• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli hastayımmmm

hepsine baktırdım canım hepsi normal.çok saol yinede.
Ben de hastanede 3 defa ölçtürdüğümde normal diyorlar ama hastane mineral ve b1,b2, d vitaminlerine bakmıyor genelde. ben de eksik olan selenyum, b1, b2 çıktı . Bu mineral ve vitamin eksikliği önemli .Ablamda sedef hastalığı var o bile vitamin mineral eksikliklerini tedavi edince çok çok çok düzeldi. 10 yıl sedef tedavisi için ağır ilaçlar kullanıyordu bu kadar rahatlatmamıştı. Ve hiçbir doktor da bu değerlerine bakmadı. O yüzden siz bu değerlere baktırın derim. ( Tabi benim dediğim değerlere de bakıldıysa mesaj kalabalığından dolayı kusura bakmayın. Ancak ben 1 aydır kullanıyorum. Önceden aşırı halsizlik kronik yorgunluk halleri ve ayda en az 2 kere hasta oluyordum. Artık iş yerine geç gittimde falan hastalandım halsizim demeye utanır hale geldim. çok şükür 1 aydır iyiyim. İnş siz de kurtulursunuz.

Ben de hastanede 3 defa ölçtürdüğümde normal diyorlar ama hastane mineral ve b1,b2, d vitaminlerine bakmıyor genelde. ben de eksik olan selenyum, b1, b2 çıktı . Bu mineral ve vitamin eksikliği önemli .Ablamda sedef hastalığı var o bile vitamin mineral eksikliklerini tedavi edince çok çok çok düzeldi. 10 yıl sedef tedavisi için ağır ilaçlar kullanıyordu bu kadar rahatlatmamıştı. Ve hiçbir doktor da bu değerlerine bakmadı. O yüzden siz bu değerlere baktırın derim. ( Tabi benim dediğim değerlere de bakıldıysa mesaj kalabalığından dolayı kusura bakmayın. Ancak ben 1 aydır kullanıyorum. Önceden aşırı halsizlik kronik yorgunluk halleri ve ayda en az 2 kere hasta oluyordum. Artık iş yerine geç gittimde falan hastalandım halsizim demeye utanır hale geldim. çok şükür 1 aydır iyiyim. İnş siz de kurtulursunuz.
Canım yıldan yıla annelerin yanına gidince özel hastaneye gidiyorum dahiliye bölümüne tam kan sayımı istiyorum.valla neye bakıp neye bakmıyorlar tam bilmiyorum.ama değerlerin normal diyorlar hep.selenyumu duymamıştım hiç mesela.

Biyotin, Vitamin C, magnezyum , vitamin B1 , vitamin B2, çinko, selenyum ,vitamin B6 ,vitamin E ,folik asit e bakıyorlar bu kalemle
mesela selenyum eksikliği
Vücudunuzda sıklıkla enfeksiyon, yorgunluk, kas atrofisi ve kalp hastalıklarına yol açabilen Selenyum eksikliği var gibi görünüyor.
Magnezyum için: vücudunuzda, iştah kaybı, bulantı, yorgunluk, halsizlik, kas krampları, tansiyon baş ağrısı, anormal kalp ritimleri, ve osteoporoz gibi etkilere yol açabilen magnezyum eksikliği var gibi görünüyor. Yüksek kalsiyum alımı ve Vitamin D ile günlük besinlerin alımı magnezyum emiliminde azalma ve olası eksikliğine neden olur. Magnezyum eksikliği, vitamin B1 in aktif formuna dönüşünde kullanılan magnezyum olarak vitamin B1 eksikliğine neden olur.Bu konuda Magnezyum veya Vitamin B1 içeren gıda takviyeleri kullanabilirsiniz.
B1 için : Vücudunuzda, yorgunluk, sinirlilik, zayıf konsantrasyon, abdominal rahatsızlık, ve sonunda şişme, karıncalanma, eller ve ayaklarda yanma hissi, kas ağrısı, kas güçsüzlüğü ve kafa karışıklığı(beriberi) ye neden olabilen Vitamin B1 eksikliği var gibi görünüyor. Magnezyum eksikliği, Vitamin B1 i aktif formuna dönüştüren Vitamin B1 eksikliğine neden olabilir.Bu konuda Magnezyum veya Vitamin B1 içeren gıda takviyesi kullanabilirsiniz.
B2için :Vücudunuzda, yorgunluk, sindirim problemleri, ağız çevresinde çatlak ve yaralar, dil kızarıklığı ve enflamasyon ve hatta seboreik dermatit(genellikle burun,dudaklar ve kulak çevresinde) gibi etkilere neden olabilen vitamin B2 eksikliği var gibi görünüyor.Bu konuda Vitamin B2 içeren gıda takviyesi kullanabilirsiniz.

Belirtilerden bahsediyor. Ve benim birbirine bağlamadığım sorunların bile bunlardan kaynaklandığını öğrendim. Çok şaşırdım. Şimdi gayet toparlıyorum. Bi deneyin en azından tam kan sayımında bunlara bakılıyor mu onu araştırın derim.

Nasıl bişey canım
Ahmet marankinin kürü YouTube dan bakabilirsin , Bende zirt Pirt hastalaniyorum , bünyem çok zayıf hatta o kadarki astıma çevirdi, geçen yıl yaptım kürü ve sürekli içtim herhalde hayatımda hastalıksız geçirdiğim şık kışı yaşadım geçen yıl. Bu yıl yine yaptım fakat çok kötü koktuğu için içemedim bugün yarın derken kaldı şimdi ise eziyetini çekiyorum, öksürmekden çiğerlerim sökülüyor

Alerjik nezle olmayasin. Benim de böyle geçmeyen gribim vardı. Meğerse alerjik nezleymisim. O geçmez, günlük ilacı var alınca şikayetin kalmıyor. Doktora gidip anlat, alerjik nezle olabilir mi de hatta. Ben de yok yere uzun zaman surunmustum. Geçer diye bekleme, benim alerjik bünyem yok deme. Bende de 30 dan sonra çıktı.

Ahmet marankinin kürü YouTube dan bakabilirsin , Bende zirt Pirt hastalaniyorum , bünyem çok zayıf hatta o kadarki astıma çevirdi, geçen yıl yaptım kürü ve sürekli içtim herhalde hayatımda hastalıksız geçirdiğim şık kışı yaşadım geçen yıl. Bu yıl yine yaptım fakat çok kötü koktuğu için içemedim bugün yarın derken kaldı şimdi ise eziyetini çekiyorum, öksürmekden çiğerlerim sökülüyor
Ah ah öksürük dedimi tüylerim ürperiyor o derece

Alerjik nezle olmayasin. Benim de böyle geçmeyen gribim vardı. Meğerse alerjik nezleymisim. O geçmez, günlük ilacı var alınca şikayetin kalmıyor. Doktora gidip anlat, alerjik nezle olabilir mi de hatta. Ben de yok yere uzun zaman surunmustum. Geçer diye bekleme, benim alerjik bünyem yok deme. Bende de 30 dan sonra çıktı.
Ailede var canım kardeşim alerjik nezle.ama benim halsizlik göğüs ağrısı filanda oluyo.genetik zaten olma ihtimalim var.

Bende çook fazla hasta olurum birazda hastalık hastası oldum tabii. Yeterli beslenme en iyisi .çğnkü vitaminsizim ve en ufak bir hastalık bile vücut direncimi tamamen düşürüyor

kızlar evet kıştan yaza kadar sürekli hastaydım.ya boğazım şişti ya grip oldum.aylarca öksürdüm.ama abartmıyorum kış boyu hastaydım.çevreme bakıyorum eltim var mesela bir sefer grip olmadı maşşallah.ben sürekli sürünüyorum resmen hastalıktan.iki tane çocuğum var bide bu halde onlara bakıyorum.dün tam ne güzel oruç tutcaz diye seviniyorum.hoooop yine hastalandım.boğazım yanıyo öksürük burnum akıyo.yaz geldi ben hala hastayım.benim gibi böyle çok hastalanan var mı.bi ben mi böyleyim.doktora gittim.antibiyotikle bile zor atlatıyorum.şimdi de akne tedavisi görüyorum onun için antibiyotikte kullanamıyorum.bitkisel hiçbirşey geçirmiyor.yada hastalanmamak için ne yapmam lazım:KK42:
öncelikle iyi beslenmelisin. et süt meyve kuruyemiş türlerini bol tüket.bagısıklık sistemin zayıfmıs diğerlerine göre.seni üzen seyler varsa onlarla barıs kafana takılmasın. bol bol c vitamini al hasta olmadan.
üsütme ceyranda kalma terleyip üsüme.

antibiyotikler bagırsaklardaki bakterileri öldürüyor gripte nezlede zaten içilmez bogaz iltihaplarında ise içilir ama sürekli aynı saatte alman gerek sabah aksam .

bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için sağlıklı beslenip her gün yeterli uykunuzu almanız gerekiyor. Her insan için bunlar farklı olabilir. Sağlıklı beslendiğinizi düşünüyorsanız bir diyetisyenden yardım isteyebilirsiniz.

Çok kalın giyinirim demişsiniz. Ben de tam acaba kendini terletecek kadar sıcak tutanlardan mısınızdır diye yorum yapacaktım. Kendiniz söylemişsiniz. Bizim toplumda soğuk fobisi var galiba. Kendilerini de çocuklarını da kat kat giydirirler. Bu kadar kat giymeyin. Gereksiz yere terlemeyin yani. O ter vücutta kuruyunca, veya terliyken biraz serinliğe maruz kalınca hasta oluyor millet. Ben yurtdışındayım, millet klima+ventilatorle, bir de neredeyse çıplak yatırır bebelerini, bebeler taş gibi maşallah. Bizim kadar hastalık yok. Vücudu çok üşütmek kadar, çok sıcak tutmak da hata. Biraz kendinizi serinliğe alıştırın.

öncelikle iyi beslenmelisin. et süt meyve kuruyemiş türlerini bol tüket.bagısıklık sistemin zayıfmıs diğerlerine göre.seni üzen seyler varsa onlarla barıs kafana takılmasın. bol bol c vitamini al hasta olmadan.
üsütme ceyranda kalma terleyip üsüme.

antibiyotikler bagırsaklardaki bakterileri öldürüyor gripte nezlede zaten içilmez bogaz iltihaplarında ise içilir ama sürekli aynı saatte alman gerek sabah aksam .
Canım beslenmeme çok dikkat ederim.bu dediklerinin hepsini fazlasıyla yiyorum.iştahım da yerindedir şükür.ama neden bende çözemedim.bazı vücutlar vitaminleride bünyeden atarmış benimki de öyle sanırım.

Çok kalın giyinirim demişsiniz. Ben de tam acaba kendini terletecek kadar sıcak tutanlardan mısınızdır diye yorum yapacaktım. Kendiniz söylemişsiniz. Bizim toplumda soğuk fobisi var galiba. Kendilerini de çocuklarını da kat kat giydirirler. Bu kadar kat giymeyin. Gereksiz yere terlemeyin yani. O ter vücutta kuruyunca, veya terliyken biraz serinliğe maruz kalınca hasta oluyor millet. Ben yurtdışındayım, millet klima+ventilatorle, bir de neredeyse çıplak yatırır bebelerini, bebeler taş gibi maşallah. Bizim kadar hastalık yok. Vücudu çok üşütmek kadar, çok sıcak tutmak da hata. Biraz kendinizi serinliğe alıştırın.
Evet çocukları da çok giydiriyoz ve çok esirgiyoz onlarda sürekli hasta.

Eki Görüntüle 2009937

Bende aynı senın gibiydim gittiğim doktor bana bir vitamin takviyesi verdi. Ciddi anlamda beni kendime getirdi. Vitaminin dışında içinde Resveratrol-Ginseng- Koenzim Q10 var. Doktorun söylediğine göre hücre yeniliyormuş... sana da faydası olur belki..

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşim de senin gibiydi. Doktor sonunda, çok hastalandın sen bu sene sinüslerin iltihaplanmış olabilir dedi ve dediği çıktı tedavi oldu. Bekliyoruz bakalım hasta olmazsa atlattık demektir.

Back