Ucuza çalışıyorlar diye tercih ediliyorlar . Biraz önce markete indim alt katımdaki eşya taşıtıyordu taşıyanlar yine Suriyeliydi.Bizim burada sayıları çok fazla .iğrenç yaratıklar, aile de bi tuhaf, tanımadığınız bilmediğiniz adamlara niye evinizi açıyorsunuz çoluğunuz var çocuğunuz var, nasıl güveniyorsunuz
Katılıyorum, hepsini aynı kefeye koyup ırkçılık yapmak yanlış, mutlaka hepsi kötü değildir, yalnız Suriye'li yetişkin erkekler(yaşlı olanları müstesna) Türkiye'ye alınmamalıydı.Bütün suriyeliler aynıdır demek ima etmek ne kadar doğrudur bilemiyorum
Tabiki böyle birşey kabul edilemez nefret gelişir insanlık suçudur
Fakat bir ırka renge dine nefret dili geliştirmek buda insanlık suçudur
Mune ırkçılık kötü birşeydir bunun bir açıklamasıda yokturKatılıyorum, hepsini aynı kefeye koyup ırkçılık yapmak yanlış, mutlaka hepsi kötü değildir, yalnız Suriye'li yetişkin erkekler(yaşlı olanları müstesna) Türkiye'ye alınmamalıydı.
Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım, bizim ülkemizde aynı şey yaşansa Türk erkekleri sonuna kadar savaşırdı, ki Kurtuluş savaşında kadınlar kundaktaki bebeleriyle, erkekler desen eli silah tutabilen hepsi, 15'inde tüyü bitmemiş çocuklar dahi savaştı.
Hadi kadınlar, bebekler ve yaşlılar tamam ama taşı sıksa suyunu çıkaracak erkeklerin burada olması doğru değil, madem yardım edecektik bebeleri, kadın ve yaşlıları almalıydık.
Bu tip olaylar yaşanmazdı, bir ırka bu kadar nefret söylemleri de olmazdı, hepsi değil ama bir kısmı kötü, senelerdir buradalar Türkçe öğrenmek bile istemeyenleri var, bizim doktorumuz öğretmenimiz Arapça öğrenmek zorunda kalıyor, oysa bu ülkenin dili Türkçedir ve öğrenmek zorundalar, en basit örnek bizim buralara İngiliz'lerin yanısıra İtalyan'larda yerleşti, bir İtalyan komşum var, Türkçe kursuna gidiyor, İngiliz'lerinde sürekli yaşayanları aynı şekilde.
Bizim insanımız çabuk parlar, kızar ama aynı zamanda misafirperver ve merhametlidir, Suriye halkına iş imkanı sağlayanlar var, teşekkürleri el kadar çocuğu dövmek, çalıştığı işyerinin sahibini öldüresiye dövmek, kiralayamadıkları evlere molotof atmak olmamalı.
Biz onların ülkesine sığınmak zorunda kalsaydık minnet duymaktan kendimizi alamazdık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?