Süt İzni Hakkında

eylulum81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
142
1
46
İstanbul
tam gün çalışılan bi ilköğretim okulunda sınıf öğretmeniyim.bebeğim şimdi 4 aylık eylülden itibaren süt izni isteyeceğim ama şartları nedir.evimle okul arası 90 km napmalıyım.dardayım bilenler lütfen paylaşsın

şart mart yok canım bebeğin 9 aylıkolana kadar saat 13e 12 aylık olana kadarda saat 14 30 a kadar çalışacaksın bu devletin anneye vermiş olduğu yasal bi haktır şarta gerek yok anne olman yeter

canım ogretmenlıkte saatlerı nasıl ayarkanır bılmyorum ama ben devlet memuruyum. bebek 6 aylık olana kadar gunde 3 saat 1 yasına gelene kadar sonrakı 6 ay ıcın yanı 1,5 saat kullanacagım. su an 3 saat kullanıyorum. 17 30 da cıkacagıma 14 te cıkıyorum sagolsun sef yarım saat kendınden verdı. ama ıstersem bu saatlerı toplayıp cumartesı gunune sayabılırdım. su an eve her gun gelmek daha cazıp geldıgı ıcın apmadım bunu. ama sonrakı 6 ay ıcın yanı yasına kadar gunde 1.5 saat yerıne onu cumartesı gunune sayabılırım.

Pardon devlet memuruyum demişsiniz de cumartesi günü de mi çalışıyorsunuz?

ben ptt de memurum ptt giseler cumartesi pazar kapalıdır ama dağtım merkezleri cumartessi pazar ve gece bile çalışır

cevaplarınız için tşkkr ederim.fıstklı dondurma 13 demişsiniz 12 ye kadar 4 saat ,sonra 2 saat 15te bitiyor.yani 4 saat derse girmem yeterli oluyor mu.peki öyle olursa son 2 saate kim girecek nasıl olacak.bu izni kimden alcam,yada nereye dilekçe yazcam.lütfen yardım.öğretmenin durumu her zaman farklı oluyor maaleef..

tam günden kastım 09-15 arası.yani 12 ye kadar 4 saat sonra öğle arası giriyor.yani 12 ye kadar çalışcam...doğru mu anladım..

Son düzenleme:
beim bildiğim sınıf öğretmenleri bu konuda daha sıkıntılı?? branş öğretmeni olsanız idarecinz ders programınızı ona göre ayarlayıp sizi rahat ettiriyor sonuçta bebeginiz çok küçük... kaçıncı sınıf okutuyorsunuz? yani branş öğretmeni girecek ise derlerine öğşeden sonralarınızı boşaltabilir okul müdürü... onun dışında süt izni adıyla sizi evinize göndereceklerini hiç sanmıyuorum çünkü o kadar çocuk boşta kalır o zaman ki boş dersd bir okul müdürünün isteyebileceği en son sey maalesef

o zaman yandık sınıf öğretmeniyim ve buyıl 2leri okutcam sanırım 5 ler boş.onlarımı alsam..off yaaa çok küçük bebeğim kıyamıyorum.bi akıl verin.rapor alsam en azından 6 ayı dolsa bu kez mem huylanır napayım deyin hele((

seçme şansın varsa 5. sınıfları al branş derselerini öğleden sonraya koydurursun o saatlerde süt izninne gidersin. yani saat 12 ye kadar çalışırsın. 2. sınıfları okutursan ve rapor alırsan o çocuklar ortada kalır. onlarada yazık değil mi? öğretmenlerin sınıf seçme haklarıda var ayrıca bu dönemde. müdürünle konuş hallet. kendi çocuğunu düşünürken diğer yavruları da göz ardı etme derim..
bir öğretmen olarak nacizane fikrim bu canım.

kesinlikle 5. sınıfları al madem boşmuş çünkü 2. sınıf okuturken vermezler sana süt izni tamam hakkın ama idarecinin insiyatifinde maalesef... bebeğine de yazık olmasın o yavrulara da... allah yardımın olsun canım, bebeğine de sağlık sıhhat versin inşallah...

merhaba,
süt izni toplu olarak kullanılıyor. 45 gün tutuyor, işyerimizde birçok bayan bu şekilde kullanıyor iznini, ben de bu şekilde kullanacağım Allah kısmet ederse

nasıl toplu olarak kullanılıyor.biz de varmı öyle bişey duymamıştım.keşke olsa....altunum hocam elbette kıyamam başkasının çocuklarına da.karasızım işte dedim ya.zaten rapor alsamda en fazla eylül ayı için alırım yani seminer ve 1 hafta ders haftası.inşallah 5leri alırım ve izin verir bana müdürüm bebeğim sütsüz kalmasın çok uzak eve okul offf offf

şirketimizdeki bayanların bu şekilde kullandığından eminim. işverene bağlı biraz da, bizimki izin veriyor, ama zaten torba yasaya göre süt izninin ne şekilde kullanılacağını anne belirliyor. Bu süre de normal çalışma süresi içinde sayılıyor.

bizde toplu kullanma yok canım. saatini kendin belirleyeceksin kadar. ayrıca idarecen ben vermiyorum diyemez. önceden öyleymiş ama torba yasada kesin olarak anne kullanır ve saatinidde anne belirler diyor. sadece bizimde biraz vicdanlı olmamız gerekli bu konuda hepsi bu. geçen sene 2. sınıf okutan bi arkadaşım 12 ye kadar çalışarak süt iznini kullandı. torba yasa çıkmamıştı henüz biraz zorluk çıkardılar ama hakkını aradı ve oldu. ben doğum izninde lduğum için süreci neler yaptığını bilemiyorum. bende bu yaz seminer döneminde 3 saat olarak kullandım okullar açılınca yine kullanacağım. burda okul müdürünün bilgisi olmasını torba yasa sonrası yeterli buluyorlar. olmadı dilekçe yazıyorsun. ama müdürün olmaz deme şansı yok. benim yazdığım dilekçe örneği eşimin flashında kayıtlı olacaktı o gelince buraya koyalarım canım. belki işine yarar.

yaşına kadar günde 1,5 saatlik iznin var canım.bunu hangi saatlerde kullanacağına karar vererek işyerine dilekçe yazıyorsun.ister sabah ister akşam sen belirliyorsun.ben akşam mesai bitiminden 1,5 saat önce çıkacak şekilde istemiştim.daha iyi oluyor.ama işyerinle anlaşmana göre ikiye bölüp de sabah akşam kullananda var.tabi işyerin buna razı gelirse.diğer türlü 1,5 saat kesintisiz hakkın var.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Mazeret izni" başlıklı 6111 sayılı Kanun ile değişik 104 inci maddesinin (D) bendinde "Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır. " hükmü yer almaktadır.

25/2/2011 tarihli ve 27857 (Mükerrer) sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 13/2/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan değişikliklerle ilgili olarak uygulama birliğinin sağlanması amacı ile Devlet Personel Başkanlığınca 2 seri no'lu Kamu Personeli Genel Tebliği 15 Nisan 2011 tarihli ve 27906 sayılı Resmi gazetede yayımlanmış bulunmaktadır.

Sözkonusu Tebliğin süt iznine ilişkin bölümünde

"II. Süt İzni
657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde, "… Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır." hükmü yer almaktaydı.
6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra mezkur maddenin (D) fıkrası ile; "Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır." hükmü getirilmiştir.
Yapılan bu değişiklik sonrası 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin anılan fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek süt izninin uygulanmasına ilişkin açıklamalara aşağıda yer verilmiştir:
1- Memura bir yaşından küçük çocuğunu emzirmesi için günde toplam bir buçuk saat olarak verilen süt izni, doğum sonrası analık izni süresinin (asgari 8, azami 13 hafta) bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saate çıkarılmış ve ikinci altı ayda ise günde bir buçuk saat olarak belirlenmiştir.
2- Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususu kadın memurun tercihine bırakılmıştır.
Bu hükmün uygulanma şekli;
a) Değişiklikten önceki hükme istinaden süt izni hakkını kullanmakta olan memura, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ay içinde bulunması halinde günde üç saat, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ikinci altı ay içinde bulunması halinde ise günde bir buçuk saat süt izni kullandırılacaktır.
b) Süt izninin, kadın memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullandırılması gereken bir izin hakkı olması sebebiyle bu iznin birleştirilerek sonraki günlerde kullandırılmasına imkan bulunmamaktadır." denilmektedir.

Buradaki bilgiler işine yarar herhalde. Fakat bazı halden anlamaz ve kurnaz idareciler öğle arasında süt iznini kullandırıyorlarmış.

idareciler genelde kurnaz olur.inşallah bebeğim için izin alırım da son 2 saat giderim.ha 5ler dolu olursa 2lerle zor izin verir.öğle arası gitmelüksüm yok 90 km çünkü....of allahım offf.allah bebeklerimize sağlık huzur versin.annelik ne zor

idareciler genelde kurnaz olur.inşallah bebeğim için izin alırım da son 2 saat giderim.ha 5ler dolu olursa 2lerle zor izin verir.öğle arası gitmelüksüm yok 90 km çünkü....of allahım offf.allah bebeklerimize sağlık huzur versin.annelik ne zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…