• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sürekli doğum kontrol hapı kullananlar

ben ergenliğimden beri doğum kontrol hapı kullandım şuan yaş 25 tabi evliyim. benim kist sorunum vardı o yüzden kullanmaya mecbur kaldım ben pcos değildim. hamileliği takma kafana bi çok pcos lu arkadaşım ikiz hamile kaldı tüp bebek yöntemiyle normal yönden olmazsa eğer pcos lu hastalar tüp bebek tedavisinde sonuç başarılı oluyor çok yumurta elde edilebiliyor. canını sıkacak bi durum yok yumurtan olduğu sürece hamile kalabilirsin. belki normal belki tedaviyle olur sen düzenli kontrollerini yaptır ilaçlarını ihmal etme. (benim şuan çocuğum olmuyor fakat benim durumum seninkinden farklı tabi)
boncukgumus dediklerin doğru bizim durumumuzda olanların doktor gözetiminde olmadan biraz zor zaten hamileliğimiz :( bu kardeşimizle ben aynı kaderi paylaşıyoruz sanki küçüklüğüm .aynı şeyleri yaşamışız. eminim şuan kafasındaki en önemli soru işareti 'ben ömür boyu bu haplara mı mahkumum?' :( Allah yardım eder de hapsız adet oluruz inşallah biz de sizin gibi :(

Öncelikle merhaba :) 20 yaşındayım ve uzun süre ihmal edip doktora gitmedim, 6 ay önce gittim ve bana da pko teşhisi koyuldu ve ben de ilaç kullanmaya başladım. Ben de kilo artışı oldu ve bu psikolojimi aşırı derecede olumsuz etkiledi zaten bununla alakalı bir konu açmıştım.. Bana da 6 ay kullan gel dedi ama burada okuduklarıma göre bu 6 ay hiç bitmiyormuş :) 15 gün kadar sonra kontrolüm var 6 ay bitiyor.. Ben de çok deneyimli olmadığımdan belki seni çok rahatlatamam ama yakın çevremde pko olan tanıdığım bir kaç kişi var ve biri dışında diğerleri çocuk sahibi, hatta biri hiç tedaviye gerek duymadan doğal yollarla çocuk sahibi oldu.. Bu konuda moralini şuan bozmamanı tavsiye ederim:) İnan bana ben kilo alıyor olmasam hiç önemsemezdim sanırım:) En azından şimdilik..

İlaç kullandim 6 ay boyunca oldum adet ama ilaci biraktim 7.ay yine olmadim doktora ilac bir ise yaramadi dedim zaten ilac kullandigin sürece işe yarar dedi alışıcaksın buna dedi
Cnm cok ozel olmazssa fsh ve lh degerlerini yazarmisin.elinde vardir tahlillerin diye dusunuyorum.

boncukgumus dediklerin doğru bizim durumumuzda olanların doktor gözetiminde olmadan biraz zor zaten hamileliğimiz :KK43: bu kardeşimizle ben aynı kaderi paylaşıyoruz sanki küçüklüğüm .aynı şeyleri yaşamışız. eminim şuan kafasındaki en önemli soru işareti 'ben ömür boyu bu haplara mı mahkumum?' :KK43: Allah yardım eder de hapsız adet oluruz inşallah biz de sizin gibi :KK43:

yok canım bende adet olamadım ilaçsız çünkü sürekli kist oluşuyordu bende ilaç kullanmadığım zamanda aşırı sancı oldum ben 3 kere kist ameliyatı oldum ben çok şey yaşadım da canım. şuan durumum ameliyatlar yüzünden kötü yumurta kalitem düşük ve sayısı yetersiz. 2 tüp denemem var bebeğim olmuyor. şuan senin yapacağın iyi bir doktor seçimi ve ilaçlarını muayeni düzenli olmanı tavsiye ederim. yumurtan olduğu sürece şanslısın canını sıkıp moralini bozma stres çok önemli bu konularda yumurta olduğu sürece normal yönden bile hamile kalırsın hiç merak etme daha yaşında çok küçük zaten. şimdiden bitkisel kürlere başla derim çok faydalı oluyor saraçoğlunun kürleri var bi araştır ve soğan kürü kistler için çok faydalı.

yok canım bende adet olamadım ilaçsız çünkü sürekli kist oluşuyordu bende ilaç kullanmadığım zamanda aşırı sancı oldum ben 3 kere kist ameliyatı oldum ben çok şey yaşadım da canım. şuan durumum ameliyatlar yüzünden kötü yumurta kalitem düşük ve sayısı yetersiz. 2 tüp denemem var bebeğim olmuyor. şuan senin yapacağın iyi bir doktor seçimi ve ilaçlarını muayeni düzenli olmanı tavsiye ederim. yumurtan olduğu sürece şanslısın canını sıkıp moralini bozma stres çok önemli bu konularda yumurta olduğu sürece normal yönden bile hamile kalırsın hiç merak etme daha yaşında çok küçük zaten. şimdiden bitkisel kürlere başla derim çok faydalı oluyor saraçoğlunun kürleri var bi araştır ve soğan kürü kistler için çok faydalı.
hmm anladım .peki ill adetini kendi kendine mi olmuştun haplamı?

bide problemin sadece kist mi?hormon değerlerin nasıl?

yaaa :( çok geçmiş olsun çok iyi anlıyorum .peki hangisi ?benim prolaktin bütün herşeyi bozan .ilaç bırakınca hemen yükseliyor

merhaba oncelikle cok gecmis olsun.Bende 19 yasindayim duzenli adet olnuyordum ve pco teshisi konuldu tuylenmemde var.Kesinlikle ilacinizi ve tedavinizi kesmeyin.Daha yasiniz cok genc o yuzden cocuk meselesini kafaniza takmayin hic belli olnuyor kuzenimin eside pcoluydu tedavi goruyrdu gecen sene hamile kaldi bebeginr kucagina aldi.Siz yeterki ilacinizi duzenli bir sekilde kullanip tedavinizi olun.

Öncelikle geçmiş olsun...Bir şey sormak istiyordum..Polikistik over sendromu var mı sende canım ?

boncukgumus dediklerin doğru bizim durumumuzda olanların doktor gözetiminde olmadan biraz zor zaten hamileliğimiz :KK43: bu kardeşimizle ben aynı kaderi paylaşıyoruz sanki küçüklüğüm .aynı şeyleri yaşamışız. eminim şuan kafasındaki en önemli soru işareti 'ben ömür boyu bu haplara mı mahkumum?' :KK43: Allah yardım eder de hapsız adet oluruz inşallah biz de sizin gibi :KK43:
ve size mesaj attıktan sonra 3 yıl önce konuma cevap verdiğinizi farkettim bende durum hala aynı değişen hiçbirşey yok siz 2 ay sonra anne olucaksınız ne güzell :)

ve size mesaj attıktan sonra 3 yıl önce konuma cevap verdiğinizi farkettim bende durum hala aynı değişen hiçbirşey yok siz 2 ay sonra anne olucaksınız ne güzell :)

pcos için glutensiz şekersiz beslenmeyi öneriyorlar. hiç araştırdın mı? okudğum bir çok kitapta bunu söylüyorlar. araştır derim

benim kuzenim ilaçsız 9 ay adet görmezdi. evlendi bi sene sonra çocuğunu kucağına aldı..

Bir yakınımda da pcos vardı. Küçük yaşında öğrenmiş. Ablasında olduğu içi annesi onu da götürmüş. Doğum kontrol hapı kullandı, tedavi oldu evlenmeden önce düzenli bir şekilde. 21 yaşında evlendi, evlenmeden önce de eşine söyledi, bende bu durum var, belki çocuğumuzun olması zor diye. Eşi hiç sorun etmedi. Düğünden iki ay sonra hamilelik müjdesini aldık. Şimdi bebişi kucağında.

Başka bir arkadaş da, doktor pcos teşhisi koyup, çocuğum olmayacak dye ağladıktan, 3 ay sonra kendi kendine hamile kaldı.

Pcos evet kötü ama kesin olmaz bir durum değil tedavi edilince. Hiç kaygılanma. Rahat ol bence ve doktor takibinde kal. Beslenmene ve kilona dikkat et yalnızca.

Çocuk sahibi olmak tamamen nasip. Benim de olmuyor. Çok üzüldüm, çok dert ettim. Demek ki benim de sınavım buymuş. Kabullendim artık. Ben de çok şahit oldum doktorların olmaz deyipte çocuk sahibi olan insanlara. O yüzden geleceği sadece Allah bilir. Üzülmek hiç bir işe yaramıyor. Sadece hayatı kendinize zindan ediyorsunuz.

Konuyla ilgili bilgim yok ama önce bitkisel şeyleri denerdim soğan suyu gibi...

Polikistik over için verdi doktor. Dorduncu gün panik atak geçirdim. Reflü oldum. Beni darma duman etti. Ailede reflü şikayeti var sormadan yazdi ilacı ben de mideye zarar vereceğini bilmiyodum kullandım sonuç bu. Ailede hangi hastalığın şikayeti varsa onu dikkate alarak kullan tetikliyo çünkü

Konuyla ilgili bilgim yok ama önce bitkisel şeyleri denerdim soğan suyu gibi...

Polikistik over için verdi doktor. Dorduncu gün panik atak geçirdim. Reflü oldum. Beni darma duman etti. Ailede reflü şikayeti var sormadan yazdi ilacı ben de mideye zarar vereceğini bilmiyodum kullandım sonuç bu. Ailede hangi hastalığın şikayeti varsa onu dikkate alarak kullan tetikliyo çünkü
Uzun süredir kullanıyorum diane 35 i bir sorun olmadı simdilik ama 6. Aydan sonra ilacı bırakıcam hayıt tohumu veya sogan suyuyla devam etmeye calısıcam bakalım bi faydası olucakmı merak ediyorum

Çocuk sahibi olmak tamamen nasip. Benim de olmuyor. Çok üzüldüm, çok dert ettim. Demek ki benim de sınavım buymuş. Kabullendim artık. Ben de çok şahit oldum doktorların olmaz deyipte çocuk sahibi olan insanlara. O yüzden geleceği sadece Allah bilir. Üzülmek hiç bir işe yaramıyor. Sadece hayatı kendinize zindan ediyorsunuz.
Allahtan ümit kesilmez evet daha dün 14 yıllık evli bir akrabamız bebekleriyle bize gezmeye geldiler. 14 yıldır anne baba olamamıslardı o kadar hevesli o kadar mutlulardı ki ve kendi kendiliğine hamile kalmıs istanbula eyüp sultan gibi türbelere ziyarete gittikten sonraki ay adetten kesilmiş ve galiba menapozada giriyorum artık diye üzülmus ancak 2-3 ayın sonunda ögrenmis hamile oldugunu ve o gezide türbelerde ettigi duaların kabul oldugunu düsunüyor dediginiz gibi mucizeler o kadar çokki rabbim sizede nasip etsin

Back