• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli huzursuz, yorgun hissetme

cecehen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2022
180
242
33
Merhabalar herkese.

Sizden doktora git gibi bir tavsiye değil daha farklı tavsiyeler beklediğim için yazıyorum bunu. Çünkü gitmediğim doktor kalmadı, fonksiyonelci doktorlardan tutun devletteki doktorlara kadar.

Yaşım 26, 3 ay sonra 27 olacağım. Demir seviyem hep düşük, arada serum taktırıyorum 1-2 ay beni idare ediyor. Onun dışında değerlerimde sorun yok arada D vitaminim düşer onu da takviyelerle destekler normal hale getiririm. Çocukluğumdan beri midemle ilgili çok hastalık geçirdim, çok kilo verdim çok az kilo aldım. 170 boyunda 50 kiloyum, geçen yaz 46 kiloydum mesela. Kalp kapakçığımda sarkma var onun için de 10 yıldır kalp ilacı kullanıyorum. Panik atak geçirdim, evden çıkarmayacak kadar ağırdı ama çok şükür 20 yaşımda atlattım ama tabii ki pek çoğumuz gibi endişeli, anksiyeteli bir yapım var.

Benim sorunum şu, ne yaparsam yapayım kendimi çok ama çok halsiz hissediyorum. Annemle babam hep şikayet eder "şu evde hiç genç kız varmış gibi hissetmiyoruz" diye. Hatta bazen kavga bile ederler benimle biraz kendine gel biraz canlan diye. Ama benim yapmak istediğim tek şey oturmak veya uyumak. Elimde kolumda hiç güç yok sanki. Yazlıktayız, mis gibi denizimiz var inip girmiyorum bile çünkü o yorgunluk hissini sevmiyorum. Çabuk yoruluyorum, nefes nefese kalıyorum. Hayatımda hiç spor yapmadım, nefret ediyorum spor yapmaktan çünkü yoruluyorum :) Herkes diyor spor yaptım kendime geldim daha enerjiğim bende sanki hiç öyle olmuyor.

Benim gibi olanlar, bu durumu spor yaparak ya da başka bir şeye başlayarak çözen var mı acaba?

Şuan kan değerleriniz normalse, kalbinizle ilgili bir durumdan kaynaklı yorgunluk yaşıyor olabilir misiniz? Ya da psikolojik yorgunluk?

dr hasan hüsnü hocayı takip etmeyi önerebilirim. instagramdan

Öncelikle o evden cıkmalısın evde otur otur olmaz aynı döngüye devam edersin arkadasın varmı oralarda cık dışarı yürüyüş yapın çay bahce sine gidin açık havada otur denize girmeyi sevmiyor olabilirsin ama sabah erken kalkıp sahilde yürüyebilir sin akşamları bahce izde kapınızın önünde oturun sohbet acık hava cok iyi geliyor hobi edinebilir sin bulunduğun yerde kurslar varsa katılabilir sin halkeğitimin ücretsiz kursları oluyor e devletten bakabilir sin e yaygın yaz Google giriş yap bak ordan bulunduğun bölgede varmı

Şuan kan değerleriniz normalse, kalbinizle ilgili bir durumdan kaynaklı yorgunluk yaşıyor olabilir misiniz? Ya da psikolojik yorgunluk?
Kalbimdeki durum cok buyuk bir sey degil bildigim kadariyla. Ama cok kucuk cocukken bile ilkokulda asla arkadaslarimla top oynamazdim korkardim hareket etmezdim hicbir sporla aktiviteyle ugrasmadim acaba artik vucudum bana bir sinyal mi veriyor diyorum. Cok sukur psikolojik buyuk bi sikintim yok, herkesin gunluk hayatta karsilastigi can sikan durumlar disinda kafama taktigim bir sey yok ama su an bile mesela yataga gectim oyle yaziyorum bunlari :(

Öncelikle o evden cıkmalısın evde otur otur olmaz aynı döngüye devam edersin arkadasın varmı oralarda cık dışarı yürüyüş yapın çay bahce sine gidin açık havada otur denize girmeyi sevmiyor olabilirsin ama sabah erken kalkıp sahilde yürüyebilir sin akşamları bahce izde kapınızın önünde oturun sohbet acık hava cok iyi geliyor hobi edinebilir sin bulunduğun yerde kurslar varsa katılabilir sin halkeğitimin ücretsiz kursları oluyor e devletten bakabilir sin e yaygın yaz Google giriş yap bak ordan bulunduğun bölgede varmı
Kesinlike haklisinuz buna bir sekilde baslamam lazim bir de evden calisiyorum ofise falan gitsem insan icine ciksam belki kendime gelirdim

B12 ve D vitamini Demir vs. bunun gibi vitaminler kullanın her gün düzenli tansiyonunuzu ölçün yazın. Umarım normale dönersiniz

Yemek yiyin can gelsin ☺️
Her gün bir tatlı kaşığı bal, zencefil zerdeçal karıştırıp yiyin mesela ya da harnup pekmezi yiyin bir kaşık, sonra bol kuru Yemişli kahvaltı yapın, sabah erkenden çıkın bir şeyi bahane edin mesela en basitinden ekmek almaya kendiniz gidin. Arkadaşlarınız varsa onlarla gezin. Sabahları kahvaltıdan sonra denize gidin, ya da bu vakitlerde denize gidin. Yapılacak çok şey var, anneniz babanız dinamikse onlarla yüzmeye gidin. Akşam 9-10 gibi sahilde bir tur atın.
Güçlüyüm sağlıklıyım deyip kendinize bir plan yapıp harekete geçmeniz lazım. Evde durdukça insan küflenmiş gibi olur harabeye döner..

Yemek yiyin can gelsin ☺️
Her gün bir tatlı kaşığı bal, zencefil zerdeçal karıştırıp yiyin mesela ya da harnup pekmezi yiyin bir kaşık, sonra bol kuru Yemişli kahvaltı yapın, sabah erkenden çıkın bir şeyi bahane edin mesela en basitinden ekmek almaya kendiniz gidin. Arkadaşlarınız varsa onlarla gezin. Sabahları kahvaltıdan sonra denize gidin, ya da bu vakitlerde denize gidin. Yapılacak çok şey var, anneniz babanız dinamikse onlarla yüzmeye gidin. Akşam 9-10 gibi sahilde bir tur atın.
Güçlüyüm sağlıklıyım deyip kendinize bir plan yapıp harekete geçmeniz lazım. Evde durdukça insan küflenmiş gibi olur harabeye döner..
Cok sag olun haklisiniz sabahlari belki onlari yersem istahim da acilabilir :) cok tesekkur ediyorum aksam ustu denize indim simdiden iyi geldi bir program yapip uymaya calisacagim

Ben gecen sene Eylül gibi gittim nakış kursuna yazıldım hiçde anlamam işte can sıkıntısı evde daralıyorum DİE gittim Bi iyi geldi hem el işi yaptık hem dedikodu her ay Bi yemek kahvaltı Bi sosyallik 😃cok eğlendik kursa gelenlerin yarısı benim gibiydi sıkılıp sosyallik için gelmişler yani

Back