- 3 Temmuz 2022
- 14
- 19
- 3
- 32
- Konu Sahibi newmamashow92
-
Oglumda yasadim durumu.Ben uyumasına yakın dalarken emzirdim.Onun dısında almıyordu canım.Plastik meme ucu mu ne vardı o sekilde takarak emziren arkadasim vardı bir de.Herkese merhaba, iki aylık bir bebeğim var. Doğumdan itibaren sütüm yetmedi malesef ve mama vermek zorunda kaldık. Bu sayede sarılık olmadı ve güzel gelişti çok şükür ama süt hala yetmiyor ve biberon kullanmak zorunda kaldığım için meme reddi de başladı. EDS, kaşık biberon her şeyi denedik fakat bir yerden sonra çocuğun mide hacmi büyüdüğü için biberon kullanmak zorunda kaldık ve o da meme reddi yaptı malesef. Memeye koyduğum anda ağlamaya başlıyor, tabiri caizse kavga ediyor memeyle. Benzer şeyler yaşayan anneler vardır mutlaka, bu sorun tahminimden daha yaygınmış biz de yeni yeni öğreniyoruz bu konuları. Tavsiyesi olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim. Benzer şeyler yaşayan anneler siz memeye nasıl tutturuyorsunuz, ben çok zorlanıyorum
Değişik pozisyonlarda ayakta vs emzirmeyi deneyebilirsiniz gece uyku arasında muhakkak teklif edinHerkese merhaba, iki aylık bir bebeğim var. Doğumdan itibaren sütüm yetmedi malesef ve mama vermek zorunda kaldık. Bu sayede sarılık olmadı ve güzel gelişti çok şükür ama süt hala yetmiyor ve biberon kullanmak zorunda kaldığım için meme reddi de başladı. EDS, kaşık biberon her şeyi denedik fakat bir yerden sonra çocuğun mide hacmi büyüdüğü için biberon kullanmak zorunda kaldık ve o da meme reddi yaptı malesef. Memeye koyduğum anda ağlamaya başlıyor, tabiri caizse kavga ediyor memeyle. Benzer şeyler yaşayan anneler vardır mutlaka, bu sorun tahminimden daha yaygınmış biz de yeni yeni öğreniyoruz bu konuları. Tavsiyesi olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim. Benzer şeyler yaşayan anneler siz memeye nasıl tutturuyorsunuz, ben çok zorlanıyorum
Kesinlikle uykuya katiliyorumDeğişik pozisyonlarda ayakta vs emzirmeyi deneyebilirsiniz gece uyku arasında muhakkak teklif edin
Bebeğiniz sağlıkla büyüsün. Ben bebeğim 18 günlükken benzer sebeplerden meme reddi yaşadım (yoğun bakım döneminde biberon beslenmesine alışmıştı) Doktoruna gittik böyle birşey oluyor dedik (bu arada mama desteğine de hala devam ediyorduk). Kadın bir emzirir misiniz dedi oğlum ağlamaya başladı kafasını çevirmeye vs. Kadın kalktı geldi ensesine elini koydu iki kulağının arkasından parmaklarıyla tuttu ve oğlum ağlamak için her ağzını açtığında memeye doğru bastırdı. Nefes almasına izin verip tekrar tekrar aynı şeyi yaptı ve oğlum 5. de falan memeyi tuttu. Bir süre 2 kişi emzireceksiniz dedi. Biz de o şekilde yaptık. Eşim tutuyordu emme boyunca başımızda duruyordu. 1 hafta sonra falan bu meseleyi aşmıştık. Oğlum 15 ay emdi, hala da emerdi ama ben kesmek zorunda kaldım sağlık nedenlerinden dolayı.Herkese merhaba, iki aylık bir bebeğim var. Doğumdan itibaren sütüm yetmedi malesef ve mama vermek zorunda kaldık. Bu sayede sarılık olmadı ve güzel gelişti çok şükür ama süt hala yetmiyor ve biberon kullanmak zorunda kaldığım için meme reddi de başladı. EDS, kaşık biberon her şeyi denedik fakat bir yerden sonra çocuğun mide hacmi büyüdüğü için biberon kullanmak zorunda kaldık ve o da meme reddi yaptı malesef. Memeye koyduğum anda ağlamaya başlıyor, tabiri caizse kavga ediyor memeyle. Benzer şeyler yaşayan anneler vardır mutlaka, bu sorun tahminimden daha yaygınmış biz de yeni yeni öğreniyoruz bu konuları. Tavsiyesi olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim. Benzer şeyler yaşayan anneler siz memeye nasıl tutturuyorsunuz, ben çok zorlanıyorum
Bizimki uykuda emmiyor nedense, dün geceden beri tekrar denedim hep ama yok. Memeye dönmeniz ve tekrar bırakmaması ne güzel :) evet mama verdiğim için biberon kullanmak zorunda kalıyoruz Eds uzun vadede çok gerçekçi bir çözüm değilmiş malesefUykuda emzire emzire 8 aylık memeye döndük. 4.-8. Aylar arası hep uyku duş kolik müzik çileydi. Şu an 13 aylık meme bağımlısı :)
Mama içiyorsa biberon vericen zaten kendini suçlama.
Ne güzel ya aylarca daha emzirebilmişsiniz. Kafasını memeye bastırmayı denedik biz de ama daha da kötü oldu, inada bindirdi tamamen ve biz pes ettik her seferinde. Belki de daha sabırlı olmak lazım, biz çabuk bırakmış olabilirşz. Siz bu sorunu çözdükten sonra biberon vermeye devam ettiniz mi peki? Ben mamaya devam etmek zorundayım çümkü malesef.Bebeğiniz sağlıkla büyüsün. Ben bebeğim 18 günlükken benzer sebeplerden meme reddi yaşadım (yoğun bakım döneminde biberon beslenmesine alışmıştı) Doktoruna gittik böyle birşey oluyor dedik (bu arada mama desteğine de hala devam ediyorduk). Kadın bir emzirir misiniz dedi oğlum ağlamaya başladı kafasını çevirmeye vs. Kadın kalktı geldi ensesine elini koydu iki kulağının arkasından parmaklarıyla tuttu ve oğlum ağlamak için her ağzını açtığında memeye doğru bastırdı. Nefes almasına izin verip tekrar tekrar aynı şeyi yaptı ve oğlum 5. de falan memeyi tuttu. Bir süre 2 kişi emzireceksiniz dedi. Biz de o şekilde yaptık. Eşim tutuyordu emme boyunca başımızda duruyordu. 1 hafta sonra falan bu meseleyi aşmıştık. Oğlum 15 ay emdi, hala da emerdi ama ben kesmek zorunda kaldım sağlık nedenlerinden dolayı.
Evet devam ettim meme+mama şeklinde.. Mamayı 9. ayda bıraktık.Memeyi 15. aydaNe güzel ya aylarca daha emzirebilmişsiniz. Kafasını memeye bastırmayı denedik biz de ama daha da kötü oldu, inada bindirdi tamamen ve biz pes ettik her seferinde. Belki de daha sabırlı olmak lazım, biz çabuk bırakmış olabilirşz. Siz bu sorunu çözdükten sonra biberon vermeye devam ettiniz mi peki? Ben mamaya devam etmek zorundayım çümkü malesef.
Memeye alıştırdıktan sonra yine biberon verdiniz mi? Verdiyseniz aynı sorun masıl tekrarlanmadı? Matematik problemi gibi şu meme mama biberon konusuBebegim dogdugundan beri meme gorunce ciglik atiyorilk 3 hafta aglaya aglaya zorla emdi, emzirme surecim 1 saati geciyordu. Memeye alisana kadar biberonu birakmaniz lazim. Kasikla besleyin. Zor oldugunu biliyorum ama memeye alisana kadar biberon ve emzigi birakmalisiniz. Kendi sutunuzu sagip kasikla verin, sonra memeye tutturun. Uzun ve zorlu bir surec dedigim gibi 3 hafta sürdü memeye alismasi.
Verdim. Kizim cok agladigi icin emzirme odalarina gitmeye cekiniyordum. 3 kez emen bebekleri aglattik, emmeyi biraktilar. O yuzden disarida mama veriyordum biberonla. Dogum yaptigim hastanede emzirme hemsiresi egitim vermişti(ucretsiz). Birebir söylediklerini uyguladim. Surekli memeyi agzina zorla sokmak lazim. Dedigim gibi memeye tutturma+emzirmemMemeye alıştırdıktan sonra yine biberon verdiniz mi? Verdiyseniz aynı sorun masıl tekrarlanmadı? Matematik problemi gibi şu meme mama biberon konusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?