• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Süt Alerjisi Olanlar Dİkkat!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Baybs11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2014
4
0
1
44
Bu hastalık kilo alamama yapıyor mu ? 4 Aylık Çocuğum Süt Alerjisi Var Ne Yemeliyim.. İleride de büyüyüncede çocuğumun yiyebileceği tarifler biliyorsunuz yazarmısınz lütfen?

Benim 2,5 aylık kızımdada inek sütü alerjisi dediler. Neocate mama verdiler bana da süt vermeye ara verdiler. Sevebi dışkısı bir anda ishal mukuslu ve kan olduğundan. Fakat özel hastane olmasına rağmen alerji testi yapmadılar. 2 kutu neocate mama verdim koyu yeşil ve çamur kıvamında çıktı ishal ve kanlı mukus kalmadı. Sorun mamanın çok kötü kokması bu defada kızım mamadan sonra çıkarmaya hatta reflü benzeri boğazı yanmaya başladı. Dr. Eski mamasına dönelim bakalım sonuca dedi bende similac mamasına döndüm 2 gün dışkısı normal çıktı. Çok anlamsız bir durum birden ishal ve mukuslu kanlı dışkı ardından normale döndü inek sütü içerikli mamaya karşı. İnsan ne yapacağını şaşırıyor. Sende beslenmene çok dikkat et asla süt ürünü, içinde süt olan ekmek çikolata et yemeği dahil kesmelisin inek sütü alerjisi teşhisi konduysa.

Benim 2,5 aylık kızımdada inek sütü alerjisi dediler. Neocate mama verdiler bana da süt vermeye ara verdiler. Sevebi dışkısı bir anda ishal mukuslu ve kan olduğundan. Fakat özel hastane olmasına rağmen alerji testi yapmadılar. 2 kutu neocate mama verdim koyu yeşil ve çamur kıvamında çıktı ishal ve kanlı mukus kalmadı. Sorun mamanın çok kötü kokması bu defada kızım mamadan sonra çıkarmaya hatta reflü benzeri boğazı yanmaya başladı. Dr. Eski mamasına dönelim bakalım sonuca dedi bende similac mamasına döndüm 2 gün dışkısı normal çıktı. Çok anlamsız bir durum birden ishal ve mukuslu kanlı dışkı ardından normale döndü inek sütü içerikli mamaya karşı. İnsan ne yapacağını şaşırıyor. Sende beslenmene çok dikkat et asla süt ürünü, içinde süt olan ekmek çikolata et yemeği dahil kesmelisin inek sütü alerjisi teşhisi konduysa.
bize süt alerjii tanısı konuldu 3 -4 aydır sıkı bir diyetteyim hiçbir şey yemiyorum size tanı konuldu mu*oğlum 6 aylık bildiğiniz yedirebileceğim tarifler var mı

bize süt alerjii tanısı konuldu 3 -4 aydır sıkı bir diyetteyim hiçbir şey yemiyorum size tanı konuldu mu*oğlum 6 aylık bildiğiniz yedirebileceğim tarifler var mı
Merhaba,

Bildiğim bir tarif yok fakat süt verebilmem için benimde tüm inek sütü ve ürünlerini tüketmemem belirtildi bende sadece sebze ağırlıklı besleniyorum keçi sütü şimdilik sıkıntı yaratmadı o nedenle illa süt tüketeceksem keçi sütü tüketiyorum fakat tadı pek hoş değil. Araştırdım Golden Goat mamasını tavsiye edildiğini gördüm yaklaşık 1 haftadır bu mamayı kullanıyoruz ve gaz ya da ishal problemimiz kalmadı. Sizde kendi doktorunuza danışarak deneyebilirsiniz.
Ayrıca tüm mamaların yanında bu mamayı çok rahat hazmediyor. Sütümü de aynı şekilde vermeye devam ediyorum.

Geçmiş olsun

Süt alerjisini yoğun ishal ve dışkısındaki kana bağlı koydular. Özel bir mama verildi Neocate fakat mamayı kızım kabul etmedi çıkardı :( uyku düzeni de hayli bozuldu bende bahsettiğim gibi inel sütü ve yan ürünlerini tüketmeyi bıraktım hem sağlıklı beslenmiş oluyorum hemde emzirebiliyorum. Keçi sütü katkılı mamayı denedik sıkıntı yaşamayınca devam ediyoruz. Uykumuz düzene girmeye başladı, rahat gaz çıkarıyor şimdilik herşey yolunda. Muhakkak doktorunuza sorun belki Golden Goat size de uygun olabilir. Sonuçta bünye değişkendir.

Süt alerjisini yoğun ishal ve dışkısındaki kana bağlı koydular. Özel bir mama verildi Neocate fakat mamayı kızım kabul etmedi çıkardı :KK43: uyku düzeni de hayli bozuldu bende bahsettiğim gibi inel sütü ve yan ürünlerini tüketmeyi bıraktım hem sağlıklı beslenmiş oluyorum hemde emzirebiliyorum. Keçi sütü katkılı mamayı denedik sıkıntı yaşamayınca devam ediyoruz. Uykumuz düzene girmeye başladı, rahat gaz çıkarıyor şimdilik herşey yolunda. Muhakkak doktorunuza sorun belki Golden Goat size de uygun olabilir. Sonuçta bünye değişkendir.
size de geçmiş olsun bize daha keçi sütü önermedi sanırım 1 ya da 2 ay sonra yavaş yavaş başlanacak bizde kusma ve kilo alamama da oldu siz de böyle belirtiler var mıy dı Golden Goat mamasını bir dr muza sorayım bakalım o ne diyecek on göre ben de başlayayım bizim kinin iştahı da yok çok zor yediriyorum herşeyi beğenmiyor bende pregomin AS mama kullanıyorum ama tadını beğenmiyor

size de geçmiş olsun bize daha keçi sütü önermedi sanırım 1 ya da 2 ay sonra yavaş yavaş başlanacak bizde kusma ve kilo alamama da oldu siz de böyle belirtiler var mıy dı Golden Goat mamasını bir dr muza sorayım bakalım o ne diyecek on göre ben de başlayayım bizim kinin iştahı da yok çok zor yediriyorum herşeyi beğenmiyor bende pregomin AS mama kullanıyorum ama tadını beğenmiyor
Biz de keçi sütüne direk başlamadık daha küçük olduğu için sadece mama keçi sütü katkılı ve iştahla yiyor tadını denedim diğer mamalar gibi kötü değil kavrulmuş un tadı var ve çok şükür kilo alamayan kızım 1 haftada 250 gr aldı normali ayda 1 kg diyor doktorumuz. Kilo kaybı iştahsızlık bizde de vardı ve bizim işimze yaradı dilerim size de uygun olur ve bebişiniz iştahına kavuşur.

Biz de keçi sütüne direk başlamadık daha küçük olduğu için sadece mama keçi sütü katkılı ve iştahla yiyor tadını denedim diğer mamalar gibi kötü değil kavrulmuş un tadı var ve çok şükür kilo alamayan kızım 1 haftada 250 gr aldı normali ayda 1 kg diyor doktorumuz. Kilo kaybı iştahsızlık bizde de vardı ve bizim işimze yaradı dilerim size de uygun olur ve bebişiniz iştahına kavuşur.
inşallah Allah hepimizinkine şifa versin.Yeni bilgiler edinirsem tekrar sizinle paylaşırım.siz de yeni bilgiler elde ederseniz benimle paylaşırsanız sevinirim......

Merhaba benim kızım 15 aylık ve 2.5 aydan beri süte alerjisi var bende sizin gibi yemek konusunda çok sıkıntı yaşadım. Ama kahvaltısında kuru incir kuru kayisiyi başlayıp blandirdan geçirip bir meyve suyu yapıp içine bir tatlı kaşığı ceviz bir tatlı kaşığı pekmez bir dilim tam buğday ekmeği katip yedirdim uzunca bir sure yedi isterseniz içine yumurta sarısı da koyabilirsiniz çok yaratıcı olmak zorundasınız .

Merhaba süper bir tarif çok teşekkür ederim :)
Ek gıdaya veçtiğimiz zaman bu şekilde tarifler lazım olacaktır.

Back
X