Merhaba
Benim bebeğim de 4 ayını haftaya dolduracak.
ilk başlarda sütüm çoktu.Arkadaşımın da anlatttığı gibi uyandırmak çok zor oluyordu ne yapıp edip uyandırıyor emziriyordum.fazlasını sağıyordum.Ama onları saklama konusunda bilgisiz oldugumdan buzluga koymadığımdan uzun süre saklayamadım ve o sütlere çok yazık oldu.
10.gün sütüm bir anda azaldı.70 cc ye düştü.Yinede 2 saatte bir gögüslerimin doldugunu hissediyor emzirmeye çalışıyordum.Tek sorunum uykusuzluk ve yorgunluktu.
3 ayda uykusuzlugumuz bir anda kesildi.Geceleri o uyuyunca uyumaya başladım.Herşey düzelecek sütüm artacak derken.Sütüm daha da azaldı.Şimdi zar zor 30-40 cc çıkıyor.Onu gün içinde biriktirip akşam işten eve götürüyorumki ertesi gün annem onu bebeğime versin diye.
Artık gögüslerimin doldugunu bile hissetmiyorum.Gögüs pedleri kupkuru.Sızıntı yok.
Birsürü şey deniyorum.Tahin aldım balla onu yiyorum.Tahin helvası yiyorum.Bol su içiyorum.Gün içinde recene çayı ve humana s.tee içiyorum.Bir litreye yakın kayısı kompostosu içiyorum.
Hergün biraz daha artacak diye umut ediyorum .Sürekli evet sütüm çok arttı bebeğime yetecek sinyalleri veriyorum ama beynim ya buna inanmıyor yada başka bir şey... bilemiyorum ama sütüm artmıyor.
En kötüsü geceleri oluyor.oğlum uyanınca meme veriyordum biraz emiyor ne gelirse yetinip uyuyordu.artık bir iki çekiyor ağlıyor.kalkıp mama yapıyorum.zaten doğumdan itibaren mama takviyesi de yapıyorduk doktorumun tavsiyesiyle.
Hatta bir ara süt yeterli gelsin mama almasın diye deneme yaptık bebeğim kilo vermeye başlayınca doktorumun önerdiği ölçülerde mama takviyesine devam ettik.Şimdi bolca mama yiyor yemek üstü kahve gibi anne sütü alıyor
Emzirememek çok zor ve üzüntü vericiymiş bunu yaşamadan anlamak bilmek zor.
Keşke şöyle dolu dolu süt verebilseydim oğluma yinede umudumu yitirmiş değilim .Uğraşıyorum.
Sıcak su ile masaj yapıyorum o süt gelecek başka yolu yok.Şurada 2 ayımız daha kaldı.Ne kadar süt gelse kar.
ekstra bir yol yöntem biliyorsanız uygulamaya hazırım.