• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriye savaş uçağı Türkiye tarafından düşürüldü

İçimizdeki savaşlar yetmedi.
Açıkçası eğer savaş olursa seçimler bir yıl ertelenir.
Bu durumun tam seçim haftası olması + daha önce Kılıçdaroğlu'nun uyarmasının üstüne gerçekleşmesi pek düşündürüyor beni. Bence herkesi düşündürmeli.
Oldukça hoşgörülü olan başbakanımız keşke zaten gergin olan halkını bir de bununla germeseydi. Türkiyemize göç eden suriyelilere gösterdiği hoşgörüyü, barış elçisi ilan edilen insanlara gösterdiği hoşgörüyü uçağa gösterseydi.
Prosedür neyse ona göre olmuştur belki fakat sanki her şey prosedüre olurmuş gibi bu günlerde... Ben normal karşılamadım. Yazacak çok şey geldi aklıma ama gerek yok.

lütfen bir TÜRK vatandaşı olarak bundan yerineceğinize gurur duyun .

ülkemizin sınırları hiçe sayılıyor ve her ülke gibi uyarı yapıldıktan sonra itibar edilmeyince uçak vuruluyor

ne yapsalardı aa AA UÇAK NE GÜZEL UÇUYO ÜZERİMİZDE DİYİP EL Mİ SALLASALARDI. ELBETTE ÜLKEMİZİ SAVUNACAKLARDI

ayrıca teröristleri kovalıyorduk dedikleri de kocaman bir yalandan ibaret

[sıze=3]esad ın teörist dedikleri masum suriyeli kardeşlerimizdir.

ülkemizi korumamızdan daha doğal ne olabilir. Ben bu ülkenin mensubu olarak bundan kıvanç duyarım askerim her daim tayakkuzda diye.

Ama böyle düşünmeyenleride kusura bakmayın anlayamıyorum
[/sıze]

suriyedeki savaş başladı başlayalı zaten sınır diye bişey kalmamıştı...girenler çıkanlar.....son reyhanlı olayından sonra tedbir alınmaya başlandı..kapılar kapatıldı.....ne sınır ihlalı...zaten vardı sınır ihlali yenimi fark edildi....

suriyedeki savaş başladı başlayalı zaten sınır diye bişey kalmamıştı...girenler çıkanlar.....son reyhanlı olayından sonra tedbir alınmaya başlandı..kapılar kapatıldı.....ne sınır ihlalı...zaten vardı sınır ihlali yenimi fark edildi....

1) suriye sınırı o kadar genişki uçsuz bucaksız ve heryeri engebeli kontrolü oldukça zor bir yer ancak ülkemizin zor durumda olan ve ellerinde yalnızca canları kalmış inanlara sahip çıkması bence gayet insanı . Bundan rahatsız olunmasıdır asıl rahatsız eden vicdanları

1) suriye sınırı o kadar genişki uçsuz bucaksız ve heryeri engebeli kontrolü oldukça zor bir yer ancak ülkemizin zor durumda olan ve ellerinde yalnızca canları kalmış inanlara sahip çıkması bence gayet insanı . Bundan rahatsız olunmasıdır asıl rahatsız eden vicdanları

ellerinde sadece canları kalmış müslüman kardeşlerimiz için dikkate edrsen hiç bişey demedim.demek istediğim sınır kapıları zaten açıktı ve hatayda bir sürü farklı gruplardan teröristler cırıt atar oldu....çıkış giriş serbesti......anlatabildimmi...

Ya nereden alıyorsunuz bu bilgileri hayret ediyorum sınırın olmadığını nasıl söyleyebiliyorsunuz oradaki askerin nöbetinin bir saat bile aksatmadığını çok iyi biliyoruz ancak sınır aşırı uzun olunca kontrolünde bazen aksaklıklar oluyor o kaar . Yapmayın lütfen bizim ülkemiz gelişi güzel bir ülke değil . 4 yanımızda zırh gibi korunuyor lütfen yapmayın.

Ya nereden alıyorsunuz bu bilgileri hayret ediyorum sınırın olmadığını nasıl söyleyebiliyorsunuz oradaki askerin nöbetinin bir saat bile aksatmadığını çok iyi biliyoruz ancak sınır aşırı uzun olunca kontrolünde bazen aksaklıklar oluyor o kaar . Yapmayın lütfen bizim ülkemiz gelişi güzel bir ülke değil . 4 yanımızda zırh gibi korunuyor lütfen yapmayın.

bizzat hatay'dan öğrendim.....sağdan soldan duyma değil yani

Savaş şakşakçılığı yapan hanımlarımızın asker oğulları, eşleri, sevgilileri, kardeşleri falan yok galiba ki böyle bir olayı kahramanlık gibi karşılayabiliyorlar. Seçim öncesi bu kadar TESADÜF de olmaz ayrıca değil mi...

Savaş şakşakçılığı yapan hanımlarımızın asker oğulları, eşleri, sevgilileri, kardeşleri falan yok galiba ki böyle bir olayı kahramanlık gibi karşılayabiliyorlar. Seçim öncesi bu kadar TESADÜF de olmaz ayrıca değil mi...

savaştan yana olanlar gitsin mümkünse, barıştan yana olan değil

politikacılar savaş çıkarır, gayet güvende evlerinde otururlarken, masumlar ölür

savaş çıkarma niyetinlerse hatay 52 vatandaşımız katledilince çıkarsalardı

sizlerde gezi şakşakcılığı yaparken ben polis eşi olarak hoş karşılamıyordum size göre hava hoş. uçak gelecek uyarılacak bizde mal mal bakacağız. öyle mi. bi bomba flan atsa yine hükümet suçlarsınız gerekeni yapılmadı diye. tabi kimse savaş istemez. seçimle alakası olmaz daha öncede suriye uçağı düşürüldü seçim flan da yoktu ortada

Bu gün sen onun uçağını düşürürsün yarın o seninkini düşürür.
o sana sen ona derken savaşa sürükleniriz. Bunu da kimsenin istediğini sanmıyorum.
Sınır güvenliği arttırılabilir, önlemler alınabilir.

sizlerde gezi şakşakcılığı yaparken ben polis eşi olarak hoş karşılamıyordum size göre hava hoş. uçak gelecek uyarılacak bizde mal mal bakacağız. öyle mi. bi bomba flan atsa yine hükümet suçlarsınız gerekeni yapılmadı diye. tabi kimse savaş istemez. seçimle alakası olmaz daha öncede suriye uçağı düşürüldü seçim flan da yoktu ortada

Konuyu saptırma arkadaşım, bu konunun Gezi'yle ne alakası var. Ama madem açtın ben katıldığım hiçbir gösteride polise saldıran birin görmedim. Polise de saygım sonsuzdur. Ailemin yarısı polis benim, hep içlerinde oldum. Ama hiçbirinin polis oldukları için insanlığı bıraktığını görmedim taaa ki son on yıla kadar. Bana gelince, benim eşim iki bacağını verdi güneydoğuda bu ülke için. şu an tekerlekli sandalyede. Benim eşim iki bacağını verirken gidip orda burda terör örgütüyle masaya oturan insanların lafıyla bırak oğlumu, kardeşimi askere göndermeyi, kapımdaki köpeği bile göndermem ben. hiçbirine de hakkımı helal etmiyorum. sınırlarımız çok dertlerindeydi de on yıldır kevgire döndü pkk'lılar otobüsle karşılandı neden hiç sesleri çıkmadı. kimse bana gelip de angajman falan demesin. bu olayın olacağı bir hafta öncesinde duyuruldu sosyal medyada. adam resmen iktidar hırsından savaş çıkartacak. dediğim gibi kim ne yapar bilmiyorum ama benim başkasının iktidar hırsına, savaşına gönderilecek köpeğim bile yok. siz feda edebilirsiniz oğullarınızı!!!!

savaştan yana olanlar gitsin mümkünse, barıştan yana olan değil

politikacılar savaş çıkarır, gayet güvende evlerinde otururlarken, masumlar ölür

Aynen öyle... Çok istiyorlar madem kendi gençlik kollarını göndersinler, kendi örgütlerini göndersinler, kendi seçmen kitlelerini göndersinler. Ben kimsenin savaşı için can vermek istemiyorum artık!

Konuyu saptırma arkadaşım, bu konunun Gezi'yle ne alakası var. Ama madem açtın ben katıldığım hiçbir gösteride polise saldıran birin görmedim. Polise de saygım sonsuzdur. Ailemin yarısı polis benim, hep içlerinde oldum. Ama hiçbirinin polis oldukları için insanlığı bıraktığını görmedim taaa ki son on yıla kadar. Bana gelince, benim eşim iki bacağını verdi güneydoğuda bu ülke için. şu an tekerlekli sandalyede. Benim eşim iki bacağını verirken gidip orda burda terör örgütüyle masaya oturan insanların lafıyla bırak oğlumu, kardeşimi askere göndermeyi, kapımdaki köpeği bile göndermem ben. hiçbirine de hakkımı helal etmiyorum. sınırlarımız çok dertlerindeydi de on yıldır kevgire döndü pkk'lılar otobüsle karşılandı neden hiç sesleri çıkmadı. kimse bana gelip de angajman falan demesin. bu olayın olacağı bir hafta öncesinde duyuruldu sosyal medyada. adam resmen iktidar hırsından savaş çıkartacak. dediğim gibi kim ne yapar bilmiyorum ama benim başkasının iktidar hırsına, savaşına gönderilecek köpeğim bile yok. siz feda edebilirsiniz oğullarınızı!!!!

O kadar haklısınız ki yazdıklarınız karşısında diyecek kelime bulamadım.
Poliste bizim askerde bizim savaşın kazananı olmaz.
Allah gazi eşi olarak sizlere sabır versin

O kadar haklısınız ki yazdıklarınız karşısında diyecek kelime bulamadım.
Poliste bizim askerde bizim savaşın kazananı olmaz.
Allah gazi eşi olarak sizlere sabır versin

Sağol arkadaşım. Ben hiç gocunmadım. Hiçbir zaman keşke gitmeseydi demedim. Vatan bu... Korumak için bacak da verilir, kol da verilir, can da verilir. Bir gün isyan etmek onun da aklından geçmedi benim de, ki tanıştığımızda o gaziydi zaten. Oğlum olsun onu da vatan için feda etmekten çekinmem ben. Ama dediğim gibi 'vatan' için. Başkasının savaşı için değil. Anket sonuçları geldikçe kahramanlığı sığınanlar için değil. Biz milliyetçiliği ayaklar altına aldık deyip de seçim yaklaşınca Türk Bayrağına sarılanlar için değil. İnsan beynine ket vurulamaz. Herkes istediğini düşünür, ben de böyle düşünüyorum. Hep söylüyorum, hep söylemeye devam edicem; Biz hakkımızı helal etmiyoruz.

Sağol arkadaşım. Ben hiç gocunmadım. Hiçbir zaman keşke gitmeseydi demedim. Vatan bu... Korumak için bacak da verilir, kol da verilir, can da verilir. Bir gün isyan etmek onun da aklından geçmedi benim de, ki tanıştığımızda o gaziydi zaten. Oğlum olsun onu da vatan için feda etmekten çekinmem ben. Ama dediğim gibi 'vatan' için. Başkasının savaşı için değil. Anket sonuçları geldikçe kahramanlığı sığınanlar için değil. Biz milliyetçiliği ayaklar altına aldık deyip de seçim yaklaşınca Türk Bayrağına sarılanlar için değil. İnsan beynine ket vurulamaz. Herkes istediğini düşünür, ben de böyle düşünüyorum. Hep söylüyorum, hep söylemeye devam edicem; Biz hakkımızı helal etmiyoruz.

bunları düşünmekte de böyle hissetmekte de haklısınız.
Durumunuzda gocunacak bişey yok aksine gurur verici :)
Allah sizden, eşinizden, tüm gazi ve şehitlerimizden razı olsun.

böyle bir açıklama yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürlen Suriye uçağına ilişkin; "Olayın seyri çok açıktır. Bugün bazı yayın organlarında gördüğüm hususlar konusunda çok açık bir ifadeyle dile getirmek isterim ki; Suriye uçağı, sınırımızı 1 kilometre derinliğinde ihlal etmiştir. Bu konuda elimizde çok güçlü deliller, zaten Genelkurmay Başkanlığımızca tüm çalışmalar da yapıldı" şeklinde konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin caydırıcı gücü, barışın da teminatıdır. Bu caydırıcı gücü test etmeye kimsenin kalkmaması, cüret etmemesi gerekir" ifadelerini kullanan Bakan Davutoğlu, "(Sınır ihlali mi, yoksa seçim manevrası mı) şeklinde yorumlar yapıldığı" yönündeki bir soru üzerine de şunları söyledi:

"Seçimlerle ilgili hiçbir kaygı veya bu anlamda seçim güvenliği konusunda hiçbir mesele yokken, açık bir şekilde elimizde bütün verilerle sınır ihlali yapılmışken, bu olayları seçimle irtibatlandırmak, basiretsizlik ve art niyetliliktir. Biraz daha ileri gidersem, açık söyleyeyim, bunu vatana sadakatle uzlaştırmak mükün değildir ve ihanettir" dedi.

NATO'DAN AÇIK DESTEK

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülen Suriye uçağına ilişkin; "BM Güvenlik Konseyi'ne, BM Genel Kurulu'na ve NATO'ya bir mektupla bildirimlerde bulunduk, gerekli dökümanları verdik. Sınır ihlalinin oluş seyriyle ilgili kapsamlı izahatlarda bulunduk. Daha sonra NATO Genel Sekreteriyle de konuştum. NATO Genel Sekreteri, ittifakın ve bütün müttefiklerin açık desteğini ifade ettiler. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir ittifak üyesi olarak her zaman yanında olduklarını ifade ettiler."

sabah

Son düzenleme:
Back