• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli dudaklarımı soyuyorum :((

darksoulriver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
3.912
2
116
Diğer
Merhaba doktor hanım

Sürekli dudaklarımı soyuyorum ben. Bu durumdan çok rahatsızım. Stresli olduğum dönemlerde daha da artıyor bu şikayetim. Öyle ki, bazen dudak derimi soyduğumu bile farketmiyorum ama bi bakıyorum yine elim dudağımda :(

2-3 yaşlarıma ait hayal meyal bi görüntü var şu an gözümün önünde. Gece yatmak üzereyiz,dudaklarımı soyduğum için kanatmışım ki küçücük parmaklarımda kurumuş kan izleri vardı. Annem-babam görünce kızdılar ve ben yatağın içinde gizlice devam ettim buna.
6-7 yaşlarında da tırnak yeme alışkanlığım vardı. Yine ailemin kızmasıyla bu alışkanlığı bıraktım. O gün bugündür tırnaklarımı kesinlikle kemirmiyorum.
Ama dudak yolma alışkanlığım bi bakıyorum sönmüş, bi bakıyorum başlamış tekrar. Nasıl, neden ve ne zaman başladığını anlayamıyorum bile.
Psikolojiktir diye düşünüyorum. Çünkü geçenlerde de başka bir rahatsızlığım nedeniyle yaptırdığım tahliller sonucunda vitamin eksikliği, demir eksikliği, kansızlık gibi hiçbir olumsuz sonuç çıkmamıştı.
Cevabınız benim için çok önemli.
Teşekkürler....

Darksoulriver, bu bir dürtü kontrol bozukluğu. Bu sıkıntınızdan ilaç + psikoterapi ile kurtulabilirsiniz. Önce bir psikiyatra giderek gerekli ilaç tedavinizi başlatın. Sonrasında da bir psikologa giderek bu davranış kalıbınızı değiştirmek için psikoterapi alın.ılaçlarınızı düzenli kullanır düzenli psikoterapi alırsınız, sorunuzu aşarsınız.

Çok teşekkür ederim doktor hanım. Zaten eşimle cinsel problemlerimiz de var. Koital orgazmla başlayan sorunum,cinsel isteksizlikle devam ediyor. Durum daha kötüye gitmeden bi terapiste gitmeyi düşünüyorum.Gerçi eşim pek sıcak bakmıyo ama,ben yine de gitçem.
Ayrıca zaman zaman konuşurken kekeliyorum ve uyku/uyanıklık problemlerim de var.Gittiğim zaman psikiyatra bunları da anlatsam olur di mi? Hepsini birden çözebilir miyim acaba:( Umut var mı? Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Back