Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Altını her açtığımda dolu oluyor günde 6 7 tane bez değişiyorum geceleri de hep ıslakBez sayısını kontrol et, en önemlisi su arttır gunluk miktarini, tahin, bol bol tahin ye, bulgur pilavı, meyve ye
Teşekkür ederim bende emzirmeyi bitirdikten sonra her iki memeyi de sağıyorum 60 ml çıkıyor bebeğin daha fazla süt içtiğini düşünüyorum bu seferde bana sağdığım süt az geliyor demekki o kadar da az değilmiş sütüm içim rahatladı birazbez sayısı önemli bir de bebeğin kilo alımı.
ben de yetmediğini düsünüyordum. bir dönem mama verdim günde bir kez. her mama verdiğimde kustuğunu gözlemledim bir süre sonra ve kestim mamayı. su an 2.5 aylık neredeyse ve kilo alımı çok iyiartık saldım
ve bir ara emzirdikten sonra sağdım ve her sağımda en az 30ml süt geldi tek memeden. anladım ki sütüm yetiyor. ama bebeğim sürekli memede durmak istiyor hala daha. açlıktan değil, alışkanlıktan olduğunu farkettim. her derdinde meme istiyor.
sütü arttırmak için de bir dönem sağım yaptım (ilk 6 hafta)
bestlak damla kullandım (ilk 1.5 ay kullandım sadece)
anne çayı içiyorum günde 3-4 bardak doğumdan beri.
malt içiyorum günde bir tane.
onun dısında doktorumun önerisiyle demir alıyorum her gün. bir de elenatal3 kullanıyorum.
en en önemlisi de her fırsatta emzirmeniz. benim bebeğim bazen bir saat memede kalıyordu. usanmadan hep memede tutmaya calistim. bebek memeye ne kadar uyarı gönderirse süt üretimi o kadar olur.
emzirmeye hep en son kaldığınız memeden baslayın. en son sol memeyi emdiyse bebek bir sonraki emzirmenizde yine ilk sol memeyi verin.
benim tecrübem bu kadar![]()
Öncelikle merhaba ben de 2 aylık bir bebek annesiyim ilk ay gögüs ucu yaralarından dolayı silikon ucuyla emzirdim lakin hiç kilo almıyordu 30 günlükken doktora gittim doğum kilosunun altında dedi senden yeterince ememiyor olabilir sağarak ver dedi doymazsa mama desteği yap dedi yaptım çok şükür kilo almıştı 2 saatte bir 90 ml bazen 150 ml içmek istediği oluyor nadir kusuyor ama bu sefer meme tutmak istemedi bende bir aydır sağarak ve mamayla ilerledim ama bugün mememi tuttu emdi emzirmek çok istiyorum mememde 1 saat duruyor ama doymuyor uyumuyor tekrar tekrar memede durmak istiyor önceden biberonla verdiğimde doyup uyuyordu şimdi ne yapacağımı bilmiyorum gögüs uçlarım hala yara ve emdikçe canım çıkıyor sanki yine de emsin istiyorum sütüm mü az memede mi durmak istiyor bilmiyorum ne yapmalıyım lütfen yardımcı olabilir misiniz?bez sayısı önemli bir de bebeğin kilo alımı.
ben de yetmediğini düsünüyordum. bir dönem mama verdim günde bir kez. her mama verdiğimde kustuğunu gözlemledim bir süre sonra ve kestim mamayı. su an 2.5 aylık neredeyse ve kilo alımı çok iyiartık saldım
ve bir ara emzirdikten sonra sağdım ve her sağımda en az 30ml süt geldi tek memeden. anladım ki sütüm yetiyor. ama bebeğim sürekli memede durmak istiyor hala daha. açlıktan değil, alışkanlıktan olduğunu farkettim. her derdinde meme istiyor.
sütü arttırmak için de bir dönem sağım yaptım (ilk 6 hafta)
bestlak damla kullandım (ilk 1.5 ay kullandım sadece)
anne çayı içiyorum günde 3-4 bardak doğumdan beri.
malt içiyorum günde bir tane.
onun dısında doktorumun önerisiyle demir alıyorum her gün. bir de elenatal3 kullanıyorum.
en en önemlisi de her fırsatta emzirmeniz. benim bebeğim bazen bir saat memede kalıyordu. usanmadan hep memede tutmaya calistim. bebek memeye ne kadar uyarı gönderirse süt üretimi o kadar olur.
emzirmeye hep en son kaldığınız memeden baslayın. en son sol memeyi emdiyse bebek bir sonraki emzirmenizde yine ilk sol memeyi verin.
benim tecrübem bu kadar![]()
Kilo alımı normalse,günlük enz 5-6 çişli bez sayısı varsadoyuyodur .Kızlar merhaba ben yeni anneyim bebeğime sütümün yetmediğini düşünüyorum yani emzirdikten sonra ağlamaya devam ediyor mama da vermek istemiyorum doyup doymadığını nasıl anlıcam siz neler yaptınız süt arttırmak için ?
bebeği gözlemlemeniz gerekiyor. bir saat memede duruyor ve sürekli aktif mi emiyor? yoksa dinlene dinlene mi bir saat emiyor? bebeğin yutkunduğunu anlarsınız zaten. ama su var bebeğiniz biberona alıştığı için memeden emmek ona daha zor gelir. yani biberondan 15 dkda içtiği sütü memeden 1 saatte anca içebilir. ama cenesi kuvvetlendikce ve memeye uyum sağladıkça düzene girecektir. benim bebeğim de il basta bi saate kadar memede duruyordu ama artık 10 dk, 15 dk yeterli oluyor. hatta gece emzirmelerinde 5 dk anca emiyor. cenesi artık kuvvetlendiği için. ama dediğim gibi bebeği gözlemleyin. ve ister aktif emsin ister emmesin her biberonla besleme öncesi memenizi sunun ilk olarak. bebek alıştıkça ve memeye uyarı gönderdikçe memedeki süt bebeğin ihtiyacına yönelik üretilecektir ve bebeğinizin cenesi de güçlenecektir. bu kadar aradan sonra sizi emmeye başlaması bile harika bir seyÖncelikle merhaba ben de 2 aylık bir bebek annesiyim ilk ay gögüs ucu yaralarından dolayı silikon ucuyla emzirdim lakin hiç kilo almıyordu 30 günlükken doktora gittim doğum kilosunun altında dedi senden yeterince ememiyor olabilir sağarak ver dedi doymazsa mama desteği yap dedi yaptım çok şükür kilo almıştı 2 saatte bir 90 ml bazen 150 ml içmek istediği oluyor nadir kusuyor ama bu sefer meme tutmak istemedi bende bir aydır sağarak ve mamayla ilerledim ama bugün mememi tuttu emdi emzirmek çok istiyorum mememde 1 saat duruyor ama doymuyor uyumuyor tekrar tekrar memede durmak istiyor önceden biberonla verdiğimde doyup uyuyordu şimdi ne yapacağımı bilmiyorum gögüs uçlarım hala yara ve emdikçe canım çıkıyor sanki yine de emsin istiyorum sütüm mü az memede mi durmak istiyor bilmiyorum ne yapmalıyım lütfen yardımcı olabilir misiniz?
bence sütünüz yeterli. aç bebek zaten uyumaz. kaldı ki sağımla da net sınuc alınamaz. bebeğiniz sağımda çıkan sütten daha fazlasını emebiliyor. yani sağımla var olan tüm sütü çıkaramıyorsunuz bile. sizin sağdığınız 60 ml bebeğiniz emse 80-90 ml çıkabilir. takılmayın bence bu yüzdenTeşekkür ederim bende emzirmeyi bitirdikten sonra her iki memeyi de sağıyorum 60 ml çıkıyor bebeğin daha fazla süt içtiğini düşünüyorum bu seferde bana sağdığım süt az geliyor demekki o kadar da az değilmiş sütüm içim rahatladı biraz
bebeği gözlemlemeniz gerekiyor. bir saat memede duruyor ve sürekli aktif mi emiyor? yoksa dinlene dinlene mi bir saat emiyor? bebeğin yutkunduğunu anlarsınız zaten. ama su var bebeğiniz biberona alıştığı için memeden emmek ona daha zor gelir. yani biberondan 15 dkda içtiği sütü memeden 1 saatte anca içebilir. ama cenesi kuvvetlendikce ve memeye uyum sağladıkça düzene girecektir. benim bebeğim de il basta bi saate kadar memede duruyordu ama artık 10 dk, 15 dk yeterli oluyor. hatta gece emzirmelerinde 5 dk anca emiyor. cenesi artık kuvvetlendiği için. ama dediğim gibi bebeği gözlemleyin. ve ister aktif emsin ister emmesin her biberonla besleme öncesi memenizi sunun ilk olarak. bebek alıştıkça ve memeye uyarı gönderdikçe memedeki süt bebeğin ihtiyacına yönelik üretilecektir ve bebeğinizin cenesi de güçlenecektir. bu kadar aradan sonra sizi emmeye başlaması bile harika bir sey
göğüs yaraları konusunda ben de çok çektim malesef. bir dönem hatta memeden kesip mama vermeyi düsündüm. etrafımdaki herkes çok büyük baskılar yaptığı için kesemedimgöğüs ucu kremi kullandım bir ara ama krem sürdüğümde bebeğim memeyi tutamıyor ve sinirleniyordu. mecburen bıraktım. gümüş kapak da bende hiçbir işe yaramadı
çok zordu. her emzirmemde kolumu ısırıyordum ağrıdan, ağlıyarak yalvarıyordum kücücük bebeğe emmeyi bırakması için
özellikle sağ mememde ciddi bir yara oluşmuştu. ama 17 gün sürdü.. 17 günden sonra gecti ağrılar. sağ meme hala daha hassas ama ağrı olmuyor.
yani evet cok zor ama emzirmek istiyorsanız katlanıyorsunuzkrem ve gümüş kapağı deneyin belki sizde işe yarar. hakiki zeytin yapı kullananlar da var. işin özü o bölgeyi sürekli çok iyi nemlendirmelisiniz. ama dediğim gibi bu bir süreç. zamanla o acıyı bile unutuyorsunuz
![]()
henüz yeni emziriyorsunuz. süt üretimi de henüz bebeği doyuracak derecede olmayabilir. bebeği olabildiğince memede tutun ama her beslenme sonrası da mama verin bence. zamanla bebeğiniz memeye uyarı gönderdikce süt üretiminiz artacak.Yorumunuz için çok teşekkür ederim mememi emmesi beni çok mutlu ediyor ama ağrılar beni mahvediyor vermek istemeyeceğim reddeye getiriyor bu benim için çok üzücü sizin de dediğiniz gibi resmen bebeğe yalvarıyorum içme diye o kadar canım yanıyor ama tutsun da istiyorum bana geçicek diyorlar motive oluyorum ama emzirmeye başlıyınca yine düşüyorum ağrıdan ne yaptığımı bilmiyorum
Bebeğim aktif 1 saat emiyo başta uyuyordu dinlene dinlene içiyordu yatağa koysam ağlıyordu yutkunmasına gelince bâzen oluyor bazen olmuyor tabi 1 saat durduğu için de olabilir iki mememi de veriyorum 40 dk 1 saatin sonunda sersemliyor yatağına bırakıyorum tekrar başlıyor ağlamaya yine meme istiyor dün bütün gün meme verdim ama rahat bir uyku uyumadı emzikle sallayarak anca uyuttum bir yerden sonra uyandığında sütüm henüz dolmamıştı bende mecbur 3 ölçek mama verdim çocuğum canlandırdı birden içtikçe içmek istedi sütüm mü yok doyurucu mu değil bilmiyorum evet emziriyorum ama bu ona iyi geliyor mu bilmiyorum eltimin bebeği 5 dk emiyordu 1 2 saat uyuyordu maşaallah kilosunu da alıyordu bende niye böyle bilmiyorum bu durum beni mahvediyor ağlıyorum sürekli![]()
Biberonla vermeyin o hızlı akışı bulamadığından huzursuzlaniyor. Kaşık biberonla yada eds yöntemiyle deneyin. Biberon emme refleksini bozuyor. Çıplak verin. Emziren annede acı olmaz acı varsa yanlış emzirmeden kaynaklıdır. Emme pozisyonuna dikkat edin . Arkaya yaslanın siyah bölgeyi mümkün olduğunca bebeğinizin ağzında olsun ,alt ve üst dudakları dışa dönük olmalı ve cuk cuk emme sesi gelmeli. Bunlara dikkat edince acı ve sızı geçecek.Öncelikle merhaba ben de 2 aylık bir bebek annesiyim ilk ay gögüs ucu yaralarından dolayı silikon ucuyla emzirdim lakin hiç kilo almıyordu 30 günlükken doktora gittim doğum kilosunun altında dedi senden yeterince ememiyor olabilir sağarak ver dedi doymazsa mama desteği yap dedi yaptım çok şükür kilo almıştı 2 saatte bir 90 ml bazen 150 ml içmek istediği oluyor nadir kusuyor ama bu sefer meme tutmak istemedi bende bir aydır sağarak ve mamayla ilerledim ama bugün mememi tuttu emdi emzirmek çok istiyorum mememde 1 saat duruyor ama doymuyor uyumuyor tekrar tekrar memede durmak istiyor önceden biberonla verdiğimde doyup uyuyordu şimdi ne yapacağımı bilmiyorum gögüs uçlarım hala yara ve emdikçe canım çıkıyor sanki yine de emsin istiyorum sütüm mü az memede mi durmak istiyor bilmiyorum ne yapmalıyım lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Çok sağolun içimi rahatlattınızhenüz yeni emziriyorsunuz. süt üretimi de henüz bebeği doyuracak derecede olmayabilir. bebeği olabildiğince memede tutun ama her beslenme sonrası da mama verin bence. zamanla bebeğiniz memeye uyarı gönderdikce süt üretiminiz artacak.
memede süt emzirdiğiniz sürece bitmez. fabrika gibi düsünün. emzirdikçe süt üretilmeye devam eder. sadece sütün akışı yavaslar. ben de ilk başlarda süt azalınca bir memede bebeğim çıldırıyordu. memeyi almak istemiyordu vs. ama simdi tamamen memeler de terbiye oldu. bebeğim tek memede doyup uyuyor. hatta ilk gece uykusunu en az 4 en çok 6 saat uyuyor. bazı geceler sadece bir kez uyanıyor. siz de stres yapmayın. biz 2.5 ayda bu noktaya geldik, siz de sabredin. ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum ama emin olun sonu tüy gibi hafiflik![]()
Biberon konusunda haklısınız biraz araştırma yaptım ve anne memesine yakın bir biberon buldum kaşık biberonu biliyorum ama benimki çok sabırsız ve Ağresif hemen yemek istiyor kaşık biberon o yüzden biraz ürkütüyor beniBiberonla vermeyin o hızlı akışı bulamadığından huzursuzlaniyor. Kaşık biberonla yada eds yöntemiyle deneyin. Biberon emme refleksini bozuyor. Çıplak verin. Emziren annede acı olmaz acı varsa yanlış emzirmeden kaynaklıdır. Emme pozisyonuna dikkat edin . Arkaya yaslanın siyah bölgeyi mümkün olduğunca bebeğinizin ağzında olsun ,alt ve üst dudakları dışa dönük olmalı ve cuk cuk emme sesi gelmeli. Bunlara dikkat edince acı ve sızı geçecek.
Yanlış emzirmeden 2 ay acı çektim o yüzden suanki açınızı anlıyorum. Emzirme pozisyonunuz doğru olduğunda acı geçecektir. Fakat biberon meme reddinin ana sebebi yanlış emmeninde. Kaşık biberon kullandım bende alışınca emin olun biberon kadar kolay. Dilin üstüne yerleştirip yutkunma ritmine göre yanlardan sıkın damla damla. Böylece boca etmiyorsunuz kaşıkla emiyor ve cuk cuk çabuk bitiriyor. Biberon emme refleksini bozuyor ucunu emiyor sadece yani ve bir süre sonra memeyi reddediyor 2 kere yaşadım 3. De akillandim kaşık biberonla verince red yaşamadım.Biberon konusunda haklısınız biraz araştırma yaptım ve anne memesine yakın bir biberon buldum kaşık biberonu biliyorum ama benimki çok sabırsız ve Ağresif hemen yemek istiyor kaşık biberon o yüzden biraz ürkütüyor beni
Emzirme konusunda da haklısınız lakin benim ilk bebeğim ve en başta bunları bilmediğimden derin yaralar oluştu meme ucumda yarısı koptu gitti kanla beraber veriyordum şu an doğru pozisyonda veriyorum lakin yaralarım hala derin bu yüzden ne kadar doğru da olsa canım yanıyor
Şu an 25 günlük valla ben dayanamayıp yarın götürücem birde sanırım kolik meselesi çıktı başımıza sürekli ağlıyorKilo alımı normalse,günlük enz 5-6 çişli bez sayısı varsadoyuyodur .
Süt artışı en etkili şey su,en az 3 lt ve dengeli beslenme
Birde bebişin emmesi o emdikçe artacak
Telaş yapmayın,15 er dk 2 memeyide emzirmeye çalışın,memede dursun durup durup dinlenip dinlenip emiyorlar çünkü,sabırlı olun zamanla olacak hepsi
Ne kadarlık bebek,dr muayenesi ne zaman
Peki yaralarınız için ne yaptınız?Yanlış emzirmeden 2 ay acı çektim o yüzden suanki açınızı anlıyorum. Emzirme pozisyonunuz doğru olduğunda acı geçecektir. Fakat biberon meme reddinin ana sebebi yanlış emmeninde. Kaşık biberon kullandım bende alışınca emin olun biberon kadar kolay. Dilin üstüne yerleştirip yutkunma ritmine göre yanlardan sıkın damla damla. Böylece boca etmiyorsunuz kaşıkla emiyor ve cuk cuk çabuk bitiriyor. Biberon emme refleksini bozuyor ucunu emiyor sadece yani ve bir süre sonra memeyi reddediyor 2 kere yaşadım 3. De akillandim kaşık biberonla verince red yaşamadım.
Acikcasi piyasadaki ve koca karı tavsiyelerin hepsini denedim..garmastanpomad, lanolin,ayva çekirdeği jolesi, tahin yağı , bana iyi gelen doğru emzirme ile birlikte iki kremi ( madescar ve fito) karıştırıp sürdüm. Ayrıca hava alması lazım gerekirse sürüp çıplak yattım. Gün içinde çıplak durdum sütünüzü sıkıp ovalayin en iyi gelen şey. Asla kuru kuru memeyi ağzına vermedim. Göğüs pedi kullanmadım hava alması lazım oranın iyileşmesi için. Bol bol nemlendirin sizde sütünüzü sikip ovalayın vermeden ve sağım yapmadan önce. Ve gümüş kapak kullandım 6 ay a kadar ödüm kopuyordu yara olacak diye .tabi en önemlisi doğru emzirmeyle iyileşti ve geçti. Sağım makinasının başlığı size uygunmu onuda kontrol edin. O başlığın numaraları oluyor. Doğru emzirmeyi basaramasaydim yaralar sürekli kendini yinelerdi.Peki yaralarınız için ne yaptınız?
Teşekkürler cevabın için bende koca karı tavsiyelerini denedim ayva çekirdeği, zeytinyağı... Ama sendeki gibi bende de işe yaramadı ne kadar doğru emzirsem de yara olan yerler emzirme sonrası tekrar açılıyor meme ucunu asla vermiyorum ağzına kahve yeri veriyorum yine de yaralarım yenileniyor emzirme sonrası daha fazla ağrım oluyor geçen hafta doktora gittim medecassal verdi ama emzirdiğim için sürme endişesi taşıyorum bende senin gibi emzirmeden önce iyice sütümle ıslıyorum öyle ağzına veriyorum ama yara açık olunca çok zor kırmızı etim görünüyor öyle diyimAcikcasi piyasadaki ve koca karı tavsiyelerin hepsini denedim..garmastanpomad, lanolin,ayva çekirdeği jolesi, tahin yağı , bana iyi gelen doğru emzirme ile birlikte iki kremi ( madescar ve fito) karıştırıp sürdüm. Ayrıca hava alması lazım gerekirse sürüp çıplak yattım. Gün içinde çıplak durdum sütünüzü sıkıp ovalayin en iyi gelen şey. Asla kuru kuru memeyi ağzına vermedim. Göğüs pedi kullanmadım hava alması lazım oranın iyileşmesi için. Bol bol nemlendirin sizde sütünüzü sikip ovalayın vermeden ve sağım yapmadan önce. Ve gümüş kapak kullandım 6 ay a kadar ödüm kopuyordu yara olacak diye .tabi en önemlisi doğru emzirmeyle iyileşti ve geçti. Sağım makinasının başlığı size uygunmu onuda kontrol edin. O başlığın numaraları oluyor. Doğru emzirmeyi basaramasaydim yaralar sürekli kendini yinelerdi.