- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
- Konu Sahibi iremerve1990
-
Nasıl bişey canımSarımsak limon kürünü tavsiye ediyorum çok faydasını gördüm
Beslenmeme dikkat ederim çok zayıf da değilim.bitek suyu az içerim.artık ondan diye düşünmeye başladım.Ben varım kış gireliden beri hastayım. iki üç gün biraz iyi sonra gene kötü oluyorum. Özellikle son iki aydır iyice abarttı bir türlü geçmeyen sürekli tekrarlayan bir faranjitim var. Bünyem zayıf yalnız benim ondan olduğunu düşünüyorum, sizin de belki öyledir. çaresi olan varsa ben de takip edeyim bari.
Daha önce faranjit geçirdim.bide sinüzit var bende.Kronik farenjitiniz olabilir bir baktırın derim.
Yalnız değilmişimMaalesef ben de aynı durumdayım
Hadi yaa.eskidende hasta olurdum da bu kadar değil.bu sene süründüm resmen.Bende sizin gibiydim. Beslenmeme dikkat etneyi biraktigimda(saka degil is yeri sartlarindan dolayi olusan bir durum) bikere bile hasta olmadim. Baska birsey icin doktora gittigimde bu durumu anlattim. vucut bu sekilde bağışıklık kazanip daha direncli oluyormus
Bizdede soğuğa yiğitlik olmaz derlerBizim oralarda "Soğuğa delikanlılık olmaz" derler, benim de uyduğum bir düsturdur.
Köy öğretmeniyim, sürekli hasta çocuklarla iç içe, hiçbir zaman düzgün ısınmayan buz gibi bir okulda görev yapıyorum. Yalnız yaşayan biri olarak hasta olduğumda sürüm sürüm sürünüyorum resmen. Bu korku beni sağlıklı tutuyor diyebilirim.
Sürekli kalın giyinirim. Bu yıl neredeyse Ekim başında giydim kalın tabanlı (zeminden soğuk geçirmeyen) dağ botlarımı, hala da çıkartabilmiş değilim. Kazak-pantolon altına içlik giymek günlük rutinim oluyor kışları.
Bu kış bir veya iki kez kırgınlık hissettim, ağrı kesici ateş düşürücü bir şeyler içtim birkaç gün, bol bol da duş alınca atlattım gitti. Normal şartlarda çok nadir ilaç alırım.
Bu arada kesinlikle düzenli beslenen bir insan da değilim, kolay kolay tencere yemeği bile yemem.
Eşim sizin gibidir, kapı gibi adam hasta olunca yığılır tam anlamıyla, binlik antibiyotikle zor toparlanır.
Bence bünyeyi ilaca alıştırmanın da etkisi var.
Yapcam canım çok saol.ben de aynı senin gibiydim ama zencefil kürüyle normale döndüm ve bu kış hastalanmadım
bir kavanoza bir parça zencefil rendele ya da küçük küçük kes koy üzerini geçecek kadar bal ekle ve bir çeyrek dilim limon koy bu karşımı sabah akşam bir tatlı kaşığı ye bağışıklık sistemin güçlenecektir ara ara tekrarla hastalansan bile hemen toparlarsın
hepsine baktırdım canım hepsi normal.çok saol yinede.Vitamin değerlerinizi ölçtürün. Kronik faranjit ve vitamin eksikliği beraber olunca öyle oluyor. Çok hassas oluyosunuz en ufak soğuk bişey yemek bile 10 gün hasta gezmenize neden oluyor. ve antibiyotiksiz düzelmiyor. (en azından bendeki durum buydu). Dolaptan aldığım ayrana sıcak su eklemeden yavaş yavaş içsem bile akşam ateşim çıkıyor. Bu tip şeylere dikkat ediyorum ve vitamin kullanıyorum. Selenyum değerim çok düşük çıktı, B1, 2 ve C vitaminlerim de bunların eksikliği hastalığa hazır olmak demekmiş. Eczanede ölçtüler üstelik vitamin değerlerini. Her eczanede varmı bilmiyorum ama "
Vitamin ve mineral seviyesini ölçen akıllı akupunktur kalemi" diye bişey var sorun ücretsiz ölçtürün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?