Süt İzni Hakkında

birçoğu kurnaz ve sinir oluyorlar nedense. Süt izni konusunu açınca öğrenci hakkı diye başlar konuşmaya kesin Valla zaten bakıcı adaylarını gördükçe sinirlerim tepeme çıkıyor bir de idare bu konuda sıkıntı yaşatmaya çalışırsa büyük bir sinir harbi yaşarım herhalde okulda.

Haklısın annelik zor, çalışan anne olmak ise çok daha zor. Allah çocuklarımızı korusun, yabancıların eline bırakacağız

genelgede bayan memur olarak geçiyor bikaç yerde öğretmene yok die okumuştum ay ya yok derlerse naparım
Sen böyle yazınca baktım da bir sitede şöyle bir yazı buldum. ( Süt İzni Nasıl Kullanılır? - Personel Meb | Meb Personeli Haberleri )

Öğretmenlerimiz Açısından:

Bayan öğretmenlerimizin süt izni kullanımını Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 27.12.2004 tarihli ve 4523/93570 sayılı yazıyla açıklamıştır.657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklikle beraber yazının güncelleneceği kanaatini taşımakla beraber ilgi yazıda bayan öğretmenlerimizin süt izni kullanımı konusunda:

“Eğitim-öğretim gibi son derece önemli görevi ifa eden öğretmenlerimizin de kanunla verilen bu haklardan; eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi kaydıyla “süt izni” haklarını da kullanacaklardır.

Bu itibarla, okullarımızda görevli süt izni kullanan branş öğretmenlerinin ders programları, öğretmenlerin istekleri de göz önünde bulundurularak düzenlenmeli, sınıf öğretmenlerinin ise ikili öğretimde; sınıflarını hangi dönemde istediği göz önünde bulundurularak belirlenmeli, tekli öğretimde ise; mümkünse öğle arası, bunun mümkün olmaması halinde müzik, din kültürü ve ahlâk bilgisi, beden eğitimi ve İngilizce gibi diğer branş öğretmenlerinin sınıfa girdiği zamanlarda yararlandırılarak eğitim-öğretimin aksatılmadan öğretmen yönetim işbirliği içinde yapılması gerekmektedir.” denilmiştir.

yani 2.sınıf okutamam gibi görünüyor.5leri isteyim müdürden bakayım ne diyecek.hem sınıf değiştir hem süt izni iste çok oluyosun diyecek

torba yasayla şu ibare değişti ama kızlar
eskiden doğumdan itibaren 6 ay 3 saat,ikinci 6 ay ise 1.5 saat idi
şimdi doğum izni bittikten(8 hafta+5 hafta) sonra 6 ay 3 saat
ikinci 6 ayda 1.5 saat oldu yani
ben 20 ocakta doğum yaptım.benim doğum iznim 20 nisanda bitti.
2 nisandan itibaren 6 ay 3 saat kullanıcam.oda ekimin 20 sine kadar
2012 nisanına kadarda 1.5 saat.

evet bitiminden itibaren 3 saat.ama ben niyeyse meb e güvenemiyorum.aksi bişe söylerler diye ödüm kopuyor.öğle arası imkansız 90 km son 2 saat desek 2.sınıfsın diyecekler.5leri almak istesem kabul etcekler mi bilemiyorum

kızlar yardıımm.müüdürümü aradım süt izni için neler yapmam gerektiğini sordum e bide ağız aradım ne dicek diye..dediği şu ÖĞRETMENE SÜT İZNİ YOKKKKİİİİİ..aman allahım çıldırdım napayımmmm yaaa

bide şunu merak ettim bilen cevaplarsa cok mutlu olcam.nisanda doğum yaptım.ücretsize 5 ay ayrılamam maddi durumlardan dolayı.5 ay sonra ayrılabilirmiyim verirlermi lütfen yardım daraldım artık((

kızlar yardıımm.müüdürümü aradım süt izni için neler yapmam gerektiğini sordum e bide ağız aradım ne dicek diye..dediği şu ÖĞRETMENE SÜT İZNİ YOKKKKİİİİİ..aman allahım çıldırdım napayımmmm yaaa

bide şunu merak ettim bilen cevaplarsa cok mutlu olcam.nisanda doğum yaptım.ücretsize 5 ay ayrılamam maddi durumlardan dolayı.5 ay sonra ayrılabilirmiyim verirlermi lütfen yardım daraldım artık((

müdürünün sana süt izni vermeme gibi bir durumu yok kanunlarda açıkça her şey belirtilmiş öğretmene yok diye bir şey yok. bence sen süt izni talebini dilekçeyle idareye ver, sana hala yok diyorsa o da sana bunun gerekçeli sebebini resmi yazıyla sana versin. bunu yapamaz çünkü süt izni senin hakkın o zaman tutuşur verir iznini Şu okul müdürlerinin çoğundan nefret ediyorum, o koltuğa oturdukları zaman kendilerini fabrika sahibi öğretmenleri de onların işçileri sanıyorlar.

Ben de 23 saat derse giriyorum. Branş öğretmeniyim ve öğleden sonra süt iznimi kullanmak istiyorum. 17 saatten fazla derse girmek istemiyorum diye dilekçe yazsam ve benim yerime başka bir görevlendirme öğretmen girse 6 saatime . Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Lütfen yardımcı olun. Bu konu kafamı çok karştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…