Sürekli tekrarlayan mantar problemi ne yapicam

Bebyssss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2020
363
267
53
34
Çocuğum olmuyo malum tüp bebek servisine gittim kültür hsg smear birsuru şey istedi dün sıra kültüre geldi bugün enabizdan baktım ve yine bakteri yine candida denilen mantar yıllardir ayni mantar sürekli tekrarliyo o kadar çok fitil kullandım ki artık devlete de gitmicem her seferinde farklı hekim hekim bile yok satjyerler bakiyo artık nasil yok edebilirim su mantarı yaa sizin varmiydi vardiysada nasıl geçti benim kronik olmuş artık

Eklentiler

• Screenshot_2020-08-13-19-12-00-982_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 39
Vajinal mantar da geçmeyen durumlarda eşinize de tedavi uyguluyorlar doktorum pinpon topu gibidir iki es de tedavi edilmezse sürekli bulas olur karşılıklı demişti. Ayni zamanda mantar şekeri çok sevdiği için karbonhidrati beslenmemizde mümkün olduğunda azaltın kefir Yoğurt tuketimini artırın . mantar laktobadil bakterileri azalinca çoğalmaya baslar bu bakterileri içeren solgarvs markalarin eksteleri var alıp içebilirsiniz. Vajinal bölgeyi sadece su ile temizlemek şampuan sabun vs kullanmamak sürekli kuru tutmak ic çamaşırı utuleyip kullanmak bol su içmek yaptığınız şeylerdir zaten

Eşli tedavi yapabilir doktorunuz. Mantardan korunma için de taharet suyuna sirke karıştıranların memnun olduğunu duymuştum

Bende şekeri çok severim çikolata değil sekerli şeyler yerim hamurlu gıdaları da çok tüketiyorum beyaz ekmek mesela onun yerine ne yesem ki probiyotigi duydum şimdi markete gidip Alicam bir sürü bugün eşimin spermiyogrami çıktı gayet iyi benim hormonlarda da bişey çıkmadı mantardan olmuyo demek ki

Tam tahıllı ekmek tuketebilirsiniz

Şimdi dışardan geldim kendime şunları aldım beyaz ekmegide bırakıyorum şekeri de demekki yanlış yaptığım birşeyler var eşimde gelince tahıllı ekmek alsın diyeyim

Eklentiler

• 15974177444112048227168281797340.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 31
  • 15974177637147680900083350098631.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 29
Şimdi dışardan geldim kendime şunları aldım beyaz ekmegide bırakıyorum şekeri de demekki yanlış yaptığım birşeyler var eşimde gelince tahıllı ekmek alsın diyeyim
probolis gbi bisey dimi o ..o iyi gekio die duydum birde çörekotu yagi yaa ben gecen ay olsum mantar yahu gecmek bilmedi sonra gynomax fitil aldm 7 gun kullandm kasinti azaldi suan hala yok smeardede bisi cikmadi daha gostermedm sonucu gostericem gerxide baktgmda yok bisi.her fitil farkli gerçi bu borik asit hikayesi varmış bu sitede denk gelmiştim ama doktora daniş olee kullan ile bisey varmis denemedm suan sessizdeni yatio blmiorm yanliz benim temizlemekten oldu glb cok çişim gelio habire wcde suyla takiliorm her wc ye gttgmde juruluorm ama islak kalio en ici ya deliriorm sonra basladi mantar bende ztn temizlesek dert temizlemesek ztn dert ...doktora anlattm guluo bana ...

Sormayın ya temiz de tutuyorum ama bunyemin kendisinin ürettiği bişey artık yaşam stilimi değiştiriyorum o kazandı yapacak bişey yok

her gün 1-2 bardak maydonoz suyu iç. maydonozu koy içine 1 adet limon sık 2 dakika kaymasın ben ancak böyle yendim. birde bol su tüket vücut atsın

CANDİDA MANTARININ OLUŞUM SEBEPLERİ

1.Uzun süre ve sürekli antibiyotik kullanımı

2.Doğum Kontrol Hapları

3.Diyabet

4.Kanser Tedavisi Görenler

5.Bağışıklık Sistemini Etkileyen Hastalıklar

6.Aşırı stres

CANDİDA MANTARI NASIL GEÇER?

Candida mantarının tedavi edilebilmesi için sadece ilaçlar yeterli değildir. Daha ilerisi ve uzun süreli şekilde sağlıklı olabilmek adına sağlıklı beslenmek ve spor yapmak ilk şart olarak geliyor.

Candida mantarı olan ya da şüphelenen kişinin özellikle uzak durması gereken birtakım besinler vardır. Bu besinler; çikolatalar, şekerlemeler, nişasta içeren ürünler, aşırı şekerli ve gazlı içecekler ve alkol.

Candida mantarının geçmesi için; mantar önleyici besinler tüketilmeli, şeker ve karbonhidrattan uzak durulmalı, bağırsakları destekleyecek besinler tüketmeli, toksin ve alerjenlerden uzak durulmalı.

3 gundur fitil ilacı kullanıyorum öğlen geldi gibi biraz ama şuan yok ama pelvik bölgemde ağrı var neden bilmiyorjm
ne kullanipsun fitil doktor verdi dimi ins gecer ya islak kalmakla alakalidir ya hijyen hijyen ....hijyen yuzunden oldu habire yikadik acaba her çiş yapmada yikamask bu defa kokar dmi ya silip gecsek nasil olur ki eşim dio her çiş sonrasi orasi yikanmaz dio dedm bilir kişi konuştu yahu kokar ozmn hem hijyenik deil ama islak kalinca daha kotu oluo havlu koydum popo havlusu yaptm heheh napim degistirom surekli o yetmio tuvalet kagidi ile ice dogru olan kisminida isliorn birde yaz ayindayiz disari cikinca terlio orasi kilodum islanior terden yine islak oluo ne anlami kaldi gunluk ped koymak lazm ozmnda hava almiyor kış gelsin yaa valaa sicagi ve nemi sevio yaz ayi cok musait ne kadar yikarsak yikayalim

olabilir bağışıklık sistemide olabilir birde florayi bozduk glb surekli wcde suylaa ister istemez vajinal duş gbi oluor oraya degirmek istemesemde sadece genital yikamak istiorm illana vajina icine girior gibi yikamakdan oldu genim en son sonrada bozdum tbi bunyemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…