• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt dişlerinin düşmemesi...

BiscolataM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
461
600
103
Herkese merhaba, yedi yaşında bir kızım var. Doğuştan kızımın süt dişleri çürük çıktı yani biberon çürüğü gibi ama biberon ve emzik tarzı hiç bişey kullanmadı. Doktorlar niye öyle çıktığı konusunda da bilgi veremediler. Neyse şimdi kızımın kalıcı dişleri çıkmaya başladı ama süt dişleri dökülmedi yani diş yandan yada arkadan çıkıyor dişçiye gidiyoruz süt dişini çekmemiz gerek deyip deyip çekiyorlar. Normal çocukların olduğu gibi kendiliğinden dökülmüyor, sallanmıyor. Hiç başına gelen var mı? Çocuğum çok korkuyor dişçilere ne Aman gitsek çekiyrllar diş rahat çıksın diye. Çok korkuyorum tüm dişleri bu şekilde çekilmek zorunda kalırsa diye. Umarım bi dişçi vardır aranızda yada başına gelmiş olan. Teşekkürler

Yani çekilmesi gerekiyorsa çekilsin cunku yamuk yumuk cikarsa bu sefer de ust uste falan biniyor, tel takma derdi oluyor. Kendimden biliyorum, cocuklugum discide geçti!

Yani çekilmesi gerekiyorsa çekilsin cunku yamuk yumuk cikarsa bu sefer de ust uste falan biniyor, tel takma derdi oluyor. Kendimden biliyorum, cocuklugum discide geçti!
Tabiki öyle de canım, bunun başka bir yolu yok mu acaba? Yıllardır çocuk dişçide süt dişlerini yok dolgu yok kanal tedavi ettirmekle geçti. Şimdi de bu...

Merhaba ben diş hekimiyim. Şimdi şöyle anlatayım size, süt dişlerinin yaş ilerledikçe kökleri yok olmaya başlar ve artık dişi tutacak kadar kök kalmamaya başladığında diş sallanmaya başlar. Bu sırada da alttan gelen daimi diş de yukarıya doğru çıkmak için hareketlenmeye başlamış durumdadır. Eğer ki süt dişi sallanıyor ise şunu anlamalısınız: 1-artık süt dişini tutacak kadar kök kalmamış 2-alttaki daimi dişin çıkma zamanı gelmiş. Bazı çocuklarda süt dişleri kendiliğinden düşerken bazılarında doktor yardımıyla alınması gerekebilir. Bu çok normal bir durum. Çocuğunuz dişlerini güzelce fırçalasın, o sallanan dişleri de muhakkak fırçalasın. Fırçalama esnasında bile düşebilir dişler artık o kadar zayıf çünkü. Ama düşmüyorsa şayet doktora gitmelisiniz. Size ne gibi dezavantajları olabilir sallanan dişin ağızda kalmasının şöyle özetleyim: 1- Diş sürekli sallandığı için diş etinde kanama,ufak yaralanmalar yapabilir 2- Alttan gelen daimi dişin çıkmasını engellediği için gelen diş bu sefer yönünü değiştirip başka yönde çıkabilir ki bu da ileride çapraşıklık sıkıntısına yol açacaktır 3- Dişi sallandığı için çocuk o tarafını pek kullanmamaya çalışır ve tek taraflı yemeye başlar ve bu da çene problemine yol açabilir.
Sadede gelecek olursak:) Bırakın çocuğunuz fırçalayarak ya da eliyle oynayarak düşürmeye çalışsın ama düşmüyorsa bir diş hekimine gitmenin vakti gelmiş demektir:) Ve bu çok sık görülen bir şey korkmayın :) Sevgiler

aynı sıkıntıyı bizde yaşıyoruz. üsttekiler düşmediğinden alttaki gelemiyormuş hekim oyle dedi. çektirmeyi düşünüyoruz

Ben 28 yasindayim.Hala sut dislerim duruyo. Bizde sanirim genetik annemde abimde ve kardesimde de ayni durum var. Zamaninda annemler hic farketmemis bende yeni ergenlik donemimde goruntusunden rahatsiz olup gitmistim dis hekimine. Koku cok saglam sallanma olana kadar kalsin dedi. Annemde 30yasindan sonra agri olunca yaptirmis ismini tam bilmiyorum ama yandaki disleri keserek vidalama islemi ile bisiler yapilmis :) bende simdilik bekliyorum seneye artik yaptirmayi dusuniyorum ilginc bir sekilde en saglam dislerim onlar. Yanliz bizim alttan gelen dis yok sizin kizinizda durum farkli sanirim

Back