Sürekli yalnız değersiz ve anlaşılmamış hissetmek

lxldurittolxl

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2023
130
14
13
Evliyim eşimle sorunlarım var hayatımda herhangi bir şey kötü gitse bunu bir dostuma arkadaşıma anlatsam ya bir laf sokuyor ya da oh çektiğini belli ediyor. Aslında kıskanılacak bir hayatım yok tam tersi hayatım hep zor geçti ama resmen mutsuzluğuma insanların oh çektiğini mutlu olduğumu istemediğini anlıyorum imaalarından konuşmalarından. Eşimle yaşadığım bir sorundan kaba taslak arkadaşıma bahsettim onun düğünü hiç olmadan evlendi kısa sürdü evliliği de bana diyor ki senin bu gidişle evliliğin bu kadar da sürmez. Ben o boşanırken defalarca yapmayın etmeyin iyi düşündünüz mü istersen biz konuşalım dedim . İnsanlar neden bana böyle davranıyor yumuşak yüzlüyüm diye mi iyi niyetliyim diye mi anlamıyorum. Yoksa zaten normali mi bu ? Kimsenin beni anlamadığını hatta insanların çok acımasız olduğunu düşünmeye başladım. Çok yalnız hissediyorum içimi birine dökmeye kalktığımda daha çok canım yanıyor. Bu bir psikolojik sorun mu ? Neden olur nasıl üstesinden gelebilirim

Etrafta duygusal zekası gelişmiş çok az insan kaldı. Herkes sürekli hinliğe ve kurnazlığa kafa yorduğu için beyinlerini sadece o anlamda besleyebilmişler. Dolayısıyla diğer duygular ve yaşam koşullarına sıra gelince çok geride kaldıklarından herkes potansiyel narsist artık. Yani sorunlu olan aslında sen değilsin, sadece azınlıkta olmak seni bu düşünceye itiyor…

Teşekkür ederim umarım öyledir artık ben mi fazla hassasım diye düşünmeye başladım

Etrafındaki insanlar da senin gibi ince düşünceli yada iyi niyetli olmayabilir ve sen onlardan böyle bir beklenti içine girersen sonunda hata bende mi diye sorarsın. Benimde etrafımda dostum dediğim kişiler vardı ama şimdi yok ve bir arkadaş edinmek düşüncesi geldiğinde bile kendime çıkar onu aklından diyorum biraz bencil olmayı yani çok verici olmamayı ögrenmek lazım. İnsan ama paylaşmak konuşmak istiyor ben yapıodum mesela sonra pişman oluyodum çünkü karşımdakinin beni dinlemek istemediğini düşünüodum ya da başka başka şeyler demek istediğim önce sen kendinle tanış kendini kendin dinle bir başkası sana anlatıomuş gibi seni neyin üzdüğünün asıl sebebini araştır bunun için Adem güneşin kendini affet kitabını tavsiye edebilirim birde Anlattığında Allah'ın seni duyduğuna inanarak O na dök içini eminim bir yerlerden bişeyi vesile edecek rahatlaman için ,eşinle ilgili sorunları bilmediğim için o konuda bişey diyemeyeceğim

Bazen hayatımızda herşey kötü giderken insanların en ufak sözleri bizi rahatsız eder. O zamanlarda daha çok destek ve güzel şeyler duymak isteriz. Karşı tarafa siz iyi niyetinizden hiç ödünç vermemişsiniz ama karşınızdaki insanlar gerçek dostlarınız değil muhtemelen. Sizi gerçekten değer veren kişilere içinizi dökün gerisini boşverin.

O arkadaşım dediğin kişiyle iletişimini koparmak senin hayrına olur canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…