen ve derslerimiz ancak bu şekilde uygun oluyo:

Ne güzel bak bu açıdan şanslısınız. Sağabildiğin kadar sağ. İçin rahat olsun. Zaten akşam alacağını alır o. Ben düne göre daha iyiyim. Sütüm de bir nebze daha arttı. Ama daha eski düzenine dönmedi daha. Kritik yani hala. Sürekli birşeyler içiyorum. 3-4 kupa rezene, malt içeceği ve Humana. Akşam yatarken de süt. Sanırım en çok işe yarayan malt içeceği oldu.

kızlar anlattıklarınızın hepsini ben de yaşadım benim bebeğim şimdi 5 ay 3 haftalık tam 2 ay önce işe başladım ilk zamanlar 400 cc sağabiliyordum işe başlayınca bir anda azaldı sağdığım yetmiyo ama biraz depolamıştım ben.. bool su, malt içeceği ve humana ( bu arada ben bunu pek içmiyorum :)) vee moral en çok arttıran şeyler zaten artık daha güçlü ama daha az emecekler inanın onlar kendileri için en uygun neyse biliyorlar aç kalsalar emerler zaten yakında ek gıdaya geçilecek sıkmayın canınızı bir de ben hafta sonları vede olduğumda gece 3-4 saatte bir emiyo sabaha karşı bir göğsümü sağıyorum yedek olsun diye... son olarak yeni süt izni yasasından haberiniz vardır sanrıım 3 satoldu artık ayy ne uzun yazdım :)

Arkadaşlar ben de milupanın rezenesinden aldım. Sanki faydası oldu ama yerçekimlikaranfil sen rezeneyi bir bardaktan fazla mı içiyorsun? Kutunun arkasında günde 100 mlye kadar içilebiliyor yazıyodu. Ben sadece bir süt fincanıyla içiyorum. Az mı bu? Fazlasının zararı olur mu?

Konuya ilk yazdığım mesajdan bu yana süt miktarımda düzelme oldu. İlk sütüm azaldığından bu yana bir yandan iyiye inanmaya çalışıp sütümü artırmak için bir sürü şey denerken bir yandan da psikolojik olarak kesilmesine kendimi hazırlıyordum.
Fakat haftasonuna doğru yaptıklarım işe yaradı sanırım ki sütüm tam eskiye dönmese de baya arttı. Bu sabah oldukça sertti göğsüm. Konuya bakan olur belki birilerinin işine yarar diye yaptıklarımı yazayım.
Saraçoğlu'nun tarifi: Yarım litre suda 7-8 yemekkaşığı dut kurusunu kaynatıp ılıyınca iki üç sefere bölerek içtim. (Dut kaynar suya atılacak 10 dakika ağzı kapalı kaynatılacak.)
Dereotu yedim bol bol.
Günde 3 kupa rezene içtim. Yalnız poşet değil. Aktardan aldığım rezene. Zaten ilk aylarda çok içerdim de bir süredir ihmal ediyordum. Yalnız ben rezeneye yarı yarıya anason da ekliyorum. Mesela 100 gr rezene 50 gr anason alıyorum, güzelce harmanlıyorum. Bir kupa sıcak suya bir tatlı kaşığı bu karışımdan atıyorum.
Malt içeceği içtim. Eczenedne aldım, Royal Malt. Daha önce marketten Maltana almıştım pek işe yaramamıştı.
Haftasonu fırsatından istifade açık havada yürüdük, stresten yorgunluktan uzaklşamaya çalıştım.
Günde bir bardka sıcak süt içtim.
Bol bol su içtim.
Nane, maydanoz, nişasta sütü azaltıyor, onlardan uzak durdum; tuzu azalttım, turşu yemedim.

Bunlardan rezene hariç diğerlerini çok da düzenli kullanamadım. Sıra gelemdi bile hepsine. :)) Gene de elimden geldiğince hepsinden faydalanmaya çalıştım. Ama sanırım en çok işe yarayan rezene oldu.

Bir de en önemlisi işyerinde bana stres veren bir konu vardı, ne yapıp edip o konuyu çözdüm.

Umarım bir faydası olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…