Sürekli hasta anne

Melisagun08

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
2.015
3.013
133
37
Ateşim çıktı ,yanıyorum,of dizlerim of başım ...kolum uyuştu.belim çok fena.
Hastaneye gitsem kesin beni yatırırlar....der sürekli.
Doktora gider.doktor bi laf söylese onu abartır.Doktor çok kötüsün dedi iltihap hep dedi.şöyle dedi böyle dedi.
Sürekli Ya başı döner Ya ateşi çıkar,ya elleri titrer.Ayağını altına alıp otursa uyuşur öyle bi feryat ederki..ay ayağım diye öyle bağırır ki ev inler.anne uyuştu bekle geçer derim .bu uyuşma ağrısı değil der.
Sürekli aspirin ,vermidon...
Ölüyorum bitiyorum ..gecen diyor beynimde bişey var hissediyorum bi kitle var..ondan önce alciğerlerimde bişey var diyordu.Beyin kanaması geçiriyorum diyor..sürekli bir döngü içinde.
Birinin yanında dese ay geçmiş olsun X teyze dediğinde başlar acındırmaya kendini..çok hastayım.gözlerim de kör oldu olacak doktor gözünde şu var dedi.şuramda iltihap var buramda şu var...
Tipik hastalıklı Türk annesi modeli..
Psikiyatrik tedavi dediğinizi duyar gibiyim.sakın ha.delimiyim diye cıkdırır.
Hiç sesimi çıkarmıyorum bi kere sürekli hastasın dedim diye kıyameti kopardı ben mi hastayım diye..
Bi doktor arkadaşım demişti.türkler de hastanede yatma isteği çok var.yatırın beni doktor kötüyüm derler diye.cok doğru.
Evdeki sürekli hasta hali benim Çan'ımı sıkıyor çünkü şükür ki ortada bişey Yok ..
Hatta sorsanız neren ağrıyor diye.Her yerim diye cevap alırsınız.ya bi insanın her yeri ağrır mı..
Şu evden bigün çıkıp gitsem de kurtulsam .bezdim vallahi
Gerçekte olan hastalığı sadece mide .o da artık günümüzde herkeste var özellikle gencecik çocuklarda bile..
Ben hata olduğumda inlemem etmem .annem mutlaka inler ..Ya belki benim kötü olduğumu düşüneceksiniz ama evde sürekli iyi olup hasta taklidi yapan biri İnan'ın sinirinizi bozuyor.

Hani biz ne kadar halk arasında bunu yaşlıların ilgi isteme yöntemi olarak algılasak da bu bir psikolojik rahatsızlık .

Çünkü bir süre sonra gerçekten o hastalık başlarına geliyor . Bence bir psikolog iyi bir terapi annenizi bu tutumdan kurtarır .

Son düzenleme:
Yabancı hatunlara bakıyorum kac yaşına gelmiş geliyor Türkiye'yi gezmeye sırtında çantası.süsü püsü desen on mumero.benim annem o çantayı iki dakika taşısa her yeri ağrır..huzur desen o zaten Yok.ev işi yapmaktan canları çıkmış.vücut dayanmaz tabi o kadar işe. Kendine bak huzurlu ol gez toz...dimi..yok nerdeee..sürekli ev işi yemek.evde iki kişi var ama annem acayip titiz ve takıntılı..ne durdurabiliyorum ne de bana yaptırır.yapsam beğenmez laf söyler...

Yok yok eminim hastadir yalan olsun diye hastayim demez. Annene sakin cikisma sakin, kaybedince anneni cook uzulursun.
Tahliler temiz çıkıyor..evde olmayan bilemez işte.dışardakilwrde sizin gibi sanıyor.hergün çekilmiyor ama.Allaj bi gün bi dert verir görür hastalığı.

Yok yok eminim hastadir yalan olsun diye hastayim demez. Annene sakin cikisma sakin, kaybedince anneni cook uzulursun.
Şöyle yorumlar çok can sıkıcı ya.Hayır var hasta olmadığı halde hastalık hastası olan insanlar sizin çevrenizde yok diye yok değiller.Kız yalan mı söyleyecek hem.Kaybedince üzülürsün yine de bisey deme deseniz anlayacagım da anneler hep haklıdır tavrı doğru degil

Benim babannemde böyledir ben anlıyorum sizi.Vitamin veriyoruz senelerdir ağrı kesici diye ay bana çok iyi geliyor deyip durur.Tahlilleri temiz kronik bi hastalığı yok ama sorsanız hep hasta.Telefonda nasılsın desen hastalık anlatmaya başlar.Gençken de böyleymiş yaşlılıkla da alakalı değil yani.Çok zor cok bunaltıcı .Kalbini kırma tabi yine evet de dinler gibi yap geç.Allah yardımcın olsun

Şöyle yorumlar çok can sıkıcı ya.Hayır var hasta olmadığı halde hastalık hastası olan insanlar sizin çevrenizde yok diye yok değiller.Kız yalan mı söyleyecek hem.Kaybedince üzülürsün yine de bisey deme deseniz anlayacagım da anneler hep haklıdır tavrı doğru degil
Aynen ağzın bal yesin ..bi düşünün ki evde başında bez bağlı sürekli inleyen yatan biri...

Haklisin zordur mutlaka.ama pek çaresi yok gibi kızı olarak katlanmak zorundasınız ve maalesef yaş ilerledikçe artacak bu durumlar.neyseki anneniz o yabancı biri degil katlanmaya calisin

Bazı insanların karakteri budur bazılarının da psikolojik olarak bir rahatsızlığı olduğu için böyle davranır.
Hangisi acaba?
Birde bütün gün evde işi yapıyor demişsiniz sanki biraz depresyonda gibi geldi bana..

Rahmetli babam beynim su içinde yüzer gibi sallanıyor dediğinde önce gulmus sonrada sizin gibi duygulara burunmustuk. Sonunda bir kitle olduğu ortaya çıktı. Ha bu arada gönlu olsun diye goturdugumuz bir çok doktorda aynen hastaneye yatma olayindan bahsetmiş bizde Dr da bizimle aynı fikirde diye sevinmiştik. Babacim gün konuşurken kafasını duvara dayalı biz uyudu sandık utandiramayinca ambulansla hastaneye götürdük. Küçük bir pıhtı atmış önemli değil dediler bir gece kalsın dediler. Babam iyi değilim basım çağlıyor dedi, Dr lar hiç bir şeyi yok dedi. Buz Dr inandık babamı hastalık hastası ilan ettik. Babam birkaç saat sonra komaya girdi yoğun bakıma alındı ve 2 gün sonra onu kaybettik.
Artık yaşlılar hakkında hastalık hastası lafını duyduğumda vicdan azabıyla karışık kızgınlık duyarim.
Lütfen böyle konuşmayin. O ağrılar sizilar asla yakan değildir. Belki abartı vardır o kadar.

Rahmetli anneannem de böyleydi.
Annem sürekli doktora götürür, bir şeyi olmadığını duyunca da 'o doktor çocuk daha ne bilecek' derdi.
En son annem yeni bir taktik geliştirip, doktorla önceden görüşüp durumu anlatırdı.
Doktor da bir hastalık uydurarak 'teyze bundan böyle, al sen şu haplarını aksatmadan iç şifa olacak' derdi aspirini, vitamin haplarını dayardı.
Anneannem de aspirinleri içip 'ohh çok şükür, içince 5-6 saat çok iyi oluyorum, şifam oldu bu doktor' diye, 2 ayda bir muayeneye giderdi.

Hiç bir insan inanın hasta olmayınca hastayım demez.Mutsuzluk insanda eklem agrısı ve mide agrısı yapar, hastayım dediginde ona inanın ve moral verin, kendini daha iyi hissedecektir.Şu günlerde bende sürekli hastayım doktora gitmekten bıktım annenizi anlıyorum galiba.

Benim annem de böyleydi. Birlikte giderdik doktora aksam babama doktorun hic demediklerini abartarak anlatirdi. Cunku babam cok yogun calisirdi ve sadece hasta oldugunda annemle ilgilenebilirdi. Kendi bir suru hastaligi var ama yine de doktorun demediklerini abartarak söylüyor. Suan psikolojik tedavi de görüyor ve epey azaldi.
Allah baska dert vermesin

Back
X