• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli bir şeylere itiraz eden, laf sayan anne modeli

handecimm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2025
83
57
3
18
Bugün hazırlandım dershaneye gidecektim ama regl olduğum için karnım ağrıyordu. Annem gitme dedi ben de tamam dedim. Kahvaltı masasında yine öyle saçmasapan bi konu açıp laf saymaya başladı ki. Dedim ki ben dershaneye gidiyorum tamam. Bi de kavga çıkarttıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi gel çayını iç içini ısıtır diyo delirecek gibi oluyorum. Sonra dershaneye gittim ben ama ayakta duramıyorum aradım geldiler aldılar beni. Evde de sıcak su torbası var dedim ki şunu bi doldurayım belki az da olsa rahatlarım. Facebookta aslı astarı olmayan saçmasapan billgiler okuyor ve sürekli onu yapma şunu yapma diyor. Şimdi de sıcak su torbası kullanma falan dedi. Ya dedim beni bi bırak artık diye bağırdım en son. Sabah da konuşuyoruz kuzenimin düğünü var yazın dedim ki lens alacağım takacağım. Gözlük derece de yüksek yani abiyeyle hoş durmuyor. Yine facebooktan bişi görmüş bana onu örnek veriyor. Zaten hastayım zaten kötüyüm dayanılacak gibi değil hiç

Ergenlik hezeyanları bunlar. Biraz daha büyüyünce annem ne bilge kadınmış diyeceksin. Anneler evladının kötülüğünü istemez. Kahvaltı sofrasında ne oldu bilmiyorum ama sıcak su torbası konusunda haklı. Lens için de 18 yaş biraz küçük, iyi bakmak, temiz tutmak, dikkatli kullanmak konusunda sarsak davranıyorsunuz genelde. Gözlük takmayayım derken gözlüğü aratacak sorunlar çıkıyor sonra. Ama özel günler için istisna yapılabilir tabi.

Ben cocugunu dusunen, korumaya cabalayan bir anneyi okudum sadece.

Evet regl iken sicak su torbasi kullanilmaz, cunku enfeksiyon var ise etkisini arttirabilir, karin agrinizin tam sebebini bilmeniz gerekiyor.

Evet lens istiyorsunuz ama dogru kullanilmadiginda retina yirtilmasiyla sonuçlanabilir, enfeksiyon kapabilirsiniz, gozluk kullanmak kadar kolay degildir lens kullanmak, cok titiz olmani gerekir.

Evet regl iken sicak su torbasi kullanilmaz, cunku enfeksiyon var ise etkisini arttirabilir, karin agrinizin tam sebebini bilmeniz gerekiyor.
Aslında sadece regl döneminde değil karın bölgesine hiçbir zaman kullanılmamalı sıcak su torbası. Çok tehlikeli. Gaz sancısı sandığımız şey bile bambaşka bir şey olabilir.

Sen her şeye karışma anlıyorsun ama o çocuğunu korumaya çalışan bi anne. Dikkat et, anlattıklarının hiçbirinde kendi şahsi menfaatine bi hal yok.

Sen belki yaşından, içinde bulunduğun psikolojik durum yahut sınav stresinden dolayı anneni çekilmez buluyorsun. Ama bu ilgi için çok şeyler feda edebilecek insan var, biliyor musun ?..

Bu sözlerim sana ağır yada irrite edici gelebilir ama zaman hepimize bunu öğretti. Sen de anlayacaksın. Sabırlı olmaya çalış. İnan annen de sabrediyor.

Son düzenleme:
Sıcak su torbası koymayın sakın karnınıza. Facebook bilgisi değil kesin doktor bilgisi.
Annenizle ilgili bir sorun göremedim. Her şeye itiraz eden sizsiniz gibi duruyor :)

Bugün hazırlandım dershaneye gidecektim ama regl olduğum için karnım ağrıyordu. Annem gitme dedi ben de tamam dedim. Kahvaltı masasında yine öyle saçmasapan bi konu açıp laf saymaya başladı ki. Dedim ki ben dershaneye gidiyorum tamam. Bi de kavga çıkarttıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi gel çayını iç içini ısıtır diyo delirecek gibi oluyorum. Sonra dershaneye gittim ben ama ayakta duramıyorum aradım geldiler aldılar beni. Evde de sıcak su torbası var dedim ki şunu bi doldurayım belki az da olsa rahatlarım. Facebookta aslı astarı olmayan saçmasapan billgiler okuyor ve sürekli onu yapma şunu yapma diyor. Şimdi de sıcak su torbası kullanma falan dedi. Ya dedim beni bi bırak artık diye bağırdım en son. Sabah da konuşuyoruz kuzenimin düğünü var yazın dedim ki lens alacağım takacağım. Gözlük derece de yüksek yani abiyeyle hoş durmuyor. Yine facebooktan bişi görmüş bana onu örnek veriyor. Zaten hastayım zaten kötüyüm dayanılacak gibi değil hiç
Ne kadar itiraz etsen de, anneni cahil bulsan da sana rağmen senin için bir şeyler yapması, kurallar koyması seni düşündüğünün göstergesi… tabi yaşın dolayısıyla tepkili olman normal ama tepkilerini daha sakin yap

Back