Mesela en basitinden illa çikolata aşeriyorsanız hurma,ceviz, çok az tarçın ve kakaoyu karıştırın, robotla çekip top top hindistan cevizine bandırın biraz ister öyle tüketin ister kurabiye yapıp içine koyun. Gayet tatlı ihtiyacınızı giderir. Çok da leziz. Kuru üzüm de atabilirsiniz. Resmen bomba ama sağlıklı. Az bir şey bile yetiyor. Veya cips falan tüketiyorsanız, kendiniz fırında kesip,yağlayıp, baharatlayıp atmak zor değil aslında. Normal cips 1 paket yetmezken kendiniz yapınca doyurucu oluyor hem. Veya kuruyemişler de hem sağlıklı hem de tok tutucu. Yemek yapmak zaten kolay. Genel mantık aynı yağ, soğan, domates veya salça, sebze koy, et koyacaksan koy, su tuz hadi güle güle. Ya da sote yap gitsin. Pilav keza, yıka yağ koy, şehriyeydi pirinçti kavur, kaynar su, tuz, limon hadi kapat gitsin. Kolay kolay bir sürü tarifler de var. Canınız bir şey yapmak istemedi mi hemen bir tarhana çorbası şipşak. E hiç olmadı şöyle lezzetli bir salata bile yeter aslında. Ne bileyim temizlenmiş balık al at fırına azıcık domates soğan doğra biraz tuz baharat. Isteyince bırakabilirsiniz bence dışarıdan yemeyi. Hele eskiden o bütün gün üstü açık duran yemekleri nasıl onca paralar verip yemişim diyorum. Aslında okul döneminde alışkanlık oldu bende bu. Ev uzak diye hep dışarıdan yediydim. Sonra sonra bırakabildim.