• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt miktarı

Inssallah bende genelde hep biberon icin olumsuz.ornekler duydugumdan dolayi
Olaya iş karışmasa dediğinize tamamen katılıyorum . Ben doğumdan sonra çalışmadığım için sadece emzirdim eğer çalışacak olsam biberon mecbur olacaktı 🥹

Bence 2-3 saatte bir 120 içebilir 60 bana çok az geldi. Evet daha çok ufak düzene girmesi zaman alır. İlk 3 ay düzensiz beslenir ama tek seferde benim oğlum 120 içiyordu diye hatırlıyorum ve kilolu bir bebek değildi. Bizimki de meme almak istemiyordu o sebeple sağıyordum.
70 verince kusuyor, 60 verince bazen kusuyor, 30 la doyacağına kesinlikle inanmıyorum 50 civarı belki idealdir şimdilik doktorlar da farklı söylüyor içim rahat etmiyor

Bende ise döncem ama 1 sene dolunca o zamana allah kerim 😀
Ooo o zamana senin çocuk baya büyüyor meme reddi olmaz hatta daha çok emecek ve bir süre sonra yalvaracaksın bıraksın diye 😃inadına emecek . Benim oğlum 8 ay meme reddi yaşadı 😀 sonra bir gün kendi emmeye başladı 23. Ayda zor bıraktırdım

70 verince kusuyor, 60 verince bazen kusuyor, 30 la doyacağına kesinlikle inanmıyorum 50 civarı belki idealdir şimdilik doktorlar da farklı söylüyor içim rahat etmiyor

Aaa ilginçmiş çok iyi hatırlıyorum hatta gece uykudayken 150 veriyordum annem de çok diyordu ama içiyordu. Benim sütüm yaramıyordu o zaman çünkü kilo almıyordu 😂
Doktorlar da o civar demiş siz de gözlemleyerek anlamışsınız o zaman öyledir. Kaç aylıkken başlayacaksınız işe? H

Aaa ilginçmiş çok iyi hatırlıyorum hatta gece uykudayken 150 veriyordum annem de çok diyordu ama içiyordu. Benim sütüm yaramıyordu o zaman çünkü kilo almıyordu 😂
Doktorlar da o civar demiş siz de gözlemleyerek anlamışsınız o zaman öyledir. Kaç aylıkken başlayacaksınız işe? H
2 haftaya başlayacağım malesef 😔😔😔
Ben de az mı veriyorum diye tereddüt etmemin bir sebebi de kilo olayı. ilk ayında doğum kilosunun üzerine 800 gram alması lazım daha 30 günü doldurmadık ama 800 gram almış ama doktor sütün kalitesiz tutmuyor diyor, her memeden 20şer dk emiyor, uykulu ise fazla emmemiş ise sağılmış sütten de takviye veriyorum az az. Acaba az mı alıyor yine de bilemedim, sonraki tartı kontrolünde anlayacağız

2 haftaya başlayacağım malesef 😔😔😔
Ben de az mı veriyorum diye tereddüt etmemin bir sebebi de kilo olayı. ilk ayında doğum kilosunun üzerine 800 gram alması lazım daha 30 günü doldurmadık ama 800 gram almış ama doktor sütün kalitesiz tutmuyor diyor, her memeden 20şer dk emiyor, uykulu ise fazla emmemiş ise sağılmış sütten de takviye veriyorum az az. Acaba az mı alıyor yine de bilemedim, sonraki tartı kontrolünde anlayacağız

Çok erkenmiş Allah kolaylık versin. Umarım çabuk alışırsınız. İş yerinde sakın ihmal etmeyin. Saat tutup sağın düzgünce.

Ooo o zamana senin çocuk baya büyüyor meme reddi olmaz hatta daha çok emecek ve bir süre sonra yalvaracaksın bıraksın diye 😃inadına emecek . Benim oğlum 8 ay meme reddi yaşadı 😀 sonra bir gün kendi emmeye başladı 23. Ayda zor bıraktırdım
Ey maşallah askere gidene kadar yolu varmış 😀🤣

Hahaha bizim de böyle oldu 7 aylık işe başladım. 8 aylıkken bir yapıştı. Gece emzik yapıyordu beni. Oğlum ben evdeyken aklın nerdeydi 😂😂

Hahaha bizim de böyle oldu 7 aylık işe başladım. 8 aylıkken bir yapıştı. Gece emzik yapıyordu beni. Oğlum ben evdeyken aklın nerdeydi 😂😂
Aynı biz eşim gülüyordu bana 9 ay sen neye ağladı bak şimdi diye 😂😂 sabaha kadar emzik gibi emiyordu 😀

Kızlar selam benim bebeğim tam 1 aylık. Bir memeden emerken diğer memeden ortalama 30-40 cc süt akıyor biberona akıtıp ziyan olmasın diye içiriyorum. Ne kadar anne sütü alırsa o kadar iyi diye düşünüyorum fakat sütüm yetmiyor. Memeden çıkınca yine aranmaya başlıyor dayanamayıp mama yapıp içiriyorum doyuyor ve öyle uyuyor. Sadece anne sütüyle beslemek istiyorum ama bebeğime az geliyor yetmiyor. Önerilerinize ihtiyacım var, lütfen yardımcı olun😞

Kızlar selam benim bebeğim tam 1 aylık. Bir memeden emerken diğer memeden ortalama 30-40 cc süt akıyor biberona akıtıp ziyan olmasın diye içiriyorum. Ne kadar anne sütü alırsa o kadar iyi diye düşünüyorum fakat sütüm yetmiyor. Memeden çıkınca yine aranmaya başlıyor dayanamayıp mama yapıp içiriyorum doyuyor ve öyle uyuyor. Sadece anne sütüyle beslemek istiyorum ama bebeğime az geliyor yetmiyor. Önerilerinize ihtiyacım var, lütfen yardımcı olun😞
merhaba, anne sütü miktarını sağımla anlayamazsınız. sağımla daha az süt gelir, bebek emdikçe aktik olarak süt üretilir vücutta. süt depolanan bir sıvı değil. bebeğinizin emmesi, emmek için aranması normal. anne sütü içen bebek emmeye başladığı andan itibaren anında sindirilmeye başlar ve daha sık acıkırlar. mama içip uyuması doyduğu anlamına gelmeyebilir. mama bebeklerde daha geç sindirildiği için daha uzun uyurlar.

kilo alımı ve çiş-kaka durumu nasıl? önemli olan veriler bunlar.

merhaba, anne sütü miktarını sağımla anlayamazsınız. sağımla daha az süt gelir, bebek emdikçe aktik olarak süt üretilir vücutta. süt depolanan bir sıvı değil. bebeğinizin emmesi, emmek için aranması normal. anne sütü içen bebek emmeye başladığı andan itibaren anında sindirilmeye başlar ve daha sık acıkırlar. mama içip uyuması doyduğu anlamına gelmeyebilir. mama bebeklerde daha geç sindirildiği için daha uzun uyurlar.

kilo alımı ve çiş-kaka durumu nasıl? önemli olan veriler bunlar.
Kilo alımı çiş kaka durumu iyi herhangi bir sorun yok ama mama da veriyorum günde 3kez

Kızlar merhaba 1 aylık bebeğim var, her zaman memeden veremiyorum bazen anne sütünü sağıp vermem gerekiyor. Sorum şu ki hangi doktora sorsam bir öğünde vermem gerken anne sütü miktarını farklı söylüyor. 2 hafta önce doktor 2 saatte besleyeceksen 40cc 3 saatte besleyeceksen 60 cc demişti, geçen gün başkası ise bir öğün için 30 cc bile fazla dedi. Eğer ağlayıp tekrar istiyor gibi görünüyorsa gazdandır o 3 saatten önce besleme kesinlikle diyor. İnternette çok değişik miktarlar yazıyor. Bir türlü anlayamıyorum. Zaten beslenme olayını çözemedim komple mememden verdiğim zaman bile acıktığı zamanlar çok değişkenlik gösteriyor. Kimi zaman 1.5 saatte acıkıyor kimi zaman 4 saatte. Biberonla süt verenler nasıl ne kadar veriyorsunuz?
Benim de oğlum birkaç güne bir aylık olacak
Bize doktor günlük kilo başına 150 ml almalı dedi örneğin bebiş 4 kilo ise 600 ml mama. Bunu beslenme saatlerine bölebilirsiniz. 60 az değil mi? Bizimki anne sütü artı mama alıyor emzirdikten sonra 60 ml mamayı rahat içiyor. Bu arada sağma miktarı emmeden az oluyormuş. Yani 15 dkda sağarak 30 ml çıkıyorsa 15 dk emerek bebek daha çok süt alıyor.
3 saatten önce besleme kesinlikle olayını bilemedim çünkü bize ilk haftalarda 3 saati geçirme dediler. Yani daha sık isterse veriyorum ama uyuyakalırsa 3 saat dolarsa da kan şekeri düşmesin diye uyandırıyorum. Sanırım zamanla bu süre biraz daha uzuyor

Benim de oğlum birkaç güne bir aylık olacak
Bize doktor günlük kilo başına 150 ml almalı dedi örneğin bebiş 4 kilo ise 600 ml mama. Bunu beslenme saatlerine bölebilirsiniz. 60 az değil mi? Bizimki anne sütü artı mama alıyor emzirdikten sonra 60 ml mamayı rahat içiyor. Bu arada sağma miktarı emmeden az oluyormuş. Yani 15 dkda sağarak 30 ml çıkıyorsa 15 dk emerek bebek daha çok süt alıyor.
3 saatten önce besleme kesinlikle olayını bilemedim çünkü bize ilk haftalarda 3 saati geçirme dediler. Yani daha sık isterse veriyorum ama uyuyakalırsa 3 saat dolarsa da kan şekeri düşmesin diye uyandırıyorum. Sanırım zamanla bu süre biraz daha uzuyor
Merhaba evet kilo başına 150 / öğün sayısı yapmak lazımmış. Biz düzenimizi oturttuk her emzirmeden sonra işe başlayacağım için süt stoğu yapmak için sağıyorum, bir kez sağdıktan hemen sonra acıktı biberon vermek istemedim emzirdim ve bebeğimin ağzı sütle taşıyordu resmen. Saat olayına gelince acıktıkça veriyorum gece sadece süre uzadıysa uyanmasa da uyandırıp besliyorum. daha önce yorumda bulunan arkadaşların dedikleri doğru matematiği yok bu işin 3 saat bekle falan bebeği de kendimizi de strese sokmaya gerek yokmuş ilk bebek olunca insan ne yapacağını bilemiyor ama bebeğin kendisi zaten neyi ne zaman istediğini belli ediyormuş.

Back