Suriyelilerin Atatürk Havalimanı'nda Bilet Oyunu

Onların arap kafa ruhunu, biz anlamakta zorluk çekiyoruz , halk olarak çok arsızlar , mediniyetleri alışkanlıkları farklı ,harfleri farklı , onlar bize uymak zorunda ancak bu bir kaç nesil geçtikten sonra olacak arada terörlstler,çeteler oluşacak birde onlarla uğraşacağız bence burda barışı, huzuru bozana vatandaşlık verilmesin sürgün edilsin , vatandaşlık kolay verilmesin suç işleyen atılsın
Hala da çocuk yapmaya devam ediyorlar, hangi suriyeli kadını görsem hamile
Nice el kadar çocukları orada burada ziyan ettiler, sorumsuzlar, evlada kıymet verdikleri yok, verseler böyle olmaz
Yavaş yavaş acıma duygumu yitiriyorum ve öfkeliyim de
Son dönemlerde artan terör olayları, sınırlarda yaşananlar ister istemez kalbime bir öfke bıraktı
Bir de şunu düşünüyorum ; bu bizim başımıza gelseydi bizi kimse almazdı Mune
Türkler olarak ne Suriye'ye ne de başka bir ülkeye gidemezdik inan
Bizler ekmeğimizi hiç düşünmeden paylaştık onlarla ancak onlar mecburmuşuz gibi bir havaya girdiler
Bu şekilde yerleşmelerine izin vererek çok büyük hata yaptı devlet
Mülteci kamplarından çıkarılmamaları gerekiyordu ki, bir zaman sonra dönsünler geldikleri yere
Şu durumda vatanlarında sular durulsa bile dönmeyecekler, çünkü burada bedava yaşıyorlar
Bakıyorum genç, delikanlı adamlar burada ne işleri var anlayamıyorum
Biz olsak bu vatanı bırakıp gitmezdik, kendi toprağına, namusuna sahip çıkamayan adamlar burada bizim aslan gibi evlatlarımızın rızkını yiyor, bir yandan tonla duygu sömürüsü, artık fazla geliyor

Hala da çocuk yapmaya devam ediyorlar, hangi suriyeli kadını görsem hamile
Nice el kadar çocukları orada burada ziyan ettiler, sorumsuzlar, evlada kıymet verdikleri yok, verseler böyle olmaz
Yavaş yavaş acıma duygumu yitiriyorum ve öfkeliyim de
Son dönemlerde artan terör olayları, sınırlarda yaşananlar ister istemez kalbime bir öfke bıraktı
Bir de şunu düşünüyorum ; bu bizim başımıza gelseydi bizi kimse almazdı Mune
Türkler olarak ne Suriye'ye ne de başka bir ülkeye gidemezdik inan
Bizler ekmeğimizi hiç düşünmeden paylaştık onlarla ancak onlar mecburmuşuz gibi bir havaya girdiler
Bu şekilde yerleşmelerine izin vererek çok büyük hata yaptı devlet
Mülteci kamplarından çıkarılmamaları gerekiyordu ki, bir zaman sonra dönsünler geldikleri yere
Şu durumda vatanlarında sular durulsa bile dönmeyecekler, çünkü burada bedava yaşıyorlar
Bakıyorum genç, delikanlı adamlar burada ne işleri var anlayamıyorum
Biz olsak bu vatanı bırakıp gitmezdik, kendi toprağına, namusuna sahip çıkamayan adamlar burada bizim aslan gibi evlatlarımızın rızkını yiyor, bir yandan tonla duygu sömürüsü, artık fazla geliyor
Doğru söze ne diyebilirim ki, hadi çocuk, kadın ve yaşlıları anlarım, onların bize sığınması normal ama taşı sıksa suyunu çıkaracak sağlıklı erkeklerin vatanları için mücadele etmeleri gerekirdi.
Ve haklısın, bazen bende Allah korusun bir savaş çıksa ülkeden gitmek zorunda kalsak kim alır bizi diye düşünüyorum, biz kala kalırdık burada, kimse sınırını açmazdı.
Dağınık yerleşimleri zaten hepimizce eleştiri konusu, baştan düzensiz ve kontrolsüz soktular sınırdan içeriye, çoğunun kaydı olmadığına eminim, sınırdan defalarca giriş çıkış yapanda olmuş, en azından şuradan pay biçelim, Avrupa'ya kaçmak isteyenlerin arasında pasaport yırtıp Suriye'liyim diyen Türk'lerde varmış, kayıtları olsa bizim uyanıklar en azından bizim sınırlarımızı aşabilir miydi?

Gitmezler artık ama madem gitmeyecekler buna bir çeki düzen verme zamanı geldi de geçti bile devletin.

Onların arap kafa ruhunu, biz anlamakta zorluk çekiyoruz , halk olarak çok arsızlar , mediniyetleri alışkanlıkları farklı ,harfleri farklı , onlar bize uymak zorunda ancak bu bir kaç nesil geçtikten sonra olacak arada terörlstler,çeteler oluşacak birde onlarla uğraşacağız bence burda barışı, huzuru bozana vatandaşlık verilmesin sürgün edilsin , vatandaşlık kolay verilmesin suç işleyen atılsın

Vatandaşlık hiç bir şekilde verilmemeli aslında, sınır dışı edilme korkusu hep olmalı
Bizden çok farklılar, arka binamda var iki suriyeli aile, yazın camları açamıyorum, gece gürültülerinden oturulmuyor, apartman boşluğunu tuvalet olarak kullanıyorlar resmen. Eşim geçen sene bir kaç kez payladı, iki gün düzeliyor sonra yine aynı, uyum sağlamamakta direniyorlar

Çok iğrenç resmen sidik kokar gelde sev bu arap kültürünü !
Vatandaşlık hiç bir şekilde verilmemeli aslında, sınır dışı edilme korkusu hep olmalı
Bizden çok farklılar, arka binamda var iki suriyeli aile, yazın camları açamıyorum, gece gürültülerinden oturulmuyor, apartman boşluğunu tuvalet olarak kullanıyorlar resmen. Eşim geçen sene bir kaç kez payladı, iki gün düzeliyor sonra yine aynı, uyum sağlamamakta direniyorlar

Çok iğrenç resmen sidik kokar gelde sev bu arap kültürünü !

Yani Arap kültürü demek de çok istemiyorum aslında, Araba sövmeyin Peygamber soyudur diye bir öğreti kalmış aklımda =))
Ama gerçekten pisler hem de çok pis, bir ailede alt katımda var, aklımı kaçırıcam sonunda, bağırmadan konuşamıyorlar, şarkılar, türküler gırla gidiyor, apartmanı pislik götürüyor, resmen aşağıdan yukarı bir koku koridoru var, çok kalabalıklar çok. İnsan incitmeyi hiç sevmiyorum ama bu sene yaza girmeden biraz inciteceğim gibi duruyor, dayanamıyorum artık ve özellikle eşimin başının belaya girmesinden çok korkuyorum son seferinde resmen ayaklarına kapandım aşağı inmesin diye, huzur kaçırıyorlar, kimin girip çıktığı belli değil, Allah sonumuzu hayır etsin

Yani Arap kültürü demek de çok istemiyorum aslında, Araba sövmeyin Peygamber soyudur diye bir öğreti kalmış aklımda =))
Ama gerçekten pisler hem de çok pis, bir ailede alt katımda var, aklımı kaçırıcam sonunda, bağırmadan konuşamıyorlar, şarkılar, türküler gırla gidiyor, apartmanı pislik götürüyor, resmen aşağıdan yukarı bir koku koridoru var, çok kalabalıklar çok. İnsan incitmeyi hiç sevmiyorum ama bu sene yaza girmeden biraz inciteceğim gibi duruyor, dayanamıyorum artık ve özellikle eşimin başının belaya girmesinden çok korkuyorum son seferinde resmen ayaklarına kapandım aşağı inmesin diye, huzur kaçırıyorlar, kimin girip çıktığı belli değil, Allah sonumuzu hayır etsin

Sonuna kadar katılıyorum.. Annemlerin karşısına bir aile taşındı, evde kesinlikle koltuk falan yok halının üzerinde yaşıyorlar.. çöpleri kafalarına göre aka aka kapının önüne koyuyorlar, çocuklar çırılçıplak kapıyı açıyorlar, apartmanda her daim felaket bir koku.. en sonunda annemlerin bütün karşı çıkmalarına rağmen apartmandan atıldılar ama ben yine de çok üzüldüm.. neden böyleler bilmiyorum, değişik bir kültürleri var..

Haberleri neden bu şekilde paylaşıyorsun ? okunmuyor açıkcası.

İyilikten maraz doğarmış diye boşuna dememişler.

Arapları hiç sevmem bu arada. Ne kadar arap tanıdıysam kendinden nefret ettirdi. Bizim bazı Türk hanzolarla kıyasıya yarışır çoğu. Genellemek istemiyorum ama cidden sevmiyorum ya.

Besle kargayı oysun gözünü demiş atalarımız. Boşuna dememişler demek ki.

diyebilirsiniz bence.
tüm peygamberler neden ortadoğuya indirilmiş?

Back