sürekli dejavu yaşamak :S

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Merhaba,
Ya belki tuhaf gelecek ama abimin bir rahatsızlığı var.Eskiden arada sırada oluyodu giderek sıklaşmaya başladı. Gözü kararıyo midesi bulanıyo son olarakta kusma oldu. Diyor ki daha önce yaşadığım bişeyi tekrar yaşıyo gibi oluyorum an be an sözler , görüntüler aynı oluyo diyo sonrada fenalık geçireceğini anlıyomuş. baya kötü oluyo. dr a git diyeceksiniz fakat kendisi askeriyeye başlayacak yakın bi zamanda onun için daha geçen ay Gata dan tamamen herşeyine bakıldı zaten sağlam yani... şimdi o askerdeyken görev anında bu durumu yaşarsa diye endişeleniyorum.çocuk çok kötü oluyo... sizlerden hiç dejavu olayını yaşayıp böle bi durumla karşılaşan var mı? Ne yapabiliriz? nedir bu dejavu ya nasıl halledecek.. yardımınız dokunur belki bi yorum getirirseniz çok sevinirim

Kusma baş dönme yoktu ama geçen sene o kadar sık yaşıyordum ki bıkmıştım, çok berbat bir şey. hâlâ da yaşarım ama geçen seneki kadar çok değil. Geçmiş olsun

Kusma baş dönme yoktu ama geçen sene o kadar sık yaşıyordum ki bıkmıştım, çok berbat bir şey. hâlâ da yaşarım ama geçen seneki kadar çok değil. Geçmiş olsun

önceden kusmuyodu ama bi tuhaf oluyodu..gitgide arttı.Artık yine dejavu olacak aha diyomuş anlıyomuş sonra kendini bırakıyomuş.Ve fenalaşıyo

Bir kitapta buna benzer şeyleri sara diye okumuştum sanki
Gerçi kahramanın özel güçleri vardı :KK53:

önceden kusmuyodu ama bi tuhaf oluyodu..gitgide arttı.Artık yine dejavu olacak aha diyomuş anlıyomuş sonra kendini bırakıyomuş.Ve fenalaşıyo
Bende hergün sürekli yaşıyordum.. Beynimin oyun oynadığını düşünüp boşvermeye çalıştım. Psikolog kontrolünden geçti mi ve bu durumu anlattı mı acaba?

Ben zaman zaman yaşıyorum ama abiniz gibi şoka girmiyorum. Bir kaç saniyelik bir olay zaten. O andan sonra unutuyorum gidiyor.
Nörolojik kontrolleri de yapıldı mı? Bu tip durumlarda epilepsiden de şüphe edilir.

Bende hergün sürekli yaşıyordum.. Beynimin oyun oynadığını düşünüp boşvermeye çalıştım. Psikolog kontrolünden geçti mi ve bu durumu anlattı mı acaba?

askeriye için psikolojiden geçti sağlam dendi. Ayrıca bi hastaneye filan görünmedi ama

Merhaba,
Ya belki tuhaf gelecek ama abimin bir rahatsızlığı var.Eskiden arada sırada oluyodu giderek sıklaşmaya başladı. Gözü kararıyo midesi bulanıyo son olarakta kusma oldu. Diyor ki daha önce yaşadığım bişeyi tekrar yaşıyo gibi oluyorum an be an sözler , görüntüler aynı oluyo diyo sonrada fenalık geçireceğini anlıyomuş. baya kötü oluyo. dr a git diyeceksiniz fakat kendisi askeriyeye başlayacak yakın bi zamanda onun için daha geçen ay Gata dan tamamen herşeyine bakıldı zaten sağlam yani... şimdi o askerdeyken görev anında bu durumu yaşarsa diye endişeleniyorum.çocuk çok kötü oluyo... sizlerden hiç dejavu olayını yaşayıp böle bi durumla karşılaşan var mı? Ne yapabiliriz? nedir bu dejavu ya nasıl halledecek.. yardımınız dokunur belki bi yorum getirirseniz çok sevinirim

Günlük hayatımızda önceden yaşamış olduğumuz olayları yada rüyamızda gördüğümüz olayların aynısını veya benzerini yaşıyor gibi olmak genelde bana da olur abinizin kendisini psikolojik olarak rahatlatması gerekiyor.
Bu işin en kolay çözümü Allah'a dayanmak :KK52:
Ve bu his her geldiğinde görmezden gelmek :KK47:
Şeytanın vesveselerine kulak asmadan başka işlere konsantre olarak Allah'ın izniyle atlatabilir :KK56:
Dua + zikir + besmele = bana iyi gelenler :-)
Geçmiş olsun Rabbim şifa versin acil :KK25:

Ben zaman zaman yaşıyorum ama abiniz gibi şoka girmiyorum. Bir kaç saniyelik bir olay zaten. O andan sonra unutuyorum gidiyor.
Nörolojik kontrolleri de yapıldı mı? Bu tip durumlarda epilepsiden de şüphe edilir.

evet baştan aşağı herşeyi sağlam çıktı askeriyeye başlıcak yani yapıldı kontroller

Dediğiniz olayların konuşmaların bir kez daha yaşanma hissi bende de oluyor.Bu bir kez daha olmuştu falan diyorum .Bir çok kişide bunu yaşıyor ama mide bulanması kusma aha dejavu olcak demesi çok ilginç.Belki başka bir rahatsızlığı olabilir nörolojiye gitseniz.

Benim de aklima epilepsi geldi uzgunum. Insallah degildir ama dejavudan kimse bayilip kusmaz..​

Dejavu yasanılıyorsa ondan cıkarılması ve alınması gereken bir ders vardır. Once onu bulmalı ve duzeltmeli.. Ve diger bir ihtimalle epilepsi de olabilir.

epilepsi yada sarada nöbetlerde ağzı köpürmeye başlar.babamın amcası yengesi sara hastası bu tarz bayılmaları oluyor ama çok farklı nörolojik hastalıklar var.Hiç köpürme falan oldu mu

Back
X