• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli rüya görmek :(((

Meryemdss

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
486
214
23
36
Arkadaşlar günaydın daha öncekı konularımda ailevi sıkıntılarımdan bahsetmiştim biraz onla alakası varmı bilmiyorum ama uzun suredir hergun rüya görüyorum artık uyandığım zaman başım agrımıs sekılde uyanıyorum karışık oluyo genelde ve hepsini hatırlıyorum bebegım var henüz 3 aylık gece emzirıyorum belkı kesik kesik uyuduğum ıcındır ama 5 dk dalsam bile o zaman bıle rüya göruyorum zaten stresli Bı yaşantım var bırde bu rüyalar sabah kalktığımda beynimi taş gibi agırlastırıyo psikolojik bişeymidırkı

Çok kafanıza taktıysanız sürekli görmeniz normal, stres yapmayın.

Rüya görmek olabilecek en sağlıklı durum. Ancak çoğunu hatırlamayız.
Stres altındaysanız daha yoğun bir şekilde rüya görürsünüz bu da normal.
Sankı sabaha kadar görüyorum sanıyorum başım suan bıle cok ağrıyor ınsalah gecıci bi durum dur artık kendimi kendinin doktoru olmam lazım

Ben Ben Ben. vatan aile ozelminden dolay8 cok fazla goruyorum ve col bunaldim:( uyandigimda gerceklere uyaniyorum cunku

Sankı sabaha kadar görüyorum sanıyorum başım suan bıle cok ağrıyor ınsalah gecıci bi durum dur artık kendimi kendinin doktoru olmam lazım

Siz sakinleşmeye başlar ya da stres bir iekilde ortadan kalkarsa gördüğünüz rüyaları unutursunuz.
Şu an muhtemelen srres kaynaklı olarak beyniniz çok fazla işlem yapmak zorunda kalıyor ve salgılarının düzeyi değmiş. Bu yüzden gördüğünüz şeyleri hatırlıyor ve yorgun hissediyorsunuz.
Sakinleşmeye oluruna bırakmaya ya da düşünmemeye çalışın.
Yatmadan önce kitap okımak iyi geliyor bana. Günün stresinden uzaklaşıyorum.

Siz sakinleşmeye başlar ya da stres bir iekilde ortadan kalkarsa gördüğünüz rüyaları unutursunuz.
Şu an muhtemelen srres kaynaklı olarak beyniniz çok fazla işlem yapmak zorunda kalıyor ve salgılarının düzeyi değmiş. Bu yüzden gördüğünüz şeyleri hatırlıyor ve yorgun hissediyorsunuz.
Sakinleşmeye oluruna bırakmaya ya da düşünmemeye çalışın.
Yatmadan önce kitap okımak iyi geliyor bana. Günün stresinden uzaklaşıyorum.
Anlıyorum canım birazda sosyal hayatım kalmadım alaha Şükürler ve bebegin var oda bıraz etkiliyor keske zamanımız olsada okusam kitap fılan genelde bos zamanlarımda uyuyorum yorgun oldugum ıcın

Bildiğim kadarıyla herkes rüya görüyor uyku esnasında ama rüyaları hatırlamak uykunun derinliği ile ilgili bir durum. Bebek daha küçük belki içgüdüsel olarak sürekli tetikte olduğunuz için çok derin uyumuyorsunuzdur.

Bildiğim kadarıyla herkes rüya görüyor uyku esnasında ama rüyaları hatırlamak uykunun derinliği ile ilgili bir durum. Bebek daha küçük belki içgüdüsel olarak sürekli tetikte olduğunuz için çok derin uyumuyorsunuzdur.
Dogumdan sonra olmaya basladı eskiden bu kadar yoğun degıldı zaten ınsalah gecıci bı durumdur emzırdıgın ıcın ilaçta alamıyorum :((

Başınızı ağrıtan rüyalar değil kalitesiz uyku..
Ben de yaşadım yaşıyorum o durumu. Malesef bebek biraz büyüyüp deliksiz uykuya geçmeden size bize rahat uyku yok :)

Arkadaşlar günaydın daha öncekı konularımda ailevi sıkıntılarımdan bahsetmiştim biraz onla alakası varmı bilmiyorum ama uzun suredir hergun rüya görüyorum artık uyandığım zaman başım agrımıs sekılde uyanıyorum karışık oluyo genelde ve hepsini hatırlıyorum bebegım var henüz 3 aylık gece emzirıyorum belkı kesik kesik uyuduğum ıcındır ama 5 dk dalsam bile o zaman bıle rüya göruyorum zaten stresli Bı yaşantım var bırde bu rüyalar sabah kalktığımda beynimi taş gibi agırlastırıyo psikolojik bişeymidırkı

insanın 3 aylık bebeği varsa zaten belli belirsiz uyuyordur, uyan uykuya dal döngüleri yüzünden rüya görüyorsundur, başının taş gibi olmasıda rüyalardan değil bence, uykusuzluktan, yani ailevi sorunlarını bilmiyorum ama, sorun yaratan insanlardan uzaklaşarak stres seviyeni düşürmen faydalı olabilir, daha çok bebeğine odaklan, onunla sen dışında dünyada kimse yokmuş gibi, bence bu ikinize de iyi gelebilir

bende hep görürüm rüya ve çok seviyorum rüya görmeyi, bi insan nasıl rüya görmeden uyur die düşünüyorum bazen çok sıkıcı çünkü :) sen yorgun kalıyorsun gün içinde o yüzden sanırım dinlenemiyorsun

derin uykuya geçmediğin için rüyalarını bu kadar hatırlıyor olabilirsin belki... rüya uykunun her aşamasında görülmüyor çünkü. uyku bozukluğu poliklinikleri var, çok şikayetçi isen bir git istersen

Başınızı ağrıtan rüya görmeniz değil bence, uykunuzun çok kalitesiz olması.

Rüya gördüğümüzün bilincinde olmamız için, rüya sırasında uyanmamız gerekiyor. Siz çok rüya gördüğünüzü düşünüyorsanız, demekki uykunuz sık sık bölünüyor.

Bir doktora danışın. Gece ağır şeyler yemeyin, bebiş içinde mahsuru yok papatya, melisa çayları daha huzurlu uyumanızı sağlıyabilir.

Ben rüya görmeyi seviyorum. Görmediğim günler uyumamışım dalmamışım gibi hissediyorum.

Ama rüyaları hatırlamak istemiyorsanız uyanır uyanmaz (rüyayı aklınıza getirdiğiniz ilk anda) yüksek sesle şarkı söyleyin saçma sapan birşeyler sorun etrafınızdakilere, bebeğinizle konuşun.
Eğer o ilk 10 saniyede bunları yaparsanız günün devamında rüyayı hatırlamazsınız.

Rüya görmek gayet doğal birşey. Baş ağrıların da kesik kesik uyuduğun için rüya görmekle alakası yok. Yeteri kadar dinlenemiyorsun malesef o yüzden sürekli bir baş ağrısı ve halsizlik oluyordur..

Korkuçlu rüyalar mı, değilse neden dert ediyorsunuz. Ben çok severim rüyalarımı. Maşallah diyeyim kendime, aksiyon bilimkurgu romantik komedi tadındadır rüyalarım.

Merhaba.

Uzun süre uykusuz kalıp ilk fırsatta uyuduğumuz zaman direk REM (rüya gördüğümüz uyku evresi ) evresine gireriz. Dolayısıyla hemen rüya görürüz. Rüyaları hatırlamamız kalitesiz bir REM evresi uyuduğumuzu gösterir. Rüyalar bilinçaltının bu evrede boşaltılmasıdır aslında. Zihniniz çok dolu muhtemelen. Zamanla uykunuz düzeldikçe rüyalar azalacaktır.

Bu arada uyku teknisyeniyim:)

Sevgiler :KK200:

Back
X