• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriye savaş uçağı Türkiye tarafından düşürüldü

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.278
1.437
248
Sınır ihlali yapan bir Suriye savaş uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğü açıklandı.

Suriye ’nin Türkiye sınırındaki Keseb kasabası yakınlarında saat 13.00 sularında bir savaş uçağı düştü. TSK, uçağın sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Türkiye tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

AFP'nin bir sivil toplum örgütüne dayandırdığı haberinde, Suriye uçağının Türk uçaksavarları tarafından düşürüldüğünü iddia etti. DHA'ya konuşan yetkililer ise uçağın Türkiye tarafından vurulduğu iddiasını yalanladı. Suriye tarafı, ÖSO güçleri tarafından düşürüldüğü belirtilen savaş uçağının pilotunun, paraşütle atlayarak kurtulduğu ancak nereye indiğinin bilinmediğini belirtildi.

Almayadeen haber sitesi ise, uçağın düşürüldüğü sırada verdiği son dakika haberinde 'Suriye ordusu, Türkiye'nin Yayladağı ilçesinde bazı noktalarda bulunan silahlı grupları vuruyor' iddiasında bulundu.
SINIR KAPISI ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Suriye'de rejim güçlerine karşı savaşan muhalifler, sabah saatlerinde Lazkiye kentine bağlı Keseb Sınır Kapısı'nı ele geçirmişti.
Ensaur'ş Şam, Nusra Cephesi ve Fetih 2'nci Tümeni unsurlarından oluşan birlikler, yaklaşık üç gün süren şiddetli çatışmaların ardından Esad rejiminin elindeki son sınır kapısı olan Keseb Sınır Kapısı'nda kontrolü ele geçirmelerini, tekbir getirip, slogan atarak kutladı.
Muhalifler, sınır kapısı yakınındaki bir binanın çatısındaki Beşar Esad fotoğrafını indirerek yaktı.
Muhaliflerin komutanlarından Abu Muhammed, dün gecen sınır kapısındaki tüm binaları ele geçirdiklerini söyledi. Çatışmalarda muhaliflerden 10 kişinin öldüğünü söyleyen Muhammed; 30 muhalifin de yaralandığını, Keseb bölgesinde çatışmaların sürdüğünü belirtti.

Sınır kapısında birçok binanın kullanılamaz hale geldiği, bazı araçların zarar gördüğü gözlendi.
Bölgeden zaman zaman yükselen çatışma sesleri, Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.

Muhaliflerin sınır kapısını ele geçirmesinin ardından Esad güçlerinin Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırısında yaralananların bir kısmı, Hatay'daki hastanelerde tedavi altına alınmıştı. (dha, aa)
http://www.radikal.com.tr/dunya/turkiye_suriye_sinirinda_savas_ucagi_dustu-1182749

Son düzenleme:
Suriye Dış İşlerinden yetkili: Saldırı, yolsuzluğa batmış ve halkı tarafından istenmeyen Erdoğan'ın başarısızlığının ve iflasının ilanıdır'

Şaka gibi, seçim öncesi savaş senaryosu konuşuluyordu. Bugün Suriye savaş uçağı düşürüldü. :50::50:

ERDOĞAN: PİLOTLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli’nde yaptığı konuşmada, uçağın Türkiye tarafından düşürüldüğünü doğrulayarak, “Suriye uçağı saat 12.15 civarı sınırımızı ihlal etti. F-16’larımız kalktı, bu uçağı vurdu. Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan bundan sonra bizim tokadımız ağır olur. Onun için ben başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere Silahlı Kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı, hava kuvvetlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
DHA savaş uçağının pilotunun, paraşütle atlayarak kurtulduğunu ancak nereye indiğinin bilinmediğini bildirdi.

AFP'nin Suriye İnsan hakları İzleme Örgütü'ne dayandırdığı haberinde, Suriye uçağının Türk uçaksavarları tarafından düşürüldüğü iddia edilmişti. Hizbullah'ın Lübnan'daki yayın organı El Manar televizyonu ise uçağın Türkiye'den atılan iki roketle düşürüldüğünü öne sürmüştü.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26066279.asp

hava sahası ihlal edildiyse yapılması gereken budur heralde
kafalarına göre ihlal etmelerine izin verilemez bence
ama umarım başımıza iş açılmaz

normalde sınır ihlallerine karşı ne yapılıyodu acaba
ona bakarak yorum yapmak lazım aslında

Son düzenleme:
hava sahası ihlal edildiyse yapılması gereken budur heralde
kafalarına göre ihlal etmelerine izin verilemez bence

Yunanistanla defalarca yaşıyoruz biz bunu ama hatta it dalaşı dedikleri tabir var ya ona dönüyor iş, sadece hava sahası ihlaliyse bilemedim :26:

Son düzenleme:
suriyeli uçak sınır ihlali yapınca düşürülmesi insan haklarına aykırı,
suriyeden Türkiyeye bombalar yağınca panik yok öyle mi :47:

Örnekler mesela
$BjadC8fCMAA0ERm.jpg

Yunanistanla defalarca yaşıyoruz biz bunu ama hatta it dalaşı dedikleri tabir var ya ona dönüyor iş, sadece hava sahası ihlaliyse bilemedim :26:

o yüzden mesajı düzelttim zaten
diğer devletlere karşı nası bi prosedür uygulanmış onu bilmek lazım yorumlamak için
şimdi bilgi kirliliği de var
konu hakkında bilgi sahibi olmadığımız için yorum yapmak zor
ama tvde uyarıya uymadığı için düşürüldü yazıyo
umarım bu durum uzayıp sorun haline gelmez

Son düzenleme:
o yüzden mesajı düzelttim zaten
diğer devletlere karşı nası bi prosedür uygulanmış onu bilmek lazım yorumlamak için
şimdi bilgi kirliliği de var
konu hakkında bilgi sahibi olmadığımız için yorum yapmak zor
ama tvde uyarıya uymadığı için düşürüldü yazıyo
umarım bu durum uzayıp sorun haline gelmez

Umarım... İtidalli davranırlar inşallah:ssz:

Türkiye'nin Suriye savaş uçağını düşürmesinin ardından Şam'dan ilk tepkiler gelmeye başladı.

AFP'nin haberine göre, Suriye Türkiye'yi 'aleni saldırganlık'la suçladı. Haberde Suriyeli askeri kaynağın, "Bu (Türkiye Başbakanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın teröristlere destek verdiğinin kanıtıdır" sözlerine yer verildi.

Suriye devlet televizyonuna konuşan Suriyeli askeri kaynaklar, uçağın Lazkiye'deki isyancıları takip ederken Türkiye tarafından düşürüldüğünü belirtti. Suriye ordusundan bir sözcü, pilotun kendini fırlatarak kurtulduğunu söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26067942.asp

Gunler hatta haftalar oncesinden secim yaklastikca boyle bir hamle olacagi soyleniyor ve biliniyordu zaten.
zamanlama oldukca manidar.
Mitingdekuler alkisliyorlar cilginca olasi bir savas oldugunda napacaklar merak konusu.
SUriye dis isleri bakanligi bile olayi cozMus provokasyona gelmeyecegiz diye belirtmis.

"Çok hazin: Niğde'de Kaide askerimizi polisimizi öldürdü; iki gün sonra Türkiye, Kaide ile savaşan Suriye uçağını düşürdü.", demiş Abdüllatif Şener.

Fatih Portakal: ''Başbakan illa savaş istiyorsan (tokadımız ağır olacak diyor) benim adıma konuşma. Seni destekleyen yüzde 50 le git savaşa''

Bir hamle daha kaldi oda son hamleleri.Bilen biliyordur.Bakalim ne zaman olacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırı ihlal eden Suriye uçağını düşürmesine ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i arayarak tebrik etti.

Gül, Türkiye'nin sınırlarını koruma konusundaki azim ve kararlılığının gösterildiğini vurguladı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26068144.asp

Suriye'nin karşılık vereceğini sanmıyorum, onlar da biliyor bu hareketlerin gündemi değiştirmek için olduğunu.

Back