Sürekli gözümü yıkıyorum

Bilgee_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2020
744
399
33
Kızar bu vesvese gibi gelen şey son 3 haftadır falan var, gün içerisinde en az 3-4 kere gidip gözümü 5 dk falan suyla yıkıyorum ama bu durumdan sıkıldım. Sizce bu kadar sürekli suyla yıkamak göze zarar verirmiii??

Kızar bu vesvese gibi gelen şey son 3 haftadır falan var, gün içerisinde en az 3-4 kere gidip gözümü 5 dk falan suyla yıkıyorum ama bu durumdan sıkıldım. Sizce bu kadar sürekli suyla yıkamak göze zarar verirmiii??
Alerjiniz olabilir mi? Malum bahar.. sadece suyla yıkamanın göze zarar vereceğini sanmam

Tahriş olabilir.

Alerjik bir durum yaşadığınız için ihtiyaç hissedebilirsiniz.

Bayram sonu bir doktora gidip durumu anlatın muhtemelen kortizon içerikli bir damla ile yıkama ihtiyacı kalmaz.

neden yıkama gereği duyuyorsunuz peki?

Elinizi sürüyorsunuz su sürüyorsunuz

Göz hassastır ellenmez

Musluk suyunda da kim bilir neler var

Gözünüze bir şey kaçarsa vs yıkarsınız da olağan şartlarda göz temiz olsun diye yıkanmaz
Göz temizleyici damla falan varmış galiba arada bir dökmek için biliyormusunuz?

Göz temizleyici damla falan varmış galiba arada bir dökmek için biliyormusunuz?

Gözünüz kirli değil

Olağan şartlarda kendini temizler gözyaşı bunun için var

Bayram sonrasına randevu alın psikiyatriden bunun vesvesesi vs olmaz

Elim kirli deyip sürekli yıkamaktan daha uç takıntınız

korkunuz dışında gözünüzde batma, yanma vs gibi bir his var mı?

neden durup dururken mikrop kapsın ki peki?
çok pis ortamda mısınız iş gereği falan?
Hayır evde toz aldığımda temizlik yaptığımda mesela. Aslında bu olay eşimin gözü lens kullandığı için mikrop kapmıştı ondn sonra bendede olursa diye korkularım oldu ben lens kullanmıyorum ama Allahım korusun inşallah öyle birşey olmaz bana🥺🙏🙏

Hayır evde toz aldığımda temizlik yaptığımda mesela. Aslında bu olay eşimin gözü lens kullandığı için mikrop kapmıştı ondn sonra bendede olursa diye korkularım oldu ben lens kullanmıyorum ama Allahım korusun inşallah öyle birşey olmaz bana🥺🙏🙏
eşinizin yaşadığı durum sizde korku yaratmış.
Ama içiniz rahat olsun. vücudumuzun savunma mekanizması bunun için çok iyi çalışıyor.
Öncelikle kirpiklerimiz bunun için var. Sonra göz yaşlarımız. Yani çok ekstrem bir durum olmadıkça sizin müdahalenize gerek kalmadan vücut zararlı organizmaları uzaklaştırır.

Bazen batma oluyor

kuruluk ya da başka birş ey varsa gözdeki rahatsızlık yıkamınızı tetikliyorsa göz doktoruna gidin.
eşinizin durumundan etkilendiniz yani... eşinizin gözü lensten ya da takıp çıkarırken elinden mikrop kapmıştır, durduk yere değil. bunu düşünün ve yıkama arzusu geldiğinde gözünüzün yıkanmaya ihtiyacı olmadığını düşünerek kendinizi durdurmaya çabalayın olmazsa psikyatriye gidin. durduk yere enfekte etmeyin gözü.

İçinizden gözünüzü yıkamak geldiğinde 10 dk bekleyeyim deyip erteleyin durabiliyorsanız. 10 dk sonunda tekrar durabileveksiniz +10 dk ekleyin. Bu şekilde azaltabilirsiniz belki. Ama 3-4 te çok değil sanki. Çoğalmazsa zarar vermez gibi.

kuruluk ya da başka birş ey varsa gözdeki rahatsızlık yıkamınızı tetikliyorsa göz doktoruna gidin.

eşinizin durumundan etkilendiniz yani... eşinizin gözü lensten ya da takıp çıkarırken elinden mikrop kapmıştır, durduk yere değil. bunu düşünün ve yıkama arzusu geldiğinde gözünüzün yıkanmaya ihtiyacı olmadığını düşünerek kendinizi durdurmaya çabalayın olmazsa psikyatriye gidin. durduk yere enfekte etmeyin gözü.
Anladım teşekkür ediyorum 🙏

İçinizden gözünüzü yıkamak geldiğinde 10 dk bekleyeyim deyip erteleyin durabiliyorsanız. 10 dk sonunda tekrar durabileveksiniz +10 dk ekleyin. Bu şekilde azaltabilirsiniz belki. Ama 3-4 te çok değil sanki. Çoğalmazsa zarar vermez gibi.
Teşekkürler

Back
X