• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt miktarı

kitikate

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2022
103
153
33
Kızlar merhaba 1 aylık bebeğim var, her zaman memeden veremiyorum bazen anne sütünü sağıp vermem gerekiyor. Sorum şu ki hangi doktora sorsam bir öğünde vermem gerken anne sütü miktarını farklı söylüyor. 2 hafta önce doktor 2 saatte besleyeceksen 40cc 3 saatte besleyeceksen 60 cc demişti, geçen gün başkası ise bir öğün için 30 cc bile fazla dedi. Eğer ağlayıp tekrar istiyor gibi görünüyorsa gazdandır o 3 saatten önce besleme kesinlikle diyor. İnternette çok değişik miktarlar yazıyor. Bir türlü anlayamıyorum. Zaten beslenme olayını çözemedim komple mememden verdiğim zaman bile acıktığı zamanlar çok değişkenlik gösteriyor. Kimi zaman 1.5 saatte acıkıyor kimi zaman 4 saatte. Biberonla süt verenler nasıl ne kadar veriyorsunuz?

Ben oğlumu sadece anne sütü ile büyüttüm . Hiç bu şekilde yapmadım . Bebek istedikçe emzirdim küçücük çocuğa saat tutmak bana çok saçma geliyor

Ben oğlumu sadece anne sütü ile büyüttüm . Hiç bu şekilde yapmadım . Bebek istedikçe emzirdim küçücük çocuğa saat tutmak bana çok saçma geliyor
Yakında işe geri başlayacağım için mecburen miktar ve süre olayını anlamaya çalışıyorum malum ben işteyken bebeğime annem bakacak, ne zaman ne kadar ver dersem o şekilde verecek. İlk çocuğum olduğu için çok tecrübesizim ve herkes farklı şeyler söylüyor😔

Yakında işe geri başlayacağım için mecburen miktar ve süre olayını anlamaya çalışıyorum malum ben işteyken bebeğime annem bakacak, ne zaman ne kadar ver dersem o şekilde verecek. İlk çocuğum olduğu için çok tecrübesizim ve herkes farklı şeyler söylüyor😔
Şöyle düşünün siz bir öğünde hem çorba içer hem ana yemek yersiniz ben sadece çorba yerim . Ben sabah kahvaltı yaparım sizde yaparsınız öğlen yemem akşam yerim yani 2 öğün beslenmiş olurum siz 3 öğün beslenir hatta ara öğün yersiniz . Anlatabildim mi bireysel farklılıklar olur . Anneniz bakmaya başlayınca zaten iç güdüsel olarak anlayacak çocuğun halinden belli olacak böyle farklı saat matematiği bence yanlış

Bebeginiz 1 aylık ise anlayacağınız şey 2. Ay için geçerli olmayacak. Bende direk memeden anne sütü veriyorum ve ne zaman isterse ne kadar isterse içiyor; şuan 3 aylık uyanır uyanmaz istemiyor daha sonra içiyor, karnı tok olsa da uyumak için istiyor vs. Bebişten bebişe farkeder bence hangi ay ne kadar / nasıl içeceği.

Çocuk doktoru bana demişti ki 1 aylıkken diyelim 1 saat aç kalabilir yani saat başı emzireeveksin 2 ayda 2 saat 6 ayda 6 saat aç kalır demişti

Bu iş matematiksel olmuyor bebek ne zaman ne kadar isterse o kadar emer. Sizin sağdığınızla memeden onun çekip emdiği miktarda bir değil daha cok çeker. Siz iki saatte bir belli miktar sağıp verin sakinleşip uyuyorsa doymuş demektir 1.5 saat sonra bir daha isterse bir daha verin bol bol stoklayın annenizde her huzursuz olduğunda versin siz çalışırken. Kusuyorsa fazla içiyor demektir. Sadece doymak için süt istemiyorlar kaka yapmak için uyumak için acıktığı için gaz çıkarmak için o yüzden ne zaman isterse doyurun bebeğinizi.

Ama.4 saat beklemeyin kesinlikle 2 saati geçirmeyin şuan cok küçük 2 aylık olunca geceleri 4 saatte bir verirsiniz eğer daha sık kalkıp istemezse.

2 saati gecmeden emzirin ve biberona alistirmayin bence suan sonra meme reddi yaşayabilirsiniz

1 aylik bebek zaten emme yetengini daha yeni kavramis oluyor biberona alisinca meme reddi yasama ihtimali var en azindan ne kadar gec o kadar iyi.
Ama sonra biberon almayadabilir çok büyük risk

Ama sonra biberon almayadabilir çok büyük risk
Kasik biberon var alternatif yani ben sahsi fikrimce biberona alıştırma yanlısı değilim cunku biberon kolay akisli anne memesinda yoruldugu icin isine gelir bebegin biberon tbai dedigim gibi sahsi karari herkesin

Kasik biberon var alternatif yani ben sahsi fikrimce biberona alıştırma yanlısı değilim cunku biberon kolay akisli anne memesinda yoruldugu icin isine gelir bebegin biberon tbai dedigim gibi sahsi karari herkesin
kaliteli doğru biberon seçimi yaparsa inşallah problem yaşamaz . Akışı yavaş anne göğsüne en yakın olanlar var bahsettiğim onlar

Kızlar merhaba 1 aylık bebeğim var, her zaman memeden veremiyorum bazen anne sütünü sağıp vermem gerekiyor. Sorum şu ki hangi doktora sorsam bir öğünde vermem gerken anne sütü miktarını farklı söylüyor. 2 hafta önce doktor 2 saatte besleyeceksen 40cc 3 saatte besleyeceksen 60 cc demişti, geçen gün başkası ise bir öğün için 30 cc bile fazla dedi. Eğer ağlayıp tekrar istiyor gibi görünüyorsa gazdandır o 3 saatten önce besleme kesinlikle diyor. İnternette çok değişik miktarlar yazıyor. Bir türlü anlayamıyorum. Zaten beslenme olayını çözemedim komple mememden verdiğim zaman bile acıktığı zamanlar çok değişkenlik gösteriyor. Kimi zaman 1.5 saatte acıkıyor kimi zaman 4 saatte. Biberonla süt verenler nasıl ne kadar veriyorsunuz?
Bence 2-3 saatte bir 120 içebilir 60 bana çok az geldi. Evet daha çok ufak düzene girmesi zaman alır. İlk 3 ay düzensiz beslenir ama tek seferde benim oğlum 120 içiyordu diye hatırlıyorum ve kilolu bir bebek değildi. Bizimki de meme almak istemiyordu o sebeple sağıyordum.

1 aylik bebek zaten emme yetengini daha yeni kavramis oluyor biberona alisinca meme reddi yasama ihtimali var en azindan ne kadar gec o kadar iyi.

Evet ama işe başlayacağım yakın zamanda diyor. Geçi yok yani bunun. Yakın demiş :) ve bebeği bırakmadan uzun bir süre önce biberona alıştırmak başkasının beslemesine alıştırmak gerekiyor ne yazık ki. İş yerinde sırf bu yüzden işe başladıktan sonra sütünü veremeyen arkadaşlarım oldu :(

Evet ama işe başlayacağım yakın zamanda diyor. Geçi yok yani bunun. Yakın demiş :) ve bebeği bırakmadan uzun bir süre önce biberona alıştırmak başkasının beslemesine alıştırmak gerekiyor ne yazık ki. İş yerinde sırf bu yüzden işe başladıktan sonra sütünü veremeyen arkadaşlarım oldu :KK43:
İş konusunda bisey diyemiyorum o zaman

PeterPanik PeterPanik işte ben de şu anki durumu anlarsam ay ay ilerletebilrim diye düşünüyorum
Honkiponkitorino Honkiponkitorino dediğiniz yöntem mantıklı öyle yapacağım
tuce_tuce tuce_tuce Deerreenn Deerreenn meme reddi yaşadım zaten o yüzden biberon kullanmak zorunda kaldık. emzirme danışmanı ile hallettik sayılır şu an hem meme hem biberon alıyor işe başlayacağım için başka da çarem yok zaten günde 2 3 öğün biberon almak zorunda kalacak

Benim oğluma doktor 4.5 aylıkken biraz mama takviyesi yapsak dedi önce emzir sonra mama vermeyi teklif et demişti . Piyasadaki tüm marka mamaları biberonları denedik aç kalsa da içmemişti o zaman çok üzülüp zorlanmıştım lohusa gibi yeniden yemek vs düzenlemek zorunda kalmıştım ondan önce ne biberon denemişti ne mama tabi almadı sonra . Ki ondan önce 38 günlükken sağ göğsümü durduk yere bir gece red edip sonra tek göğüs beslenmek istemişti . Sağ göğsümü uyku esnasında veriyordum öyle öyle 4.5 aya gelmiştik . Tabi mama almayınca yeniden çabaladım

Back