Süt dişleri sallanmaya başlayınca ne yapmalı ?

depresifbirinsan

La la lalaaaaalaaaaa bir şarkı söyle 🎶
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
597
463
23
Sevgili anneler merhaba,
Çocuğumun ilk kez süt dişi sallanmaya başladı. Çok sallanmiyor ama yaklaşık 15 gündür sallantı var. Geçen süreçte de öne doğru kaydi. Yapmamız gereken bir şey var mi? Kendi kendine mi çıkacak. Alt on diş.

Kendileri düştü benim dişlerim, 1-2 tanesini çekip çıkardığımı hatırlıyorum.

Yapmanız gereken bir şey yok. Alttan gelen dişleri usttekiler düşmeden çıkarsa diş hekimine goturmeniz gerekir, diş hekimi gerek görürse süt dişlerini çeker alttan gelenler yerine oturabilsin diye.

Yapmanız gereken bir şey yok. Alttan gelen dişleri usttekiler düşmeden çıkarsa diş hekimine goturmeniz gerekir, diş hekimi gerek görürse süt dişlerini çeker alttan gelenler yerine oturabilsin diye.
Alttan gelenler gelmeden sallanan dışı cikartirsak güzelce yerine gelmez mi? Biraz sallanan dışı bekletmeden sallayıp çıkartmak zarar verir mi acaba onda takıldım.

Alttan gelenler gelmeden sallanan dışı cikartirsak güzelce yerine gelmez mi? Biraz sallanan dışı bekletmeden sallayıp çıkartmak zarar verir mi acaba onda takıldım.
Süt dişleri alttan gelenlerin ucu çıkmadan kendiliğinden çıkarsa sorun yok. Benim kızımın süt dişleri dökülmeden alttan dişleri çıktı, 3 doktordan görüş aldık üçü de süt dişlerinin çekilmesi gerektiğini söyledi. Çocuğun canını yakmadan arada sallayıp düşme sürecini hızlandırmakta sakınca olacağını sanmam. Sonuçta diş hekimi de müdahale edip çekiyor süt dişi, alttaki dişin sağlığı için.

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…