- 4 Ağustos 2023
- 951
- 1.315
- 33
Arkadaşlar 25 yaşında kardeşim var.bu çocuk küçüklükten beri sürekli yalan söylüyor.mesela geçen oyuna para yatırmış.kaç sefer yakalayıp kızdım bu konuda ve bir şey lazımsa benden iste dedim.tamam diyor yok yine sonra aynı şeyleri yapıyor.neden yaptın deyince kızacağımdan korkmuş yada küçüklüğünde yapamamış içinde kalmış ondanmış falan.o sözleri bile yalan.el bebek gül bebek büyüdü.2 yıl okula gitmemiş gidiyorum diye bizi kandırdı vs.yani bu çocuk sürekli yalan ve bahane üretiyor.ben hiç anlamıyorum bu bir hastalık falan mı?psikiyatriye götürdüm ne anlattı bilmiyorum ama bir ilaç yazmış onu kullanacak şimdi ama doktora rica etsekte ben ve annemle konuşmadı.kendisi bir bireymiş ama sürekli yalan söylüyor ne anlattı bilmiyoruz belki doktora bile yalanlarını anlatmış olabilir.benim sorunum şu ben bu çocuğa nasıl davranacağımı artık bilmiyorum.şu yaşa geldi ne okulunu bitirdi ne işe girdi ne bir ehliyet aldı ne askerlik yaptı.yaşıtları çoktan işe girdi evlendi.hiç arkadaşı yok.bütün gün evde oyun oynuyor.pcyi elinden alıyorun telefona sarıyor.babamdan kalan maaşının az kısmını eline bırakıyoruz çünkü bıraksak hepsini oyuna yatırmışlığı var.yine bıraktığımız miktardan 1000 tl oyuna yatırıyor mesela bazen.yakalayınca sinirleniyorum çünkü hiç hayatta bir çabası yok bomboş bir insan.annemle bana bir şey olsa açlıktan duvarları kemirecek duruma gelir.Derdi ne bilmiyorum bu yıl okuldan atılacağı için merkezi puanla yatay geçiş yapmayı deneyecek kabul ederler mi bilmiyorum ama o geçeceği bölümü de okuyacağına inanmıyorum artık sanki bizi oyalayıp sadece tek amacı evde kalmak gibi geliyor.