• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sürekli kusma problemi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

boncukinci

Taze ve acemi anne
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2014
127
29
33
Arkadaşlar 2 aylık bebeğim var. Sürekli emmek istiyor. Zorla memeden çekince çok ağlıyor. Elini emiyor. Eğer çekmezsem o kadar çok emiyor ki kendi üstü bizim üstümüz her yer kusmuk oluyor. Kusmasi icin kilo almasi normal olduğu sürece bişey yapmiyoruz dedi doktor. Doyduğunu anlamıyor galiba. Sizin bebeğiniz de böyle mi? Doydugunu anlamaz mi bebekler? Yada nasıl öğrenebilir?

Bebeğinize meme terbiyesi vermelisiniz, meme emme saatleri olmalı.
Bebek memeyi oyalanma araçı olarak görüyor sürekli meme verirseniz.
Ayrıca sürekli meme verip böyle kusması reflü olmasına neden olabilir.

Yalancı meme almıyor. Surekli emiyor ve iki çekip bırakmıyor. Aç gibi emiyor. Vermeyince ağlıyor. Meme terbiyesi nasıl verilir bilmiyorum

Benim bebeğimde 2 aylık ve aynı anlattığınız gibi.. Ben çocuk doktoruyla yetinmeyip çocuk gastreontoloğuna da götürdüm. Bana bebeğimin reflü olduğunu ancak reflü ve reflü hastalıpının farklı şeyler olduğunu söyledi. Kilo alımı normalse ama buna rağmen kusuyorsa mide kapakçığı henüz kapanmadığı için reflü deniyormuş ve bana kesinlikle ilaç fikan kullanmıcakdın dedi. Zamanla mide kapakçığı kası güçlenicek ve geçicek dedi. Malesef o kadar ağlıyolarki meme terbiyesi filan verilemiyo. Kustukları için tekrar istiyolar emdikleri için kusuyolar. Tam bir kısır döngü. Sizi anlıyorum sürekli kıyafet değiştiriyoruz bizde .. Geçicek Allah başka dert vermesin

Benim bebeğimde 2 aylık ve aynı anlattığınız gibi.. Ben çocuk doktoruyla yetinmeyip çocuk gastreontoloğuna da götürdüm. Bana bebeğimin reflü olduğunu ancak reflü ve reflü hastalıpının farklı şeyler olduğunu söyledi. Kilo alımı normalse ama buna rağmen kusuyorsa mide kapakçığı henüz kapanmadığı için reflü deniyormuş ve bana kesinlikle ilaç fikan kullanmıcakdın dedi. Zamanla mide kapakçığı kası güçlenicek ve geçicek dedi. Malesef o kadar ağlıyolarki meme terbiyesi filan verilemiyo. Kustukları için tekrar istiyolar emdikleri için kusuyolar. Tam bir kısır döngü. Sizi anlıyorum sürekli kıyafet değiştiriyoruz bizde .. Geçicek Allah başka dert vermesin
çok geçmiş olsun. Ben şimdi yalancı memeye alıştırmaya çalışıyorum. . Bazen gece uyumaya yakın tok olmasına rağmen meme istiyordu. Yeni adeti elini emiyordu. Ben de yalancı vermeye başladım. Ama verince öguruyoro_Odediğiniz gibi tek derdimiz bu olsun

sizin için zor olsa da izin verin istediği kadar emsin, bu onun için en iyisi.. ayrıca siz vermedikçe her an çekeceksiniz korkusuyla daha çok yapışır memeye.. merak etmeyin zamanla emme işini bir düzene oturtacaktır..

emzirirken tam yatırmayın hafif dik tutun, emmesi bittikten sonra da hemen yatırmayın, yatırmanız gerekiyorsa belden yukarısına hafif bir destekle eğim verin ve yan yatırın.. penye önlüklerden kullanın, önlük değiştirmek üst değiştirmekten kolaydır..

sevgiler..

Benim de bir aylık bebeğimde aynı sorun var...
Sürekli kusuyor emdiğini olduğu gibi hem de, sürekli emmek istiyoor beş dk sonra bıkıyor kusuyor..
Bugün emzik verdim..inş düzelir, ikİ üç saatte emzirmeye başladım, sarılık olduğu için gak dese meme guk dese meme veriyordum, sütüm de az gelsin diye çok sık emziriyrdum...şaştım kaldımmm

Bence 1 aylık bebek için 3 saat uzun bir süre. Bizim 2 ay doldu 3. Aya girdik ama en fazla 2.5 saat durabiliyor. Üstelik anne sütü mamadan hızlı sindiriliyor. Hem sariligi da varmış 2 saati geçirmeseniz iyi olur

Back