Susuzluk sorununa önerilerim.

kardelen5270

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
59
1
63
03.08.2007
Sabah haberleri dinledim, dinledikçe şiştim. Alttaki satırları yazdım. Siz de okuyun, şişin...

Hükümetimizin susuzlukla mücadele icraatları:

Bu yıl susuz kalacağımız çok önceden belliydi. Ne önlemler alındı?
Belediyeler halı yıkayan hanımların peşine düşüp cezalar yağdırdılar.
Ankara belediyesi 2 günlük su kesintisi kararı aldı. 4 günlük su kesintileri yolda.
İstanbul Belediyesi suya zam kararı aldı.
Okulların 1 ay geç açılması öneriliyor.
Bugün Silivri’de ve Kaynarca’da yağmur duasına katılımın artması için gazeteler, radyolar duyuru yapıyorlar.
ASKİ Genel müdürü dün işi Allaha havale etti.
Melih Gökçek, aynı paralelde açıklama ile yetinmeyip, Başbakanın ‘ananı da al git’ini de sollayarak, ‘ailenizi de alın tatile gidin,Ankara boşalsın’ dedi…
Melen Çayı’na ve Kızılırmak’a boru döşenmeye başlandı.
Barajlarda sular çekilince ortaya çıkan çöpler temizlenmeye başlandı. 210 ton çöp çıkarıldı.
Rafta bekleyen projelerin neden daha önce başlatılmadığı tartışılıyor. Herkes birbirini suçluyor.
İşin uzmanı değilim.
Ama bildiğim birkaç önlem var:
İlki, şehir şebeke suyumuzu sağlayan havzaların korunma altına alınması ile ilgili. Yıllardır neden yapılmaz ve çöplüğe dönüşmesine göz yumulur bilemem. Çıkarılan çöpleri görmediyseniz, söyleyeyim, lastikten koltuğa, pet şişeden metale ne yok ki. Bunlar görünenler. Ya görünemeyenler. Önlenmeyen yapılaşma , yapılardan su havzalarına inen kanalizasyon artıkları, mikrop, deterjan, vs.vs.
İkincisi, okullarımızın neden su sorunu vardır? Neden depoları yoktur? Eğitim, benim gözümde Türkiyenin önündeki en önemli sorun. Ama bunu sorun etmeyen bir zihniyetin alacağı önlem budur. Okulların tamamen kapatılması ne kadar da işlerine gelirdi.
Üçüncüsü, değişik su kaynakları yaratmalıyız. Küresel ısınmanın etkisiyle kuraklığa giden dünyamızda, su sorunu bir iki yıllık bir sorun olmaktan çıktı. Havadaki nemi yoğunlaştırıp içme suyuna dönüştüren makinalar icat edilirken, biz 3 tarafımızdaki denizlerin suyunu ayrıştırabilmiş değiliz. Neden?
Dördüncüsü, Barajlarımız yetersiz.Yanan ormanlarımız, erozyona uğrayan
topraklarımız, suyun tutulmasını engelliyor. Suyu tutmak için ne gerekiyorsa, barajsa baraj, ağaçsa ağaç, taraçalandırma ise o yapılmalı.
İşi Allaha havale etmek Cumhuriyet rejimine yakışıyor mu?klava:
Olmaz…
Başka fikri olan var mı?:sm_confused:
 
haklısın , bazı işler öngörü gerektirir , ufku açık olmalı insanın , bgünden yarını görebilmeli , ama nerdeee bizde öyle yöneticiler . yumurta dayanır hık , mık . olan millete olur . bu millet sular akarken yıkanmazdı , yandık sular azaldı ne olur bilmem . elini günde bir kere yıkayan insan olur mu ya ? olur olur çok var . peki şimdi ne olacak ? :sm_confused:
 

Evet canım,bu öngörü sahibi olamayan malum kişiler nedeniyle,halkı susuzluk çilesine mahkum etmek,tasarrufa zorlamak ve son olarak da suya zam yapmak suretiyle yağmurun yağmamasının faturası vatandaşa çıkarılıyor.
Yıllarca orman arazileri birilerine peşkeş çekilerek yakılıp erozyonlara ve çölleşmeye doğru gidişata sebebiyet verildi.Yeraltı ve yerüstü sularından tam kapasiteyle yararlanılmasına yönelik çalışmalar gördüğümüz gibi halk susuzluk kriziyle burun buruna geldikten sonra başlatıldı.Halısını yıkayan kadınlar ceza alırken hala küçük bir mutlu azınlık villarının yüzme havuzunu kimse tarafından hesap sorulmadan suyla doldurabilmekte.
Susuzluğun birinci ve tek nedeni bu ülkede çifte standartların yaşanmasına olanak tanıyan ve destekleyen,emekçi halka karşı duyarsız kişilerin hala ülkenin başında olmasıdır.
 
su sorunu son zamanda ortaya çıkmış olabilir ama tedbir alınmaması bugün olan birşey değil. bir iki günlük tedbirle bu iş çözülmez.diş fırçalarken,traş olurken musluğu kapatmak iki günlük su demek.halı yıkamak,araba yıkamak hep vardı ama su sorunu yoktu öylemi.zamanında tasarruf yapılmayınca bir iki senelik tasarruf bizi hiçbir yere götürmez. şu gün olmuş balkonlarında kaçamak halı yıkayanlar var.son aşamaya gelmişiz millet halısının derdinde.bir yudum su bulamayınca olsun halım temizmi diyecekler merak ediyorum. çöp meselesine gelince millet kapısının önünü temiz tutmuyor barajı kim düşünücek.
 
basımızdakıler herkes kendıne gore bıseyler yapıyor.suyumuz yok dun haberlerde gordum yenımahallede bır borudan sakır sakır su akıyor.3 sanıyede bır bıdon doldu dusunun nasıl cok aktıgını.yanı ne dıyım burdan sımdı.yasaklanırım valla.soylenecek cok sey vardaaaa.
 
Sana sonuna kadar katılıyorum.
Kızılırmak'tan su getirilme projesi zamanında başlasaydı şu an susuz kalmazdık. Ayrıca yeraltında su var bunu hepimiz biliyoruz. Öyleyse neden uygun alanlarda şebeke suyu değilde yeraltındaki su değerlendirilmedi?

Bundan yıllar öncesinde İstanbul yıllarca susuzlukla uğraştı. Ve zamanın belediye başkanı sanırım şu an ki başbakandı, ismini hatırlamadığım bir yerden su getirdi. Demekki isteyince yapılabiliyormuş. Bu da demek oluyorki politikacılarımız artık söz düellosunu bırakıp hizmette yarışmalılar. Halk uyandı artık. Boş vaadlere karnımız tok.
 
bir üniversitemizin profösörü sahra çölünden alınan kumların bulutlara naklediilmesiyle yagıs oldugunu ileri sürmüştü sanırım bu kanırlanmıstıda. ama hala ses seda yokklava: melen cayını baglıcaklarda ne olacak sanki.fabrika atıklarıyla beraber geliyorklava:
 
arkadaşlar susuzluk konusunda yazdıklarınızı tek tek okudum, öncelikle kardelenciğim önerilerin oldukça güzel biri dışında, şu havadaki nemi suya dönüştüren cihaz, biliyorsunki kullanılan klimalarda aynı şeyi yapıyor yani bu yeni bir icat değil ayrıca havadaki nemin yağmurlar için ne kadar önemli olduğuda aşikar. Evet susuzluk bu yıl çıkmadı, yıllardır bağır bağır bağırıyorlar suyu tasarruflu kullanın diye ama nafile, hem bizler hemde başımızdakiler gerekli önlemi almadığımız için suçluyuz bence, şimdi geriye dönüp geçmişteki yapılanları ve söylenenleri sorgulamakla elimize bir şey geçmez bu nedenle önümüzdeki günlere bakmak lazım diyorum. İstanbul belediyesinin gerek melen çayı gerekse Istrancalardan su getirme projelerini destekliyorum, yer altı kuyularıda artık çıkarılmaya başlandı.
 

güzelim profesörün söylediği proje sadece kendi deneylerinden ibarettir. Dünyada yağmur bombası zaten bilinmektedir ancak bu pekte rağbet gören bir alternatif değil. Eğer çözüm bu kadar kolay olsaydı inanki İsrail bunu çoktaannn uygulamıştı.
 

o deney onaylandı filan diyolardı ama haberlerde duydugumda inşallah bi kenara atılmazda degerlendirilir.:çok üzgünüm:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…