• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sürekli tekrar eden pişik...

deniz74

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2008
131
1
116
Arkadaslar,

Kızımın 5 ayı yeni bitti.
sadece anne sütü alıyor.

yaklasık 15 gün önce aniden popoda bir ciger gibi kızarıklık basladı.
Ama boyle benek benek kabarık sekilde.
ne denediysem gecse bile aynı günün aksamıdna dahi tekrar ediyor.
yani mesela oglumda bepanten+trsoyd pomat karısımı srüyorum. geciyordu.
bu kez oyle direncli cıktı ki iyi gelmedi.
doktor kortizonlu pomatlardan verdi. travacord. o bile tamamen gecirmedi.
neyse zeytinyagı falan olayı cozduk tam gecti. tekrar basladı.
15 gündür hep gecip tekrar ediyor. yani kortizonlu kremde habire sürülmez. süremiyorum.

daha dogal seylerle devam ediyorum
su anda sadece oksizinc balık yagı kremi+zeytinyagı + unibaby bebek kremi donusumlu kullanıyorum.
Ve altını asla su dısında birseyle temizlemiyorum. buna ramen hep pisik tekrar ediyor.
kaka yapar yapmaz da alıyorum altından. cisli de asla bırakmıyorum.
kullandıgım bez de prima premium.
nedir anlamadım. sadece anne sütü alan bebek boyle olabilir mi?
oglumda katı gıdalara basladıktan sonra baslamıztı pisik. üstelik böyele uzun süren bir durumda hic olmadı 3 sene bez bagladıhgımız halde.
bu nedir anlayamadım.
boyle bir sorun yasayanlar varmı ranızda?
acaba benim yedigim birseye allerjisi mi var?
ben asla hazır gıda asitli icecek almıyorum.
süt ürünlerine mi allerjisi var. ama 5 ay hicbir sorun yoktu ne oldu da böyle oldu anlamadım??

merhaba, benim kızımda da 5 aylıkken dediğiniz gibi ciğer gibi kıpkırmızı bir pişik olmuştu. ve hiçbir şekilde geçirememiştim. ben chicco nun pişik kremini kullanıyordum ama bir faydası olmamıştı. doktorumuz zeytinyağı türü şeylerin doğal ama etkisiz olduğunu ısrarla söyledi.. biz önce travazol ile tedavi ettik.. sonrasında sebamed in pişik kremini her temizlik işleminden sonra uyguladık, bir daha tekrarlamadı. seba med den önce chicco dahil bir kaç krem denemiştim ama hiç bir faydasını görememiştim. kortizonlu kremi evet sadece tedavi esnasında sürmek lazım ki, onu da seba med kremi türü pişik kremini sürdükten sonra üzerine sürerek kullanmak gerekiyor.. bunları zaten denemişsinizdir de bir de sudo cream diye bir krem var bilmem duydunuz mu? özellikle pişik için ve yetişkinlerdeki yatak yaraları için dünya çapında ünlü ve çok etkili bir krem. birkaç sene öncesine kadar türkiyede yoktu, şimdi hemen bütün eczanelerde satılıyor.. denemediyseniz mutlaka öneririm. her defasında bebeğin altını temizledikten sonra bir miktar dağıtın, yeterli oluyor. umarım iyi gelir, geçmiş olsun..

Sonunda çözdük. 3-4 gündür tamamen düzeldi.
doktor altını actıgında bebe sampuanıyla yıkamak mantara cevirir , sakın yıkama dedi.
sanırım mantara cevirmis o bolge. iyilesse bile tekrar etme sebebi buymus.
illa bisey sürmek istiyorsan gülsuyu sür dedi.
ıslak mendille sildim sonrada doktorun dedigi gibi gül suyuyla sildim.
ardından oksizink sürdüm herseferinde.
sonunda tamamen iyilesti.
kabus gibiydi. umarım tekrar etmez bidaha.
su anda oksizink'i sadece gece yatırırken uzun süre altını acamıycaksam sürüyorum.

onun dısındaki zamanlarda unibaby bebek kremi sürüyorum.
o da cok güzel bir krem, nemlendirme özelligi ve kokusu harika.
sudocream denemedim. Evdeki pisik kremlerini bitireyim onu da alır denerim.
Bidaha böyle dirençli bir pisik olmasın da aman aman ha:43:

slm.aranıza yeni katıldım.mesajını okuduğum an mantara dönen bir pişik olduğunu anladım.aynı olay 2 buçuk aylık bebeğimin başına geldi.tekrar etmemesi için kuru tutmalısın,bende sudocrem ve sebamed in ürünlerini kullanıyorum.bebeğimin doktoru alt temizliğini pamukla yapmamı söyledi.bir süre geçene kadar öyle devam ettim ama dış ortamda zor geldiği için ıslak mendillerimi yıkayıp hazır ediyorum o şekil de kullanıyorum.şuan sadece sudocrem ve sabemed krem ile en ufak bi kızarıklığa müdahale ediyorum.şükür bi problemimizkalmadı...

Back