• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt miktarı

__ecrin__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
287
12
118
İstanbul
Arkadaşlar sütümü sağdığımda iki göğsümden ortalama 80 ml geliyor. Sizce sütüm az mı? az gibi geliyor bana. humana still tea kullanmayı düşünüyorum. Gerek var mı sizce? Bir de bu çay etkilimi sütün artmasında?

Arkadaşlar sütümü sağdığımda iki göğsümden ortalama 80 ml geliyor. Sizce sütüm az mı? az gibi geliyor bana. humana still tea kullanmayı düşünüyorum. Gerek var mı sizce? Bir de bu çay etkilimi sütün artmasında?

ben hiç sağmadığım için o konuda bişey diyemeyeceğim ama humana stilltea'yı kullandım ve çok da faydasını gördüm.tavsiye ederim.2.günün sonunda etkisini gösteriyor.:7:

mrb. cnm ilk önce bebeğin kaç aylık?
2-3 aylıksa sütün yeterli ama takviye yapmanda fayda var humananın faydası çok. günde 2-3 bardak ılık iç. ben faydasını çok gördüm. ayrıca benim sütüm o kadar bile yoktu şimdi çoğaltmanın yolunu buldum. bebeğim 2,5 aylık. 2-3 saat sonra sütüm bir sağmada 150-160 ml arası geliyor. nasılmı?
1 gün içinde,
3 lt. ılık su
3 su bardağı humana stil ti
aktardan alınan rezene 1 bardak suya bir çay kaşığı konup kaynatıp süzüp onu içiyorum
herhangi bir komposto 1 su bardağo ( kara kuru üzüm kompostosu içiyorum )
sabahları 2-3 parça helva
ve en önemlisi bira mayası mısır çarşısında ayfer kaurdan aldım. kilosu 220 tl normal maya değil sakın karıştırmayın. 1 çay kaşığı bira mayasını 1 tatlı kaşığı pekmezle karıştırıp yutuyorum.
sık sık emziriyorum. eğer 4-5 saat uyumuşsa yada çok uyuycak gibiyse emzirdikten 1 saat sonra sağıyorum sütümü sağmak damarları açıyor. emmeye benzemiyor.elektirikli pompalar süper delikleri ve süt yollarını açıp sütü çoğaltıyor.
ve son olarak göğüs bölümünü asla üşütmemek sıcak masaj yapmak 2 günde birde mutlaka sıcak duş....
inş. faydasını görürsünüz arkadaşlar. ben gördüm bira mayasını inanın faydasını göreceksiniz...
birde psikolojik olarak sütüm var diyin yok dedikçe süt çekiyo kendini..asla üzülmeyin stres yapmayın
gece uykunuzuda mutlaka alın uykusuzlukta sütün artmasına engel olur..
sevgiler deneyen fayda gören bana yazsın arkadaşlar..

Son düzenleme:
ben artik pes ettim .. 25 gunluk bebegim . denemedigim sey kalmadi.. gogus uclarim yara oldu artik ..bira mayasi . cemen tohumu . caylar . kompostolar .... 3 saatte bir sutum 50 cc . ben pes ettim artik olmayinca olmuyo , moralim cok bozuk , suan bile sutumu sagiyorum yok iste ...

günaydın kızlar benim bebeğim 4 aylık az evvel sağdım sütümü 3 saat sonra iki göğsümden toplam 50 cc çıktı bende her türlü yolu deneyenlerdenim ama bu kadar işte çıkan süt... neyseki kuzumun kilo alımı iii zaten önemli olanda budur bazılarının sütü boldur ama bebeği beslemez bazılarınında azdır ama kalitesi iidir...sizde bebeğinizin gelişimine bakın çıkan süt miktarına değil....

ben artik pes ettim .. 25 gunluk bebegim . denemedigim sey kalmadi.. gogus uclarim yara oldu artik ..bira mayasi . cemen tohumu . caylar . kompostolar .... 3 saatte bir sutum 50 cc . ben pes ettim artik olmayinca olmuyo , moralim cok bozuk , suan bile sutumu sagiyorum yok iste ...

öyle pes etmek yok. ben her göğsümü çekişte hıçkıra hıçkıra ağlıyordum. evigen e vitamini kuullandım ve zeytinyağ 2 ay sonra o acılar geçicek dayanacaksın bebeğin için yok öle pes. ben ağlaya ağlaya hıçkırarak verdim mememi. tek yolu acısada sık dişini bebeğini sık emzir çok sık emzir göğüs uçlarına inan faydası var. ve sütünü göğüs ucuna sürr. süt oluşumuna gelince. benimde yoktu şuanda var senin daha 25 gün erken kanallar açılmamıştır bol bol emzir veya bebeğin çok uyuyorsa bol bol sağ... ama sakın pes etme o süt ona yeter şimdilik cnm

karni acmi tokmu anlayamiyorum . Surekli yatiyo. Geceleri uyandirmak icin 1 saat harciyorum . 25 gundur uykusuz geziyorum . Emze sutum olsa senelerce uykusuz gezmeye raziyim ;((

karni acmi tokmu anlayamiyorum . Surekli yatiyo. Geceleri uyandirmak icin 1 saat harciyorum . 25 gundur uykusuz geziyorum . Emze sutum olsa senelerce uykusuz gezmeye raziyim ;((

canım çok aç olsa kendisi uyanır ben gece 12 de yatırırdım sabah 6 gibi uyanırdı. doktor ilk 1 ay gece aralarda uyandırıp emzirebilirsin okadar bekleme dedi. sende içinin rahat etmesini isttiyorsan burnunu tutup uyandırmaya çalış benimde uyandırmam yaklaşık 1 saati buluyordu. mecbur cnm. ama 40 kından sonra öle uynadırıyımda emsin gibi bir durumun olmayacak. sütüm yok diyosun. geceleri uyuyo diyosun. işte sık emzirmediğin için süt geri gidiyo bizzat doktor dedi. süt geri gider emdikçe sağdıkça çoğalır kanallar açılır dedi. ve yaptım etkisini gördüm.2-3 satten sonra sağıyorum 120 ml çıkıyo. uyku konusundada cannını sıkma.ay sonu kontrolde 800-900 aldıysa normaldir zaten. ama geceleri 1 uyanmıyorsa 1 kere uyandırmaya emzirmeye çalış..sana sütün yok gibi gelebilir ama vardır. 25 günlük bebeğede 50-60 ml. süt fazla bile.ben ağlardım düşün o derece.sütüm yok diye.ama varmış mememde ağladığı zaman süt yok diye ağlıyo çekiyo mememi zannediyordum bunalumdaydım. ama gazdanmış sonradan anladım.sende canını sıkma bol bol emzir, aaa en önemlisi gece mutlaka yanında birisi kalsın gece uyuman gerekiyor uykusuzlukta sütü etkiliyor yani sütün azalıyor. ben yaşadım çünki.daha sonrada yapacakların 3 lt. sadece su hümana stil ti, komposto sabahları biraz helva,1 avuç ceviz ve fındık karışımı atıştır yani..ve benceeeee bira mayasıııı ama senin için bence erken. daha süt kanalın açılmamış olabilir benim bebeğimde 1. ayında göğsümde 3-4 delik vardı şimdi 7-8 o yüzden kafana takma stres yapma .bunları yaparsan inan sütünde çoğalır kaliteleşir...

arkadaslar simdi dogum kilosundan mi 800 - 9oo almasi gerekiyor .. benim bebis 400 gr verdi; neye gore hesapliycam simdi

vermiş olduğu kiloyu hesaba katacaksın..ilk aylar 1 kilo yakın alıyor genelde bebekler daha az ya da daha fazla da olabilir...
benim kızım da 300gr vermişti ilk ay sonunda yanılmıyorsam ancak 500 gr alabilmişti...ki benim sütüm yok denecek kadar azdı o nedenle 20 gün kadar mama takviyesi yaptım ama doktor tavsiyesiyle.ben de sık sık ama ağlaya ağlaya emzirdim 40 gün boyunca ama sonra bir gelmeye başladı ki sütüm emmese üstüm yatak çarşafları vs ıslanıyordu....tek çare kafanın rahat olması ve sık emzirmek...lütfen kararlı olun o kadar mutluyum ki bu konuda gerekli özeni göstediğim için bebeğim hamdolsun çok sağlıklı...bağışıklıkları için şart...

çok zor biliyorum ama zahmet olmadan rahmet olmazmış....onlar için sabır...

Merhaba
Benim bebeğim de 4 ayını haftaya dolduracak.
ilk başlarda sütüm çoktu.Arkadaşımın da anlatttığı gibi uyandırmak çok zor oluyordu ne yapıp edip uyandırıyor emziriyordum.fazlasını sağıyordum.Ama onları saklama konusunda bilgisiz oldugumdan buzluga koymadığımdan uzun süre saklayamadım ve o sütlere çok yazık oldu.
10.gün sütüm bir anda azaldı.70 cc ye düştü.Yinede 2 saatte bir gögüslerimin doldugunu hissediyor emzirmeye çalışıyordum.Tek sorunum uykusuzluk ve yorgunluktu.
3 ayda uykusuzlugumuz bir anda kesildi.Geceleri o uyuyunca uyumaya başladım.Herşey düzelecek sütüm artacak derken.Sütüm daha da azaldı.Şimdi zar zor 30-40 cc çıkıyor.Onu gün içinde biriktirip akşam işten eve götürüyorumki ertesi gün annem onu bebeğime versin diye.
Artık gögüslerimin doldugunu bile hissetmiyorum.Gögüs pedleri kupkuru.Sızıntı yok.
Birsürü şey deniyorum.Tahin aldım balla onu yiyorum.Tahin helvası yiyorum.Bol su içiyorum.Gün içinde recene çayı ve humana s.tee içiyorum.Bir litreye yakın kayısı kompostosu içiyorum.
Hergün biraz daha artacak diye umut ediyorum .Sürekli evet sütüm çok arttı bebeğime yetecek sinyalleri veriyorum ama beynim ya buna inanmıyor yada başka bir şey... bilemiyorum ama sütüm artmıyor.
En kötüsü geceleri oluyor.oğlum uyanınca meme veriyordum biraz emiyor ne gelirse yetinip uyuyordu.artık bir iki çekiyor ağlıyor.kalkıp mama yapıyorum.zaten doğumdan itibaren mama takviyesi de yapıyorduk doktorumun tavsiyesiyle.
Hatta bir ara süt yeterli gelsin mama almasın diye deneme yaptık bebeğim kilo vermeye başlayınca doktorumun önerdiği ölçülerde mama takviyesine devam ettik.Şimdi bolca mama yiyor yemek üstü kahve gibi anne sütü alıyor:(
Emzirememek çok zor ve üzüntü vericiymiş bunu yaşamadan anlamak bilmek zor.
Keşke şöyle dolu dolu süt verebilseydim oğluma yinede umudumu yitirmiş değilim .Uğraşıyorum.
Sıcak su ile masaj yapıyorum o süt gelecek başka yolu yok.Şurada 2 ayımız daha kaldı.Ne kadar süt gelse kar.
ekstra bir yol yöntem biliyorsanız uygulamaya hazırım.

Merhaba
ilk başlarda sütüm çoktu.Arkadaşımın da anlatttığı gibi uyandırmak çok zor oluyordu ne yapıp edip uyandırıyor emziriyordum.fazlasını sağıyordum.Ama onları saklama konusunda bilgisiz oldugumdan buzluga koymadığımdan uzun süre saklayamadım ve o sütlere çok yazık oldu.
10.gün sütüm bir anda azaldı.70 cc ye düştü.Yinede 2 saatte bir gögüslerimin doldugunu hissediyor emzirmeye çalışıyordum.Tek sorunum uykusuzluk ve yorgunluktu.
3 ayda uykusuzlugumuz bir anda kesildi.Geceleri o uyuyunca uyumaya başladım.Herşey düzelecek sütüm artacak derken.Sütüm daha da azaldı.Şimdi zar zor 30-40 cc çıkıyor.Onu gün içinde biriktirip akşam işten eve götürüyorumki ertesi gün annem onu bebeğime versin diye.
Artık gögüslerimin doldugunu bile hissetmiyorum.Gögüs pedleri kupkuru.Sızıntı yok.
Birsürü şey deniyorum.Tahin aldım balla onu yiyorum.Tahin helvası yiyorum.Bol su içiyorum.Gün içinde recene çayı ve humana s.tee içiyorum.Bir litreye yakın kayısı kompostosu içiyorum.
Hergün biraz daha artacak diye umut ediyorum .Sürekli evet sütüm çok arttı bebeğime yetecek sinyalleri veriyorum ama beynim ya buna inanmıyor yada başka bir şey... bilemiyorum ama sütüm artmıyor.
En kötüsü geceleri oluyor.oğlum uyanınca meme veriyordum biraz emiyor ne gelirse yetinip uyuyordu.artık bir iki çekiyor ağlıyor.kalkıp mama yapıyorum.zaten doğumdan itibaren mama takviyesi de yapıyorduk doktorumun tavsiyesiyle.
Hatta bir ara süt yeterli gelsin mama almasın diye deneme yaptık bebeğim kilo vermeye başlayınca doktorumun önerdiği ölçülerde mama takviyesine devam ettik.Şimdi bolca mama yiyor yemek üstü kahve gibi anne sütü alıyor:(
Keşke şöyle dolu dolu süt verebilseydim oğluma yinede umudumu yitirmiş değilim .Uğraşıyorum.
Sıcak su ile masaj yapıyorum o süt gelecek başka yolu yok.Şurada 2 ayımız daha kaldı.Ne kadar süt gelse kar.

hurma yemenin faydası oluyor. Ben de belirgin şekilde oldu. sütüm öncekine oranla 30-40 ml arttı.

fala üstüne düşme benimde gitti aynen senin gibi yapmadıgım şey kalma dudağımda uçuk çıktı sıkıntıdan ama boşverdim üstüne düşmedim bide moralim düzelince geldi iki hafta sonra sütün olmaması diye bişey yok stres enbüyük neden gitmesi için ben doğum yapalı 2 ay oldu humanayı kullan 2 hafta sonra getiriyor

Merhaba

kuru soğanı bütün öğünlerde kullan acı sütü getirir bide humana still tea yı kullan kesinlikle getiriyor

kızlar annelerinze söyleyin size bir tencere aşure yapsınlar.
ve hergün ikişer kase tüketin.
şekerinden tarçınına içine 15 civarı malzeme giriyor.
tamam çok kilo yapıyor ama bende çok işe yaradı.

bence o çayı mutlaka kullan ben kullandım geldi sütüm

3 saatte 50 cc ise iyi bence daha artar benim okadar bile değildi arttı

mrb. cnm ilk önce bebeğin kaç aylık?
2-3 aylıksa sütün yeterli ama takviye yapmanda fayda var humananın faydası çok. günde 2-3 bardak ılık iç. ben faydasını çok gördüm. ayrıca benim sütüm o kadar bile yoktu şimdi çoğaltmanın yolunu buldum. bebeğim 2,5 aylık. 2-3 saat sonra sütüm bir sağmada 150-160 ml arası geliyor. nasılmı?
1 gün içinde,
3 lt. ılık su
3 su bardağı humana stil ti
aktardan alınan rezene 1 bardak suya bir çay kaşığı konup kaynatıp süzüp onu içiyorum
herhangi bir komposto 1 su bardağo ( kara kuru üzüm kompostosu içiyorum )
sabahları 2-3 parça helva
ve en önemlisi bira mayası mısır çarşısında ayfer kaurdan aldım. kilosu 220 tl normal maya değil sakın karıştırmayın. 1 çay kaşığı bira mayasını 1 tatlı kaşığı pekmezle karıştırıp yutuyorum.
sık sık emziriyorum. eğer 4-5 saat uyumuşsa yada çok uyuycak gibiyse emzirdikten 1 saat sonra sağıyorum sütümü sağmak damarları açıyor. emmeye benzemiyor.elektirikli pompalar süper delikleri ve süt yollarını açıp sütü çoğaltıyor.
ve son olarak göğüs bölümünü asla üşütmemek sıcak masaj yapmak 2 günde birde mutlaka sıcak duş....
inş. faydasını görürsünüz arkadaşlar. ben gördüm bira mayasını inanın faydasını göreceksiniz...
birde psikolojik olarak sütüm var diyin yok dedikçe süt çekiyo kendini..asla üzülmeyin stres yapmayın
gece uykunuzuda mutlaka alın uykusuzlukta sütün artmasına engel olur..
sevgiler deneyen fayda gören bana yazsın arkadaşlar..

slm kizlar ben bu sayfaya ilk defa yaziyorum, birsey soracaktim neden ilik su iciyorsun, normal su icmiyorsun merak ettimde, birde bira mayasi yerine alkolsüz bira icsek oda olurmu arttiriyor diyorlarda.

Merhaba

canim sütün icine katilan özel mamalar var ben aptamil fms katiyorum hem uzun süze tok tutuyor uzun süre dedigim 3,5-4 saat sonra yine acikiyorlar bebislerim, kendini fazla yormamaya calis,

Back