kışı çok severim ama uçuklarımı sevmiyorum. birkaç kez değişik doktorlara bahsettim ama doğru düzgün bir cevap alamadım. çocuklarımı öpmek istiyorum, tereddüt ediyorum. gerçi eşime yıllardır bulaşmadı. bulaşmayana bulaşmıyor. var mı bu illetten kurtulma yolu?
bağışıklık sistemimin zayıf olduğunu düşünmüyorum aslında, iki çocukla uykusuz, yorgun ve perişan halde gezmeme rağmen hastalanmıyorum çok şükür
ne kullanıyorsunuz? z ile başlayan krem mi?Şu an uçuklu olarak yazıyorum sizeBende de çok sık çıkar, çantamda hep uçuk kremi ile gezerim Takipteyim
büyüğe hiç bulaşmadı (3 yasında) ama diğeri daha bebek. bıktım valla ya. kurtulamam di mi ben şimdi bundanUçuk bir virüstür, ve bir kez kaptıktan sonraömür boyu bünyemizde taşırız. Bağışıklığımızın düştüğü dönemlerde lezyonlar ortaya çıkar. Sizin de bağışıklığınız düşük demekki. Hastalanacak kadar düşmese de virüsü arttıracak kadar düşüyordur bağışıklığınız. Eşinize de bulaşmıştır ancak onun bağışıklığı yüksekse lezyonlar çıkmıyordur. Çocuklarınızı öpmeyin, hpv virüsü bebek ölümlerine bile sebep olabiliyor.
Bağışıklığı kuvvetlendirmek için bala ya da pekmeze öğütülmüş çörek otu karıştırıp her sabah bir kaşık yiyebilirsiniz. Çocuklar çok ufak değilse onlara da yedirebilirsiniz.
ya evet ben de öyle biliyorumBen de surekli ucuk cikaran ve hep ayni yerde cikan biri olarak baya arastrdim bunu. Maalesef bi kere kapmisiz virusu ve bagsklign zayif oldugu donemlerde ve ozellikle stressli oldgmuz donemlerde sık sık cikarmis cocuklarinizi opmeniz tehlikleli diye biliyorum.
zararlı değil mi?uçuk çıkmasına yakın bol asetonlu pamuk bas oraya bi daha orada uçuk çıkmaz
ne kullanıyorsunuz? z ile başlayan krem mi?
ben hamilelikten sonra hep doğal yollara yönelmeye çalıştım, sarımsak ya da buz sürüyorum ama işe başlayınca sarımsakla da gezemem
Bunun tedavisini ben biliyorum kesin çözüm geçer annemde işe yaradı çünkü uçuk çıkmasının sebebi B vitamini eksikliğiymiş anneme doktoru önerdi ve B vitamini hapı verdi , uzun süre annem kullandı sonra bıraktı çünkü aşırı kullanımı da zararlı , kesinlikle dene bunu öyle okuyup geçme , kesin söylüyorum.
bir bakayım teşekkür ederim, besinlerle alsam yeterli olur mu acaba?Bunun tedavisini ben biliyorum kesin çözüm geçer annemde işe yaradı çünkü uçuk çıkmasının sebebi B vitamini eksikliğiymiş anneme doktoru önerdi ve B vitamini hapı verdi , uzun süre annem kullandı sonra bıraktı çünkü aşırı kullanımı da zararlı , kesinlikle dene bunu öyle okuyup geçme , kesin söylüyorum.
tabi ki de illa bir katkısı olur ama hapı kadar olmaz bence zararlı değil sonuçta vitamin hapı korkmana gerek yok , kilo felan yapmıyor ama agız içinde ki yaralar olsun uçuk olsun tek tedavisi B vitamini.bir bakayım teşekkür ederim, besinlerle alsam yeterli olur mu acaba?
onu ancak evdeyken yapabilirim, dudaklarım kalındır, o haliyle bir de ruj sürsem çok komik olurumruj sürün.. kurutuyor..
tamam çok teşekkür ederim. şu an bira mayası tableti kullanıyorum süt yapıyor diye, onda da B vitamini bol miktarda var aslında. siz hangi vitamini kullanıyordunuz?tabi ki de illa bir katkısı olur ama hapı kadar olmaz bence zararlı değil sonuçta vitamin hapı korkmana gerek yok , kilo felan yapmıyor ama agız içinde ki yaralar olsun uçuk olsun tek tedavisi B vitamini.
Malesef, sadece lezyonları önleyebilirsiniz.büyüğe hiç bulaşmadı (3 yasında) ama diğeri daha bebek. bıktım valla ya. kurtulamam di mi ben şimdi bundan
özel olarak B vitamini hapı kullanman lazım hem de düzenli olarak, annem kullanıyordu hap verdi doktor ve baya kullandı onu devam etti şimdi bıraktı , annem de hem ağız yaraları hem de uçuk çok çıkıyordu, B vitamini eksikliğindenmiş bu doktora gittiğinizde anlatın hemen verir zaten hapı bilindik bişey, çekmeyin o illeti gerçekten hem görüntü olarak hem de ağrısı felan çok zor .tamam çok teşekkür ederim. şu an bira mayası tableti kullanıyorum süt yapıyor diye, onda da B vitamini bol miktarda var aslında. siz hangi vitamini kullanıyordunuz?
evet ya iğrenç. çok teşekkür ederim :)özel olarak B vitamini hapı kullanman lazım hem de düzenli olarak, annem kullanıyordu hap verdi doktor ve baya kullandı onu devam etti şimdi bıraktı , annem de hem ağız yaraları hem de uçuk çok çıkıyordu, B vitamini eksikliğindenmiş bu doktora gittiğinizde anlatın hemen verir zaten hapı bilindik bişey, çekmeyin o illeti gerçekten hem görüntü olarak hem de ağrısı felan çok zor .